Vymudlovaná nebo vykradená cache

Určitě se každému kdo zakládá cache stane, že zmizí obsah nebo i krabka.
Zajímaly by mne Vaše zkušenosti. Mě se právě ztratila krabka (ve městě), je samozřejmě hodně na očích hlavně mudlům. Nějdříve se ztrácely CWC a těď i krabka. Jde mi jen o zkušennosti, protože osobně se domnívám, že ji objevil nebo vypozoroval nějaký mudla o odnesl (nevím k čemu by mu byla krabička za 15,- Kč, logbook a tužka). Je vhodné cache hned obnovit nebo dát malou pauzu, aby měl mudla trochu času párkrát schranku otevřít a nic nenajít, a tím to i vzdát do budoucna. Zlodějský kačer na tom asi nebude mít zájem, ten spíš čeká na vložení trackovatelných předmětů.

Dát disable na týden až 14 dní a pak zkusit obnovit. Pokud se i potom krabka ztratí, přesunout jinam.

Já dávám delší pauzu, klidně i měsíc dva. Ale záleží na místní situaci. Pokud by jsi měl podezření na vykrádání, tak je dobrý dat do listingu i keše info "Nevkladat CWG, GC a TB!"

Pokud se keska ztrati tak z ni delam mikro prave aby tam cestovale nesli vlozit… listingy obcas nekteri/ja nectou.

Mě se ztratila keš z hlubokého lesa bez cest ještě před aktualizací! A lovec FTF našel jen prázdnou a poničenou skrýš.

To ti spíš poničila zvěř, mě se stalo něco podobného u nás v oboře. Keška byla vyhrabaná z úkrytu a napůl otevřená, bylo v ní dost cenejch věcí pro FTF lovce (např 4gb mp3…) takže pochybuju, že šlo o člověka…

Mi se ted ztratila keška (regular), asi ji objevili městští dělníci když sekali trávu. Bylo v ní pár cených věcí. Nevím kde keš hledat :frowning: tak asi založím jinou se zámkem.

Mě se ztratila v zimě ve městě L&L 350ml. Čekal jsem dost dlouho pak jsem tam dal filmovku a už zdárně funguje asi 4-5měsíců.
Těším se na plný logbook za 5 logů ;-).

Jedna optimistická historka - založil jsem cache v hustém lese, celkem rafinovaně ukrytou. Necelých 24 hodin po ukrytí (a pár hodin po publikaci) byla rozmetaná po lese, věci na výměnu rozlámané na malé kousky, víko prošlápnuté. Vrátil jsem ji zpět s vidinou toho, že ji budu druhý den zase sbírat po lese a ejhle - už měsíc v pohodě funguje a kačeři do ní dokonce doplnili předměty na výměnu, které jsem tam sám zatím dávat nechtěl. Zajímavé je, že se do ní kostrbatým písmem zapsaly nějaké děti a jedno z nich si dokonce přineslo razítko (nějaké zvířátko z dětské tiskárničky :slight_smile:

Určitě šlo o člověka. Maskování tam totiž zůstalo a zmizela jen pixla.

Mně náhodný mudla vykradl regularku v přírodě ještě před publikací (jen nejcennější věci-logbook zůstal)… říkal jsem si, že to byla náhoda, tak jsem to ještě zkusil.. za 14 dní se situace opakovala, tak jsem krabku přemístil a od té doby je klid…

Stejný případ i u nás. Zůstalo jen maskování, komplet krabka fuč. Tehdy ji našel nejspíš houbař.
Ve druhém případě zmizely pouze coiny, vše ostatní zůstalo na místě. Bohužel coiny se dodnes nikde neobjevily.

Od té doby nejdřív ukládám "zkušební" krabku, kterou umístím tak, abych hned viděl, zda se k ní někdo dostal a otevíral ji a pak až před publikací měním za "ostrou" vybavenou.

Taky občas nechám obnovu svých kešek chvíli být, ale občas mi připadá, že to nemá cenu… Řekl bych, že je jedno, jestli je keška ve městě nebo kapličky uprostřed lesa, vždy to je o lidech, kteří tam žijí… Mně se takhle ztrácí hned dvě kešky [cache]GC198K3[/cache] a [cache]GC2161Z[/cache]. U té druhé jsem ji měl ukrytou tak, že nemohla být vidět - viz. http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=d8e7e8b2-01d0-4085-a8b3-0d104039a39b. Stejně byla druhý den pryč ještě před prvním nálezem :frowning:
Takže to vypadá, že se spíš nacházejí nějací škodiči, kteří to schválně ničí… A to jsem kešky měl už na nějaké desítce míst i třeba několik set metrů od původního ukrytí…

Mám zkušenost, že je třeba brát v potaz to, zda keška nezmění komfort místních domorodců. Přitom nezáleží na tom, zda jde o soukromý nebo veřejný prostor.
Příklad někdo má někde svůj pozemeček nebo oblíbený flek kam nikdo nechodí. Díky kešce kolem něho začnou „cárat“ lidi a to i v noci, a klid je v ten tam.
Pokud se takový domorodec domákne, že tam chodí kvůli krabičce, tak jí párkrát zničí a má po problému. Nějaká mudlokarta ho pramálo zajímá.

Mně teď ukradli prakticky bezcennou kovovou krabičku, zůstal jen logbook. :frowning: