Ahoj vetsina z vas pouziva na GC pda kdyz jsem koukal na ASUS 632 tak jeho vydrz 5-6h me nak neoslnila protoze GPS od garmina vydrzi mnohem dele, vyplati se to PDA i kdyz ma takovou mizernou vzdrz. Nechci skoncit 300m od kese jen kvuli tomu ze mi dosly baterky. Je mi jasny ze do toho PDA dostanu vic veci a map. Porad vaham mezi ASUSEM a LEGEND CX
musis si uvedomit na co to chces. v garminovi si nepustis film, nepresctes knihu ani nemuzes poslouchat mp3. pokud chces vydrz tak si zjisti jestli to pda ma vymenny baterky. jinak si myslim ze ta vydrz je dobra
Vice mene reknu co uz bylo receno.
Je to jako kdyby jsi srovnaval vydrz Mp3 prehravace a PDA pri prehravani mp3.
Pokud uvazujes o pristroji ciste pro navigaci tak specializovany pristroj na to je urcite lepsi volba.
Záleží, na co to chceš. Mám PDA i ruční GPS a pro navigaci v terénu používám jen ruční GPS - sice je komfort ovládání daleko horší a mapy jsou taky nanic, ale zato když mi spadne na zem, nic se jí nestane. Funguje stejně v +30 i v -20 stupňů, na baterky vydrží daleko déle než PDA a navíc mohu baterky v terénu vyměnit (a náhradní tužkovky mám u sebe furt) a v neposlední řadě má krytí IP X8 = funguje za hustého deště a nemusím se o ní bát.
I když je pravda, že můj kolega v práci používal pro navigaci při výstupu na nejvyšší horu Evropy (Elbrus) PDA (fujitsu-siemens 420 + bluetooth GPS). A taky mu to fungovalo. Měl PDA neustále pod bundou a vyndaval je, jen aby se podíval, kde je.
PDA používám rutinně na denní práci (jinou než navigace) a když porovnám spolehlivost běžné GPS a běžného PDA, tak bych na PDA rozhodně nesázel. Na druhou stranu - tam, kde o něco jde, mám s sebou stejně i papírovou mapu a buzolu.
Abych upresnil PDA bych asi na nic jineho nez navigaci nevyuzil, na video clovek kouka na pc a knihu mam radeji papirovou. Ale to ze na PDA jsou kvalitnejsi mapy me laka a hlavne jich je hodne. Kdyz PDA upadne tak je vymalovano. Je to tezky se rozhodovat. Kdyby tu byl nekdo z PLZNE kdo pouziva PDA na GC tak se ozvete pokud by jste byl nekdo ochotnej mi to ukazat jak to na tom PDA vlastne vypada
Diky za vase odpovedi
no pokud by jsi uvazoval i o jinem zarizeni nez s WM tak tohle utery je sraz Palmistu(PDA s Palm OS :)) v plzni vice zde a co vim tak tam bude nekolik lidi co GEO provozujou tak by jsi se tam mohl s nekym domluvit aby ti to ukazal v praxi a navic by jsi mohl videt k cemu se to PDA da vsemu pouzit, Protoze jak uz tu nekolikrat padlo i ja rikam na rovinu, ze nema cenu kupovat PDA jen pro GC, jsou to vyhozeny penize, radsi koupit nejakou Outdoorovou GPS…
A proc nikdo neuvazuje nad smartphone ?? ![]()
Jojo ja na ten sraz razim s Pajdou z Phy. Takze ti tam muzu ukazat jak vypada paperless kesovani s pouzitim pristroje s PalmOS.
Moje troška do diskuze - mam IPAQ HP hw6515d - takže žrouta baterií, ale mám ho jako telefon, PDA, maily, internet a GPS a neměnil bych, je nutné mít za sebou auto, to je pravda, ale GPS Beeline nežere tolik jako TOMTOM na navigaci a už bych neměnil za outdoorovou jednoúčelovku, PDA prostě vždy přináší více a pokud se k němu chováš šetrně, vydrží bez navigace i 3 dny jen tak a dokoupit 3 násobně větší baterie lze. Byl bych vždy pro PDA