lidicky mam problem s vypocitanim trasy v kolosouvi uplne me ignoruje najezdy na dalnice , dival jsme se vse je nastaveno dobre a dela mi to u vsech map, v mapsource to spocita dobre ale jak to hodim do colorada tak je problem
určitě nemáš vypnuté povolení dálnic či placených úseků?
To mě taky napadlo, ale on se zmiňuje jen o nájezdech ne o celých dálnicích. ![]()
To jo, ale bez nájezdu není dálnice ![]()
jak pisu mam vsechno povolene dokonce i lesni cesty, jinak kolous mi pocita obcas i blbe prechody ale to si myslim ze je vpohdoe ony ty mapy moc asi dobre nenavazujou ale ty dalnicni nadjezdy me serou, ale ted kdyz jsem dal trasovej bod na ten najezd tak to spocita v pohode ale bez neho ne
Mozna by bylo dobry zminit, jakou tam mas mapu… ![]()
Jsou místa kde se dá na dálnici najet bez nájezdu a někdy by se to i hodilo když je ke keši 100m a nikde žádný sjezd. Já bych takovou chytrou navigaci i bral. :D:D
To určitě a take odkud kam jsi chtěl navigovat. Ať to muže zkusit i někdo jiný.
Ja se Kolousem nechavam navigovat casto a pravidelne, i kdyz cestu znam, hlavne protoze mam zobrazeny udaj v kolik hodin a minut dorazim na misto. To pocita fakt dobre a presne. Normalne to pres najezdy a sjezdy vypocitava a naviguje.
U tebe mne spis mate to, ze to "nahravas" do Kolouse.
Ja to delam tak, ze v nem v automobilovem rezimu zadam jen bod kam chci dojet, a on si trasu vypocita sam. Nemas problem v tom, ze ty tu trasu udelas v Mapsource a nahrajes ji do GPS a chces jet podle teto, a ne podle jeho, a mas ji "naklikanou" mimo najezdy?
Ja se naviguju podle mapy ATLAS CZECH 7NT -autem - vypocet trasy po silnici a dalnicich se zakazanym obratem do protismeru.
TOPO CZECH 3PRO - turisticky -prima cara smerem k bodu.
Jen poznamka -podle TOPO CZECH 3PRO se neda navigovat v automobilovem rezimu. Rozdil je v tom, pokud jeden z bodu -pocatecni/ koncovy nelezi primo na silnici. Atlas te donaviguje po silnici k nemu a pak hodi kolmou caru k bodu a rekne jed "po nezpevnene ceste" ![]()
TOPO CZECH 3PRO zkonci vypocet chybovou hlaskou - nelze navigovat ke zvolenemu body a nahodi "primou" linku. ![]()
pouzivam mapy: City navigator EU2010, Autoatlas 8, topo 3pro, jinak pocital jsme to do Chovatska do makarske pres Olomouc Bratislavu a Madarsko a nevzalo mi to najezdy v Brne na Videnkou a pak u prechodu Slovensko - Madarsko abych se vyhnul dalnici prejezd U Rajky Loc: 48°3’5.239"N, 17°4’47.579"E
jinak cestu si naplanuju vzdy v Mapsoursu je to tam pohodlnejsi
Mozna, jen mozna, to muze byt tim, ze v MapSourcu to naplanujes v jedny mape, kdezto v GPSce se toho routovani chyti jina mapa a pak je z toho gulas. Muzes zkusit vsechny ostatni, nez tu jednu ve ktery jsi to pripravil, vypnout a pustit znova? Je to jen napad…
Pripadne - kdyz si das tu trasu prepocitat v GPSce, udela to to samy?
Ono je to tak, že MapSource používá jiný algoritmus výpočtu než pak samotná GPS. Takže výsledky bývají často dost rozdílné…
Píšu to proto, že MapSource do GPS umí poslat jen "trasu", kterou ale GPS vždy přepočítává podle svého. Kdyby MS uměl poslat "stopu", tak GPS nic už nic počítat nebude… Tohle je prostě další debilita MapSource ![]()
Tohle se dá vyřešit nějakou utilitkou, která umí převést "trasu" na "stopu". Např. WinGDB. Starší návod k tomu je tady http://www.elsinga.net/206.html
EDIT:
Jen pro doplnění, MS poslat "stopu" umí, ale jen kreslenou ručně (nástrojem "kreslení tras"
). Ale dělat tohle ručně je asi hloupost a děsný opruz… Každopádně když MS necháme trasu spočítat, tak výsledek jde opravdu získat jen jako "trasu"…
ja to delam v MS protoze po ceste davam nejaky kesky a tak si tam primo zadam body a naplanuju trasu, delat to v GPS je vopruz
hplus: samozrejme sem to zkusila ale bohuzel to nepomohlo
muzete nekdo zkusit v Kolousovi zadat tu trasu pokdu mate mapu evropu2010 a nechat spocitat jo mam posledni vezi softu 2,90
Já jsem řešil podobný problém, a protože když v koloradu zadám jen cílový bod tak je výsledek na větší vzdálenost trochu nejistej. Navíc v CZ nechci dálnice v Rakousku chci ve Slovinsku zase ne a Chorvatsku jo tak nezbývá než do mapy napíchat waypoiny a poslat to jako trasu do GPSky. A všiml jsem si že v koloradu když dám navigovat tuto trasu tak to nezvládne spočítat celé, jen prvních 500~600km a zbytek neroutuje (nemá dostatečnou paměť/výkon/nevím?) a mezi waipointy natáhne jednoduše přímky. Pak po ujetí 500km se to přepočítalo a doroutovalo mě to zbytek cesty. S těmi nájezdy na dálnici jsem neměl problém. Jen jsem musel dát pozor při vytváření cesty abych tam nedal waypoint do protisměru dálnice. To se to pak snaží sjet z dálnice najet do protisměru projet waypoint a pak zpátky a pokračovat dále. Nevím jestli to to pomůže, ale aspoň nějaké postřehy ![]()
chtěl jsem přidat ještě gpx trasy ale neůžu to najít, tak kdyby byl zájem tak to večer doma pohledám
No ja nevim, ale ja ke kesim jezdim podle tehle mapy, jinou v Coloradu ted ni nemam a dovede mne az kam je routovani mozne a odtamdud potom udela rovnou caru k cili. Naposled mne dovedlo k cili, udelalo caru, a 120 m k cili, ale pres reku, tak jsem ho ignoroval, objel po moste zpet a dal uz klasika, pesky ke kesce.