Vyhledávání

GG používám (více méně úspěšně) téměř od počátku vývoje. Jsem s ním velmi spokojen. Zvládám s ním všelijaké brikule ;), ale na jednu věc jsem zatím ještě nepřišel:
Pokud dám vyhledat nějaký řetězec, skočí mi GG na první odpovídající výsledek. Je označený (zvýrazněný). Až potud je všechno jasné a funkční. Ale prozraďte mi, prosím, jak se dostanu na další výskyt téhož řetězce? Neexistuje na to nějaká dobře utajená klávesová zkratka? Nebo jsem jenom něco nepochopil?
Díky předem za odpověď. :slight_smile:

Klavesa F3

F3, jako v celem windowsim svete :slight_smile:

• Online podpora Satan byl rychlejsi :wink:

Ono si staci otevrit menu "hledat" a nemuze to zustat utajene. :smiley:

Jasně, díky všem. Já měl pocit, že jsem to zkoušel a nefungovalo to - asi se mi něco zdálo, a do menu jsem se nekouk. Tam se uživatel kouká až když není jiná možnost :wink: Třeba tohle vlákno někdy někomu ušetří zbytečnou otázku. :wink:

BTW: Ale pro předchozí výskyt zkratka není (shift+F3 ani ctrl+F3 nefunguje :wink: ), nebo se mýlím?

nemyslis, predchozi vyskyt jsem nejak neudelal.

HaLuMa: a bude pane Karfik, bude? :slight_smile:

Možná jsem odhalil chybku ve vyhledávání:
Pokud chci vyhledat keš Zidovsky hrbitov [cache]GC27GF4[/cache] od Lučanovců přes ctrl+F a zadání slova Zidovsky nebo i jenom Zid nebo hrbitov, není nalezena. Bez ohledu na to jak je seznam sestříděn. Tedy označena v seznamu je, ale kurzor mi vždy skočí na jinou keš Zidovsky hrbitov - GCZRXM. Předpokládám, že by to mohlo souviset se stejným názvem obou keší.
Přes ctrl+G a zadání kódu (GC27GF4) je vyhledána bez problémů. Přeindexování i ostatní DB servisní akce provedeny.
Díky za opravu :wink:

Nejak nechapu, co mas za problem. Kdyz das hledat, tak ti kurzor pochopitelne skoci na prvni vyskyt. na dalsi porkacujes stiskem F3.

vymazej si seznam a pak dej hledat. budes mit pak v seznamu vsehcny kese, ktere splnuji zadani. V pripade hledani "zidovsky hrbitov" mi to najde vsech 77 vyskytu v nasi republice, vcetne te tebou zminene kese.

Vse funguje jak ma, ne?

Označeny jsou všechny (to je správně), ale kurzor mi (v závislosti na setřídění) skočí třeba na 20tou označenou keš (tedy nikoliv na první označený záznam) a po F3 pokračuje jen dopředu, takže pokud nejsem pozorný tak část keší vůbec nemusím vidět, přestože odpovídají vyhledávanému kritériu. Když tak udělám ještě screenshot.

Postup:

1. Spustil jsem GG
  2. Kliknul jsem na "name" - přetřídil jsem seznam dle jmen keší
  3. stisknul jsem ctrl+F a zadal jsem "Zidovsky"
  4. kurzor je GCZRXM, přestože před touto keší jsou ještě i jiné, které odpovídají hledanému slovu

Tady je to zřejmé, ale stejně se to chová i když je třídění jiné a pak ti snadno lecos uteče. Doufám, že se mi to podařilo vysvětlit … :wink:

predne nechapu, proc takovehle vyhledavani delas nad plnym seznamem. ma to nejaky duvod? Logicke je hledat prave nad prazdnym seznamem, mnohem lepe se pak pracuje s vysledkem.

Logicke to je, taky hledam nad prazdnym seznamem.

Na druhou stranu je divne, ze to neoznaci prvni vyskyt, ale nejaky Xty, s tim nelze nez souhlasit.

Zasadni problem je v tom,z e nevyhledavas v tom seznamu, ale v databazi. A databaze nevi, jak zrovna mas seznam serazeny. takze oznaci vse co najde a kurzor se da na prvni zaznam, ktery se nasel. jenze to zdaleka neni prvni takovy zaznam v seznamu. Podivam se na to.

Díky :slight_smile:

Tak jsem to upravil tak, ze po vyhledavani se kurzor presune na prvni oznaceny zaznam v seznamu. Nedokazu ale rozlisit, jestli byl oznacen prave tim vyhledavanim, nebo jestli byl oznaceny uz pred tim. To by bylo uz opravdu technicky narocne a nestoji to za to.

A ten zmineny presun na predchozi oznaceny zaznam, tak ten uz jsem tam udelal taky. :wink:

Díky moc, nevšiml jsem si dřív, hned večer vyzkouším.

edit: Aha, tak vyzkouším, hned jak bude venku další verze :wink:

Mně došel až teď (a ne zcela úplně) rozdíl mezi db a seznamem, ono to nikde v dokumentaci není popsané (nebo možná je, ale nenarazil jsem na to).
Taky vyhledávám nad plným seznamem - kdo by to tušil… :o