Vyměnování předmětů v microkeších?

Čau,

jak asi všichni víme, microkeše jsou speciální kešky, ve kterých se většinou netraduje, tzn. pro dost kačerů se tak stávaj neatraktivním cílem k návštěvě, což je podle mě škoda. Jsou spousty nádherných míst, kde se dá schovat pouze filmovka a člověk by je měl navštívit.
Proto mě napadla jedna taková novinka, co kdyby se v microkeškách měnily mince? Pod logbookem se ve většine microkeškách (nemluvím o nano) najde místo tak na 3-5 mincí. Říkal jsem si, že by to mohlo být takové zpestření, protože při Geocachingu člověk hledá poklady, ne krabičku do který zapíše svojí návštěvu :wink:

Co vy na to? A hlavně owneři? Myslím, že každý doma najde 3 nějaké nesoučasné mince, které by mohl ukrýt do své microkešky, čímž by dostaly uplně nový, daleko zajimavejší rozměr…

Jsem zvedavej na vaše názory :wink:

To je dobry napad. Daly by se měnit i cizí mince nízké hodnoty.
Ale stačilo by zavést výměnu jaKýchkoli malych predmětu ktere se tam vejdou. (ale za některé mince by se u zběratelů přiš lo i na zpeněžení)

nazor je takovy, ze to bude za chvili prazdny :slight_smile: nanejvys sem tam budou nedavno zrusene halire. ohledne vymeny cehokoliv jsem skeptik, obzvlast u masovych kesi ve meste, coz ty mikra v 80% jsou.

Myslel jsem měnění jakýchkoliv mincí, které neplatí… Stačí v každý micro třeba 2 mince, měnění 1:1… Podle me zajimave zpestreni… :slight_smile:

no občas se vyskytne GC, který se do ní vejde - TB1E0JD (TB1E0JD) The Caching Pill Geocoin - The Caching Pill Geocoin
jinak do zahraničních kešek dávám vždy 1Kč..myslím že to může zahraniční kačery potěšit, když mají to euro…
ale jinak souhlasím…někdy mě i naštve, když je micro na místě,kam by se vešla v pohodě, S,ne-li dokonce R či L je sice fakt, že se hledá hůř,ale pro děti jsou nezajímavé…

Ale vždyť Vám nic nebrání do mikrošky (pokud se tam něco vejde) něco dát.

Obcas mestske mikrokese lovim, kdyz po vylete cekam, nez mi pojede vlak nebo bus, nepozorovane vytahnu filmovku z ukrytu, poodejdu s ni kus dal, pak z ni lovim smotanou rulicku papiru, spacek tuzky, obcas i orezavatko se tam narve, no a kdyz tam nekdo nacpe mince a knofliky, tak to byva narocne vsechno vysypat, podrzet pri logovani, a pak nacpat zpatky. Urcite je na me zabavny pohled, jak tak stojim uprostred chodniku a stosuju veci do piksly :slight_smile:
Takze jsem pro "cim min veci ve filmovce, tim lip".

tak ja to pochopil, ze nechces davat eura a desetikacky. :slight_smile: ale proste cokoliv zajimavejsiho ve meste zmizne i vcetne neplatnych minci.

Mně se to jako nápad líbí. Že to zmizne je asi fakt - ale copak z větších keší nemizí pěkné věci taky a nekupí se tam místo nich hromady polámaného plastového šrotu? Rozhodně by to mikrokešky oživilo.
(A co se té náročnosti vysypávání a přidržování týče, aspoň by si člověk procvičil prsty - a popřípadě záda, pokud by to musel sbírat.) :wink:

Nedavno se tu nekde resily cakes. Tak jsem si jich (i pres znacnou kritiku mistnich) par objednal. Stejne jako na CWG jsem si tam nechal vytisknout hlavu hada. A ted do vetsich caches davam CWG a do micro hodim alespon cake. A nez se na me sesypou mistni kamenovaci - nikoho, ale vubec nikoho nenutim, aby si ten cake bral nebo ho vymenoval. A z logu - kdyz potom koukam zpetne - tak vidim, ze si ho lidi (hlavne s detmi) berou - mozna, ze je i mile prekvapi, ze v micro neco vubec nasli.

Proc myslis? Ja si myslim, ze v podstate vsichni krome tech co lovi s detma dneska kesujou naprosto z jinejch duvodu nez je trade. Koneckoncu je to videt na vetsich krabkach. Jediny co se traduje je vesmes GC/TB a CWGcka a obcas neco jinyho.

Osobne pokud ma nekdo potrebu davat veci i do mikro tak mi to az täk nevadi, ale radeji ocenim mikro narvanou velkym logbookem kde je misto na zalogovani, nez mikro s mensim logbookem kam se nenarvu pac je plnej, ale s vesma na trade.

Netvrdila bych, že trade je "důvod" ke kešování, to rozhodně ne. Ale za sebe musím říct, že mě mnohem víc potěší, když najdu krabičku, ve které něco je, než filmovku se smotaným cárem papíru a špačkem tužky. Nejde o výměnu těch věcí - často neměním nic nebo do krabky jenom něco přidám - jde prostě o tu radost z nálezu, o to prohlédnout si, co tam kdo dal. Pochopitelně je to individuální - jen bych negeneralizovala netvrdila, že každému bezdětnému je fuk, jestli keška zeje prázdnotou nebo ne. :slight_smile:

Pokud jdu bez deti, tak jen kouknu zda neni pritomen nejaky gc/tb, pokud je tam CWG, tak vymenim, zapisu a jdu. Kdyz uz menim, tak nejakou cetku pro malou. Ma z ni radost, ze dva dny se nekde vali a muzu ji vymenit v dalsi kesce za neco jineho :wink:
Myslim, ze by se ty mince z mikrosky stejne zachvili vytratily. Vetsinou mam co delat vystourat logbook, kdyby pod nim jeste byly mince, tak to clovek honi po chodniku a je jeste napadnejsi.

Ale jasne ze je lepsi krabka s rozumnym obsahem, ale spis vetsi at to nepretika. Nesnasim ten 3D tetris kdyz je krabka plna nesmyslu a nejde me pak zavrit.

Narazel jsem spis na vetu, ze mikro neni atraktivni cil, protoze v nem neni trade.