Výměna displeje

Neznáte nějaký servis, případně osobu schopnou vyměnit prasklý displej do Colorada? Jednání oficiálního servisu mě s prominutím nas*alo a jestli tomu co předvedli říkají zákaznická podpora, tak ať se jdou schovat…:@

Bohuzel podobnou zkusenost mam i u PDA zarizeni, vetsinou je cena zobrazovaci jednotky tak velka, ze po pricteni prace atd. … se cena vysplaha (pokud to klapne :wink: na uroven jeteho zarizeni … obavam se, ze s vymenou asi jen tak neuspejes.

Podobne jsem dopadl u Olympusu s fotakem, tam chteli na vymenu displeje 5000,- Kč, tak jsem si opravil sam a stalo mne to 10,- Kč. Priste uz Olympus nekoupim, ale koupim levny fotak abych ho pak mohl vyhodit.

Mohu se zeptat jak jste jej opravil?

fotaky zasadne davam na opravu jedne brnenske firm umi zazraky spatnej objektiv opravili za zlomek cenovky knez kbych si to nechal delat u olympusu

jinak by me zajimalo co ti rekli u garminu na dispaly u eTrexe vymenu disply neprovadeli tam to ani moc neslo jen vykoupily starej a koupil sme si novej

U PDA a autonavigací s dotykovým displejm bych to pochopil, je tam daleko složitější technologie toho displeje a pochopitelně vyšší cena. Ale že by se výměna displeje kterej u Colorada je na úrovni displejů u velkodisplejovejch Nokií vyšplhala na 13000 tomu se mi nechce věřit…

Ahoj, můžeš napsat, co to bylo za firmu? Přestal mi fungovat starší Olympus, do značkového servisu se to dát nevyplatí, ale třeba by se s tím ještě dalo něco dělat.
Díky,

Prestal mi jit displej, ale fotak pracoval normalne, tak jsem fotak postupne rozsroubovaval, jelikoz k tomu displeji se musi zevnitr. Postupne z te zadni pulky jsem odsroubovaval vrstvy elektroniky az v te posleni jsem vymontoval displej. Displej byl neporuseny, jen ohebny plosnak byl prelomen. Nechapu jak se mohl prelomit, kdyz je schovan uvnitr kde se s nim nehybe. Po sundani krycich plechu z displeje jsem se dostal na druhou stranu toho ohebneho plosnaku a premostil jsem ten plosnak tenkym lankem a displej zas funguje. Chce si to jen odkladat jednotlive vrstvy do krabicek, aby clovek vedel jak montovat zpet. Novy displej by se taky mel nechat sehnat v Cine, jen nevim jak, ale uz jsem kolikrat narazil na ruzne displeje do fotaku na cinskych strankach, jen jim tam chybeji technicke udaje, zato je vsak nabizeji v tisicovych mnozstvich.
Takze bych rekl, ze to byl klasicky postup DO-DO, kdy vystacite se skoubovakem, skalpelem, pinzetou, pajeckou a lepidlem. Jen musite mit to naradi umerne velikosti fotaku. Docela bych i ten postup rad nafotil, ale ten fotak kterym bych fotil jsem prave rozebiral :-((( .