Zdravím pánové a dámy!
Nedávno se mi dostal článek o geocachingu a dost mě to zaujalo. Vím, že geocaching funguje už dlouho, ale bohužel nikdy předtím jsem o něm neslyšel.
Jelikož jsem vééélky začátečník tak by mě zajímal váš zázor na navigace. Nechce se mi jít do nové navigace. Spíš bych si koupil něco staršího.
Co si myslíte o navigacích Garmin iQue M4, Garmin eTrex, GARMIN ETREX LEGEND.
Tyhle navigace jsem našel na aukru. Opravdu se v tom nevyznám, tak pokud byste mi prosím mohli poradit. Dík moc.
Honza alias Happy-Gilmore
Tyto navigace neznám, ale pokud máš mobil který podporuje alespon javu tak si pořit gps modul který s mobilem propojiš přes modryzobák.
Do mobilu pak existuje par aplikaci z kterými odloviš nejednu kešku.
používám GARMIN ETREX LEGEND HCx a zatím jsem spokojen. Nemá příliš mnoho zbytečných funkcí a není ani nijak velký žrout baterek.![]()
iQue bych rovnou vyřadil,s ostatníma můžeš klidně začít .
Garminy etrexy jsou legendární přístroje pro začátečníky. Jak je může někdo neznat? :p;) Jinak téma tisíckrát zde propírané. Chceš-li vědět víc, použij hledání…
Tak třeba já začínal a doteď ještě hledám kešky s přístrojem Garmin Etrex Legend. Bylo to levné (kupoval jsem z druhé ruky) a ze začátku tvoje požadavky určitě splní
Funkce a možnosti, které postrádá oproti modernějším navigacím, ti zpočátku vůbec nebudou chybět, naučíš se jej rychle ovládat a krabičky začnou naskakovat
A určitě tu v diskuzích o nich bylo už napsáno mnoho, porozhlédni se a dozvíš se vše potřebné;)
Garmin Etrex Legend používám celou dobu, tj asi 2,5roku a počet odlovených kešek vidíš pod příspěvkem. Teď už tedatrpí nějakými problémy, ale pro začátek za tu cenu dostačující. Ano, jsou přístroje lepší, barevnější, s větší pamětí, lepší citlivostí atd, ale jak vidíš jde to v pohodě i s tímto ![]()
Taky si myslím, že pro začátečníka postačí Legend.. zvlášť když se neví, jestli tě to po stovce krabiček (nebo třeba i dříve) nepřestane bavit ![]()
Ahoj, pokud máš mobil s bluetooth a podporující JAVA, doporučuji externí GPS Modul - začínal jsem tak a stále používám Nokia LD-4W. Z internetu si pak stáhni aplikaci Handygeocaching. Pokud máš přes mobil spojení na internet, tak jsi pak vždy připraven na lov ![]()
Jinak mám teď Oregona 400 a začátečníkovi bych doporučil novinku typ Garmin Dakota 10 - velkou výhodou je mapový podklad a možnost stahování popisů kešek přes internet.
Lovím s ní nějaký rok a půl a jsem naprosto spokojen. Předtím jsem měl Legenda, na začátek stačí, ale má své nedostatky, které jsem plně "docenil" až po koupi HCxka. Doporučuji!
na začátek (nic proti legendu ale signál nic moc) bezmapovej přístroj etrex H dá se sehnat okolo 2200kč
Neboj se toho, kup si eTrex Legend (dneska kolem 1000) a jdi do toho. Když tě to bude bavit, koupíš něco lepšího…
Tahle cena se tu vyskytuje v odpovedich pomerne casto. Ale jeste jsem na ni nikde nenarazil. Kde je to za tuto cenu k mani? Hned bych si koupil.
Dej si sem poptávku a zadej do Googlu… určitě něco najdeš.
http://www.zbozi.cz/items?q=etrex+legend&sId=xOlK1Kj9w6FTp6xeGck9&prevItemType=bazaar&maxStockAvailability=-1&atDepotOnlyFlag=0&paymentType=&createTime=&credibility=&r=tab&itemType=bazaar&order=cheap&oldShire=&shire=&minPrice=&maxPrice=