Nevíte, zda se můžu jako autor vymazat kešku z watchlistů některých (přinejhorším všech) uživatelů? Předpokládám, že to nejde, ale co kdyby.
Někdo mi totiž cíleně likviduje kešky v jedné oblasti někdy i třeba den či dva po obnovení kešky. Připadá mi divné, že tyto kešky ničí tak brzy, připadá mi, že ten někdo je registrovaný na serveru GC.COM a má nastavený právě watchlist na mé kešky. Jedná se o kešky [cache]GC198K3[/cache] a [cache]GC2161Z[/cache]. Můžete vidět, že intervaly krádeží kešek se docela zkracují. Obě kešky jsou mimo obec v lese, proto mi je divné, že by se ten kazisvět o obnovení kešek dozvěděl tak rychle.
Ne nejde to.
Osobně bych dal watchlisty pouze pro PM:(
Kdyby platila tahle Tvá domněnka a byl to jen nějaký mudla-kazisvět s registrací na gc.com, tak by pomohlo dát ty keše jen pro PM. Na druhou stranu to ale bude proti Tvému záměru ukázat hezká místa co nejvíce lidem…
A mohu jako autor kesky aspon zjistit, kdo ji ma watchlistu nebo ani to nejde ?
To nezjistíš.
Poslat jednou WriteNote všechny do prd… a oni se ozvou ![]()
Ale k tématu Romane tvých kešek je vážně škoda, možná že PM only by pomohlo … třeba jen na chvilku, rozhodně je to lepší než archivace… Ještě že špioni jsou tak HC …
S PM a watchlistem to je zajimave: kdysi existovala dira, skrz kterou si BM mohl rucne konstruovanym linkem pridat PM cache na watchlist - listing nevidel, ale logy mu chodily.
To uz je snad odstraneno, ale zda se, ze zmena na PM only cache nevycisti watchlist od BM - zkusil jsem par svych cachi zmenit na PM a zpet a pocet pozorovatelu se nezmenil. Chtelo by to vyzkouset: rict nejakemu BM at si da tvou cache na watchlist, zmenit cache na PM only, a napsat testovaci Note, jestli mu prijde nebo ne.
Souradnice a hint se zmenou na PM kazdopadne schovaji, takze jako ochranu pri podezreni na cilene niceni to pouzit jde.
nastavilis-li kes na PM, objevi se ti v jejim listingu zajimava moznost a to smiirovani kdo se kdy na listing podival. moznaa, ze by ti to pomohlo. zjistil bys kacery, mozna bys mohl prolustrovat kolik majii kesek, jestli nejakyy zaklaadaji, jestli je nezakaladaji v tve oblasti a treba ti chtejii jiit po zajimavem miste, atd
ta funkce se jmenuje:
"Read the audit log" a najdes ji par radku pod nadpisem kesky, pod upozornenim, ze se jedna o PM kes. opakuji, kes musi byt v modu PM Only
doufam, ze ti to helfne
Dotaz - Když nastavím keš jenom pro PM dá se potom dát zpět pro BM?
Díky
ano
Pokud je krádež takhle rychlá, počkal bych si na ně
alespoň to zkusit (a mít v ruce přinejmenším elektrický obušek, nebo cikána
To sice ano - ale případný zlodějíček téměř jistě nebude aktivní kačer, který to se hrou myslí vážně, tj. nebude mít skoro určitě PM a na listing (a tedy i do seznamu vypisovaného audit logu PM keše) se nedostane
(v audit logu se samosebou zaznamenají jen návštěvy po dobu kdy je keš PM, ty staré v BM režimu tam autor keše nenajde). Zde opravdu snadná pomoc není - snad jen být trpělivý, podobné likvidátory to zpravidla přestane brzy bavit (až z toho mindráku vystřízlivěj).
K dalším zdejším otázkám:
- PM kačer může svou vlastní keš převracet z režimu PM do BM a naopak libovolně často, je to jen jedno zaškrtávátko v editaci listingu.
- na aktuální watchlist nemá změna na PM žádný vliv (jen že si BM keš na watch nově nedají, jelikož neotevřou listing, ale pokud už ji tam mají, tak zůstane - ostatně tak to funguje i při odpublikaci keše reviewerem při publikaci omylem či po zjištění dodatečného problému - na watchlistu kačerům co ji stihli watchovat bohužel zůstane i po odpublikaci…)
Neprijdou nahodou novy souradnice taky pres watchlist? Vypada to trochu jako zacarovanej kruh…
Předělávat kešku jen pro PM nechci, nechci totiž, aby kvůli nějakému blbci trpěli normální kačeři. Celkový koncept PM kešek se mi nelíbí.
Tušil jsem, že to nepůjde, ale za optání člověk nic nedá, krom trochy času.
Bohužel to moc na někoho, koho ničení brzy omrzí, nevypadá. Keška je na místě 2 roky a za tu dobu už byla nejméně 10x ukradena a poslední dobou se ztrácí ještě více (stejně jako nová keška asi 2 km od této). Přitom keška měla už asi 6 různých umístění (nejdříve nedaleko lesní kapličky, pak na okrajích lesa s kapličkou). Proto si říkám, že už to není normální, ale vypadá to fakt na někoho, kdo sleduje dění okolo kešky.
Hm, přečetl jsem si historii keší, je to vytrvalej prevít.. Nemůže to bejt hajnej, co byl za socíku zvyklej, že mu nikdo do lesa neleze díky těm raketám? Jestli je to kačer, tak se ale těžko ubráníš.
Napadá mě udělat z keší multiny, kde 1. stage by vždy bylo místo, který chceš ukázat (kaplička, střelnice). Bez krabičky, jen question to answer, kde by se podle něčeho spočítaly souřadnice a kód zámku. Finále pak krabka ala poštovní schránka s kódovým zámkem u někoho na plotě nebo baráku - jsi místní, třeba máš v Novém Plese a ve Smržově (nebo poblíž) nějaký kámoše, se kterými by to šlo domluvit. Do listingu pro jistotu nepopisovat úkryt, jen nějak šikovně napovědět, aby kačerovi docvaklo, o co jde. Ten kazisvět by snad neměl odvahu začít něco likvidovat u někoho na baráku, i kdyby přišel na to, o co jde.
Není to levný řešení, ale když vidím, kolik jsi už byl ochoten investovat…
2 zmijovkar: dobre Ty !!
Dnes jsem taky obnovoval po prvnim vykradeni
a doufam, ze me Tvuj osud nestihne.
Tohle je celkem smutny vlakno.
No, spíš jsem navrhnul docela "divoký" řešení. Ale co se s těma kešema děje, to je taky hodně divoký.
Jestli ostatní keše ownera nemaj problém (vypadá to, že ne), tak bych hledal, co tyhle dvě spojuje - to je místo, tj. ten les. Jsou rel. blízko sebe a obě ničeny, takže asi někdo z místa. Buď owner přebral místnímu kačerovi holku (příp. jde o místní zhrzenou kačerku:-) nebo je to nekačer registrovaný na gc.com, kterému keše vadí, třeba ten hajnej. Ale tipoval bych, že bude místní (taky to může být zamindrákovaný puberťák, ale toho by snad časem přestalo bavit chodit přes celej les likvidovat obě keše).
Byla by možnost dát keše PM s tím, že přes profil budou zaslány informace i BM kačerům třeba s min. 50 nálezy. Keše by se musely po přechodu na PM předělat, protože jen změna souřadnic nestačí, log o změně na nové přijde díky stávajícímu watchlistu tomu škůdci i po změně keše na PM. Takže z toho udělat třeba lehkou mystery, kde by výchozí souřadnice byly pro toho zlosyna jen matoucí a k listingu s výpočtem těch finálních by se nedostal (a pak si hlídat, aby v logách nebyly nápovědy a fotky, protože ten člověk nejspíš okolí dobře zná).
No, je to patálie kvůli nějakýmu blbovi…
Ještě mě napadlo, že nekterá počitadla návštev (může být skryté) umí určit ze které domény se návčtěvníj přihlašuje a stránku odkud přišel. Ale to už je náročné pátrání, při kterém může snadno dojít k omylu.
Neznám okolí těch keší, ale pokud je mezi obnovením a ztracením vždycky nějaký nález, může jít i o nějakého všímavého místního, který o stránkách geocachingu ani nemusí vědět že existují. Prostě jen vidí že do "jeho" lesa courají podivní lidé a cpou mu tam nějaký odpad. I když si lovci můžou myslet že je nikdo nevidí, nemusí tomu být tak.