vylepseni webu

Koukam, ze v horni liste přibyly odkazy na statistiky a albumy. Pěkné. Díky webmasterovi za zajímavé vylepšení webu.

mam par navrhu na vylepseni:

• osobni statistika (po prihlaseni) jako 1070 z 3500 na gc.cz,…

• pocty jednotlivych typu kesi u mapy - jen ty co jsou videt pripadne i celkem

• hodilo by se v seznamu kesi u aktualni mapy zobrazovat i souradnice (pouze pro pihlasene)

• co treba ve statistice mit moznost kliknout na tym a dostat se na info o tymu?

• v exportu vsech kesek CR z hlavni stranky mi chybi spravny typ kesky (multi, mystery,…), pripadne dalsi atributy (moje keska, nalezeno, TB)

no v tom GPX je typ kesky, tedy je tam ikona ktera urcuje typ kesky a taky tam je moznost pri exportu pridat zkratky k nazvum kde se ti prida napriklad TR22 coz je tradicni keska velikosti regular o obtiznosti 2 a terenu 2 atd.
ale kdyby to nebyl problem ten atribut nalezeno by byl prijemny, mozna by i stacila jina ikona(tedy me urcite :slight_smile: )

Taky prispěji svou troškou: Bylo by příjemné zobrazit na mapě cachí pouze mnou nalezené. Mailem jsem dnes také autorům gc.cz poslal svou připomínku ke statistikám - gc.cz mě udává o 1 lepší výsledek než gc.com. Máte někdo podobnou zkušenost?

Mě by se líbilo, kdyby výpis více keší pod detailem mapy byl nějak setříděn, třeba podle abecedy.

A co si s tím třeba pohrát sám v MapSource. Je to otázka pár minut a vytvoříš si mapu jakou chceš;-)

Je prosim nekde ciselnik k tem pismenum? Pripdane dalo by se dodat pismeno ze je jiz odlovena 0/N. A zda je tam TB?

Já se s tím potil, ale rozdělit to v MapSource podle typu keše se mi nepovedlo. Podělíš se s kolegy? :o)

musíš si vytvořit kategorie - stáhni si pro ukázku tento můj seznam (není příliš aktuální):

http://www.sweb.cz/mitak/geocaching/profil/geocaching.cz.gdb

geocaching.gpx soubor stazeny z cachemapy na gc.cz muzes rozdelit podle typu kesek treba pomoci teto utilitky a pak nacitat do mapsource bud primo jednotlive sady typu kesek, nebo vsechny, rozlisene ikonkou.

Aha, tak už s tím experimentuji, díky za rady a nakopnutí správným směrem :o)

PS: Utilitka na rozdělování souborů mi už funguje a už se mi i zadařilo rozdělit GPX správně dle kategorií v MapSource, díky !!

PS2: Konečně jsem rozchodil seznam všech databází pod Custom POIs v Legendovi Cx.

Zpět k tématu, po všech testech a pokusech by určitě stála za úvahu možnost generování více GPX dle typů. Odpadla by nutnost používat tyto SW udělátka. Dále by nebylo špatné mít novou sekci řekněme “Vlastní tvorba”, kde by byly ke stažení třeba ikony pro POI, skripty a další udělátka kolem GPS a map.

Ještě bych se vrátil k vylepšení webu - nevím, jestli to neumím nebo to opravdu nejde, ale jak se můžu rychleji dostat k určitému záznamu ve statistice nebo k fotce v albumu jinak, než postupným klikáním po jednotlivých stránkách? A druhá věc - nešla by udělat možnost komentářů k fotkám? Třeba jen registrovaným. Určitě by se některé fotky daly pochválit, u jiných napsat třeba “při focení se neklepej” a tak… :slight_smile:

V MapSource je sloupeček s názvem komentář, stačí na něj kliknout a kešky se seřadí, pak stačí označit ten druh, který chceš a změnit mu hromadně ikonku ;-). MapSource nabízí mnoho možností jak selektovat kešky a vytvářet si vlastní mapy. Chce to jen se s ním trochu seznámit.

Tohle funguje jen když máš typ kešky jako prefix před vlastním názvem (př: TR11-Nejaka Cache). Jenže tyto názvy mně vůbec nevyhovují. Velmi často chci hledat cache podle jména a pak je to opruz. Takže používám GPX který má ve WP jen jméno cache a autora a v popisu vše ostatní (typ, velikost, obtížnosti) a pak je lze podle abecedy velmi dobře hledat. Rozdělení do typu kešek řeším tou utilitkou předem. Je jen jedno klepnutí ENTREM navíc :slight_smile: