Narval jsem do Oregona GPX, ale asi nejake spatne, ted nejde pripojit. Po zapnuti se pri nabehu vypne jako kdyz dojdou baterie. Mete nejaky typ jak ho pripojit aby byl videt jako disk?
Jestli ti nenabehne ani na USB storage tak zkus master reset - vypnout, drzet zmackly levy horni roh obrazovky a zapnout. Zepta se jestli chces opravdu resetovat.
Na Colorado byla jeste dalsi moznost opravy ale na Oregon sem ji zatim nevidel.
Zjistil jsem, že Oregon (a možná i Colorado, to jsem ale do svého počítače připojené nikdy neměl) vyžaduje "speciálnější" chování.
Pokud se do něj nahraje GPX soubor, tak je potřeba Oregon odpojit (jak softwarově, tak i kabelem) od počítače, tím se vypne, pak spustit na BATERKY, nechat ho natáhnout data a regulérně nastartovat. Následné připojení k počítači by pak už mělo být v pořádku…
Podobně je potřeba se chovat při smazání GPX z navigace. Pokud to chci mít bez problémů, tak jistotou je nejdříve smazat všechny trasové body (v Nastavení je volba Vymazat), následně GPS připojit k počítači v USB modu a pak smazat ten GPX soubor. Pak GPS odpojit od počítače (jak softwarově, tak i kabelem), tím se vypne, pak spustit, ale bez připojení k PC.
Další věc je ta, že mi přijde jistější Oregona připojovat k počítači až když je puštěný… Už se mi několikrát stalo, že spuštění připojeného Oregona selhalo, prostě se kousl…
U Colorada s poslednim FW nic takového nepozoruji.
Ja se bohuzel nedostanu ani na master reset.Vypne se driv.Chtelo by to asi jako u ozivovani colorada pres konzoli.Ale u oregona nevim jak
tohle je klasicky pripoj/odpoj kolecko, co colorado vyzadovalo s fw 2.4 pred par mesici. ale uz od fw 2.51 to jede ok. jestli to takhle zlobi i na oregonu, oni to spravi (do pul roku ;))
Aha, tak to se mám ještě na co těšit
Jinak mi to ale zas tolik nevadí, hlavně že jsem přišel na to jak to rozchodit ![]()
Vyměnil jsem Colorado za Oregona a postup práce s gpx mám takový:
Smažu v přístroji všechny body, vypnu ho, připojím kabelem k PC, zapnu, řeknu mu, aby se choval jako disk, smažu makrem v GSAKu gpx a vyexportuju jiným makrem nové gpx, pak vyškubnu kabel z přístroje, on se vypne, zapnu ho, on si načte nové údaje a funguje, zatím se mi nestalo, že by došlo k nějakému problému, s Coloradem jsem se něco natrápil :D.
Atip napsal/a:
Vyměnil jsem Colorado za Oregona a postup práce s gpx mám takový:
Smažu v přístroji všechny body, vypnu ho, připojím kabelem k PC, zapnu, řeknu mu, aby se choval jako disk, smažu makrem v GSAKu gpx a vyexportuju jiným makrem nové gpx, pak vyškubnu kabel z přístroje, on se vypne, zapnu ho, on si načte nové údaje a funguje, zatím se mi nestalo, že by došlo k nějakému problému, s Coloradem jsem se něco natrápil :D.
tak ja nevim - krome mazani makrem to delam stejne a nijak se u toho netrapim ![]()
To je zajimavý, přesně takhle, jak to popisuješ u Oregonu, to používám u Colorada od začátku co jej mám (jen gpx mažu ručně) - a nikdy jsem na problém s updatem dat nenarazil. Nechápu, že ti to u Colorada takto nešlo :o
Atip napsal/a:
..Smažu v přístroji všechny body, vypnu ho, připojím kabelem k PC,… … zatím se mi nestalo, že by došlo k nějakému problému, s Coloradem jsem se něco natrápil :D.
No koukám jako blázen na to, co tady píšete. Od začátku cpu do Oregona aktuální data tak, že ho připojím přes mass storage a v adresáři prostě přepíšu svůj gpx novým (vytvořeným v GSAKu). Ještě jsem neměl žádný problém a funguje to perfektně.
Možná je na místě poznamenat, že od začátku používám pouze angličtinu. Těch absurdních problémů kvůli špatné češtině v Garminech jsem viděl příliš - nehledě k tomu, že anglické popisy jsou jednoznačné a nenutí člověka přemýšlet o tom, co to asi znamená (i když to už teď jde upravit k obrazu svému).
