Vyjadřování

V poslední době se geocaching dost rozmohl, (asi díky Mountfieldu) a přibývá geochacherů. Taky přibývá vyjadřovacích způsobů. To je mi celkem jedno jak se kdo vyjadřuje, pokud je to v rámci slušnosti, ale to co předvádí “Blijaja”,(podle mě je hoden této přezdívky) se mi vůbec nelíbí. Osobně bych mu jeho log, pokud by se objevil v mojí keši asi smazal. Co na to široká obec geocacherská? Díky za Vaše názory.

Pro zájemce připojuji linky.

Jeho čtvrtý log

Jeho třetí log

Jeho druhý log

Jeho první log

Já bych to nemazal

Není to tak dávno, co se tu řešily moc krátké logy, teď se zase nelíbí osobitý jazyk …

Cenzura, moralizování, dohadování nad detaily …

To nemáme nějaké důležitější starosti?

Myslím, že je to stylizace a že si ten člověk tak trochu dělá záměrně legraci z běžných logů typu “Moc pěkné místo.Děkuji.” Dokonce si myslím, že ten člověk má literární talent i když je to k zblití. Přiznám se, že jsem si ten poslední log dnes ráno na mailu s napětím přečetl, což není často :-). Taková negativní originalita, pokud ale toho bude moc, začne to nudit. Myslím ale, že s kešema zachází dobře, jinak by tam “nevložil” toho koně.
Já bych ty logy nerušil. Je to sprosté, někoho to může urážet, já jsem k tomu imunní. To bychom museli taky zakázat spoustu spisovatelů pro nadměrné používání sprostých slov. Rozumím tomu, že se to většině příčí, ale rušením se nic nedosáhne.

Problém je třeba v tom, že naše pětiletá dcerka se učí číst a logy někdy ráda louská se mnou. A za rok, dva si je bude číst sama. Prostě pro děti nevhodné vyjadřování. Takže cenzuruju. Jen z tohoto ohledu se mi to nelíbí, jinak jsou mi tyhle literární typy logů zcela ukradené (= čti: absolutně se mi tento styl nelíbí a po pár slovech je přestávám číst).

Ještě dodatek - pokud se takový log jednou objeví na mé keši, tak ho minimálně permanentně zakryptuju.

No, a jak budeš řešit další zdroje nevhodných slov?

Školka, škola, politici, lidi v autobuse …

To je myslím dobré řešení. S těmi dětmi je to fakt, protože ty logy jsou opravdu velmi koncentrované.

To je myslím dobré řešení. S těmi dětmi je to fakt, protože ty logy jsou opravdu velmi koncentrované.

Jako owner jedné ze zmíněných keší k tomu můžu říct jenom toto: psal jsem si se dvěma nálezci, co našli kešku po něm - je v pohodě a to je podle mě to hlavní. Osobně mě styl jeho psaní nijak neuráží, text jsem zakryptoval, aby z toho slabší povahy neměly šok.

Me z tech logu hlavne potesilo, ze se Ponikovi objevil Travel Horse. Jinak se me ty logy nelibi.

Ten poslední log je vcelku zábavný a pokud ten borec nekecá a ta ženská mu ve vlaku fakt zaplatila lístek, tak je to asi nějaký slušný hošina, který akorát nepochopil, že používání sprostých slov v psaném projevu z něj hned Charlese Bukowskiho neudělá :slight_smile: Já mu docela fandím

A v čem je problém, má to přece víc než deset slov a evidentně to není ani

ani

:slight_smile:

Jinak těžko říct jak na podobné věci reagovat. Podobný styl sice nepatří zrovna k mým oblíbeným a nebyl bych potěšen kdyby se stal standardním vyjadřovacím způsobem, a je jasné že každý uveřejněněný text trochu posunuje veřejný pohled na to co je normální a co ne, ale přesto bych to nemazal.

Ja s jeho stylem vyjadrovani nemam problem. Je to jeho osobity styl.
A ja si to obcas i rad prectu a pousmeju se nad tim.

No slovník je to občas hrubšího zrna (já se s tím občas taky nes..u), ale řekl bych, že to má hlavu a patu. Není to jen snůška sprostých slov.
My jsme se u toho tedy v práci hodně nasmáli.
Určitě nemazat, osobně se těším na další LOG.
S dětmi to chápu a tak by se mu mohlo napsat, ať to sám dá zašifrovat. A kdo bude chtít se pobavit, tak si to přečte a komu to vadí, tak to nebude číst.
By mne zajímalo, jestli to píše pod vlivem “trávy” a nebo to jen tak “tvoří”.

Hulení nemá na literární tvorbu pražádný vliv, to musí mít člověk v sobě.

Tak pak to má v sobě. o:-))) Btw. Miták, nemám zase změnit avatar???

Presne tak, na vytvoreni takoveho slovniho prujmu musi mit clovek v hlave nasrano uz predem. Nevim jak koho, me to ani neurazi, ale ani nebavi, to ani nahodou, jen unavuje…

Jistě, když už jsme u toho tématu tak vyber nějaký drogově-fekální :smiley:

P.S.: skloňuje se to podle 5.pádu jako “Mitáku” :-))

To vím, ale bezdrátovej nesmysl vynechal písmeno a bohužel jsem to po sobě nečetl. Sorry.

Btw.. Mitáku, požadoval jsem na ICQ po tobě autorizaci a stále se nic neděje… o:-(((

hmmmm, tak jsem si tě přidal do contact listu a ty zkus žádost o autorizaci zopakovat, možná se to někde v bordelu na mém kompu ztratilo (= možná jsem to nechtě zavřel a ani o tom nevím :-))

Jo a blahopřeju k narozeninám !!! :-)))))