Výběr typu keše pro download

Možná se to tu probíralo dříve, ale napadlo mne, zda by nebyla prospěšná možnost downloadu jen určených typů keší, třeba na základě checkboxů, defaultně zatržených. Stává se, že je člověk na nějakém místě, ale zajímají ho jen tradiční keše, protože na multikeše, unknown apod. nemá čas ani informace z gc.com které jsou k hledání nutné. Zjišťovat to až v gps z poznámky je trochu zdlouhavé např. v Praze a možnost tyto keše tam vůbec nemít by byla často výhodou. Ne vždy má člověk půl dne času se připravovat a pročítat logy apod.

Prostě by se hodila možnost stáhnout jen ty keše, k jejihž nalezení není třeba internet, což většinou znamená jen tradiční.

To se dá obejít tím, že stáhnu všechno, pak to setřídím v EasyGPS podle patřičného sloupce a vyberu jen ty, které začínají písmenem T, pokud chci jen tradiční. Podobně lze vybrat keše v obdélníku který mne zajímá: přidám body v rozích oblasti, setřídím podle šířky, vymažu co je před dolními a za horními, setřídím podle délky a vymažu co je před levými rohy a za pravými.

No a totéž se dá udělat v Mapsource… že mne to nenapadlo dříve…občas mi to v hlavě trochu vynechává… Díky za restart systému! :slight_smile:

Já používám tento postup, třeba by ti mohl vyhovovat. Já mám v GPSce uložené všechny kešky a pokud jsem někde a mám chuť, zobrazím si nejbližší kešky, připojím se přes mobil WAPem na geocaching.cz, nechám si zobrazit jejich profily a pak si vyberu.

Riesil som podobny problem davnejsie a dospel som k stavu, ze tuto informaciu ukladam do GPS vysky waypointu [Diff2][Terr2], kde X je cislo oznacujuce velkost (0 mystery, 1 micro,2 small, 3 regular…), cize napriklad regularka 2/2 ma ulozenu vysku 443 :slight_smile: Nie je to uplne idealne, ale uz som si na to celkom zvykol :slight_smile:

To je vynikající nápad. Jenom bych dodržel obvyklé pořadí <obtížnost><terén> a očísloval typy:
1 Traditional Cache;
2 Multi-cache;
3 Virtual Cache;
4 Letterbox Hybrid;
5 Event Cache;
6 Unknown (Mystery) Cache;
7 Project APE Cache;
8 Webcam Cache;
9 Locationless (Reverse) Cache;
10 Cache In Trash Out Event;
11 Earthcache;
12 NGS Benchmark.
Takže třeba:
TS12 → 1224 m;
ML32 → 2464 m;
V11 → 3022 m.
Teď by to jenom chtělo napsat nějaký prográmek, který by to automaticky udělal pro všechny body v gpx souboru. Nebo nemohly by tuhle pseudovýšku obsahovat už soubory stahované z geocaching.cz?