Já obvykle GPX nepřepisuji proto, že je mám v Garminu pojmenované různě - podle toho co v nich je (takže např. RakouskoGwald-T_10km(2008-07-28).gpx, Brezany-TMU_20km(2008-07-28).gpx, Jeseniky-TM_40km(2008-07-12).gpx a pod) protože pak mám přehled, co v Coloradu vlastně mám nahrané a kdy byly generované a není pak problém je jen změnou přípony (z GPX třeba na TMP) snadno deaktivovat a nebo znovu aktivovat. Což se hodí kvůli omezení počtu 2000 keší + 1000 WPT, nebo jen pro lepší přehlednost a zrychlení vyhledávání.
A s tou češtinou opravdu již v 2.60 problém taky není.
abakus napsal/a:
No koukám jako blázen na to, co tady píšete. … a v adresáři prostě přepíšu svůj gpx novým (vytvořeným v GSAKu)…
Možná je na místě poznamenat, že od začátku používám pouze angličtinu.
Netvrdím, že by to tak nešlo, ale pokud si to dobře pamatuji, tak po přepsání GPX souboru zůstávají v paměti původní waypointy, které byly nataženy z toho přepsaného GPX.
Nový GPX to sice asi načte v pořádku, ale svoje nové waypointy přidá k těm předchozím. A vzhledem k omezení všech Garmin zařízení na max. 1000 uživatelských bodů to asi nebude to pravé ořechové…
Možná nakonec asi opravdu stačí jen nejdřív smazat ty waypointy a pak už GPX s keškami jednoduše přepsat… Ještě si s tím budu hrát B)
Jarous1: Tady pleteš jabka s hruškama. Kešky načtené z gpx v Oregonu se jako waypointy neukládají. Tím pádem není potřeba nic mazat, pouze nahrát nové gpx.
Mion: Aha, jasně. Mně stačí 500 waypointů kolem domu a když jedu dál, tak se stejně chci podívat na multiny a mysterky, takže si vždy generuju nové gpx.
No já jsem doteď přesvědčenej, že důvod vypínání CSx při přejezdu určitých míst byla čeština, protože mně to s angličtinou nikdy neudělalo (ani při příjezdu do Zlobic). A to už měl být dáávno odladěný firmware. V tomto Garminu prostě nevěřím, ať se jadná o jakýkoli přístroj ![]()
abakus napsal/a:
Jarous1: Tady pleteš jabka s hruškama. Kešky načtené z gpx v Oregonu se jako waypointy neukládají. Tím pádem není potřeba nic mazat, pouze nahrát nové gpx.
Vím, ale špatně jsem se vyjádřil, jde mi o additional waypoints… Ty si Oregon načte z toho GPX souboru s keškami a uloží do souboru current.gpx. Ono je toho v něm vlastně víc, tohleto a třeba vlastní trasové body, které jsem si tam poslal z MS nebo vyznačil ručně přímo v GPS…
Mion napsal/a:
To je zajimavý, přesně takhle, jak to popisuješ u Oregonu, to používám u Colorada od začátku co jej mám (jen gpx mažu ručně) - a nikdy jsem na problém s updatem dat nenarazil. Nechápu, že ti to u Colorada takto nešlo :o
Já měl to Colorado od začátku nějaký nemocný, mělo všechny porodní nemoci, které mít mohlo, až jednou usnulo a už se neprobudilo.
Bylo koupené v Čechách a úspěšně vyreklamované.
Potvrzuji problem s novym firmware pro oregon. Pote co jsem nahral novy FW jsem uploudul trasy + nove GPX vse OK. Po odpojeni jsem gps zapnul a vse ok. Pripojil k PC a hle GPS se nenasla jako disk. Pomohl master reset. Takze ihned pisu na GARMIN jako bug. Uvidime kd je vada . zkusim opet cestinu bez diakritiky ![]()
Ahoj ted jsem to zkousel na novem firmawaru a jede mi to normalne B)
Uff tak problem s mrtvym Oregonem u me vyresen…na x - ty pokus se mi povedlo udelat master reset a chytit to nez se vypne…slo to jedine, kdyz byl oregon na kabelu bez baterek…zajimavy.
warps napsal/a:
Potvrzuji problem s novym firmware pro oregon. Pote co jsem nahral novy FW jsem uploudul trasy + nove GPX vse OK. Po odpojeni jsem gps zapnul a vse ok. Pripojil k PC a hle GPS se nenasla jako disk. Pomohl master reset. Takze ihned pisu na GARMIN jako bug. Uvidime kd je vada . zkusim opet cestinu bez diakritiky
Bez češtiny žádný takový problém nemám. Ještě jeden rozdíl - uploadoval jsem jen gpx, žádné trasy.