Vyroba stojanu na CWG

Uz se mi doma seslo par CWGcek a jen tak se vali v supliku.Chtel jsem na ne koupit nejakej stojan,ale prijde mi to zbytecny,kdyz se da levne vyrobit svepomoci.Jen mi vrta hlavou cim mam vyvrtat diry na CWGcka.Poradte mi prosim.

To je jednoduché. Vrtákem zvaným sukovák ve vhodném průměru… :wink:

Jo, oficiální název zní: "sukovník", neboli čelní fréza.

Ještě ho upozorni na to, že potřebuje stojanovou vrtačku a přípravek na rozteče, jinak to vypadá, jak když pes ščije a samozřejmě vyvrtá menší průměr a suky bude muset naklepnout.:smiley:

pokud je hodne zrucny a ma kvalitni stroje a za predpokladu vynikajiciho upnuti presneho nastroje, by to zvladl krasne i v rukach :smiley: mno ale myslim si, ze jednodussi bude desticka s drazkou :wink:

diru mensi dlat nemusi na ty suky jsou presne vrtaky, ale moh by to udelat i obycejnou rucni frezkou s loziskem vyvrta si do MDF diry (sablona) a pres lozisko pak mraky desticek za chvilku. A kdyz pouzije ostrou frezku bude to i ciste :slight_smile:

Ja to vrtal plochým (kopinatým) vrtákem. Nejprve jsem si predvrtal v namerenem rastru dirky normalnim vrtakem a pak vrtal diry pro CWG timhle. Slo to v pohode i rucni vrtackou, bez stojanu, sablon a upinacu…
Ale odbornik na drevo nejsem.. :wink:

Ja to delal obycejnym vykruzovakem. Nejdriv jsem rozmeril, pak vrtakem 2 predvrtal, pak 4 jeste vic predvrtal a nakonec vykruzovakem 38. Diry jsou presne, prave o chloupek vetsi (aby do nich padl i o chloupek vetsi CWG) a je to jako od profesionala.

Jak jsem tohle uviděl tak mne napadlo vyrýt na velké lamino -dýha- desce hranice ČR a vrtat díry třeba podle místa nálezu.

Pěkný nápad, jenom by me zajimalo, jak bys resil eventy…:slight_smile:

Jenom myšlenka, možná je praktičtější podle bydliště kačera a jelikož mám CWG pouze z eventů tak prostě na místě konání. Jinak mne včil napadla plovoucí podlaha v obýváku, akorát by to část rodiny asi nerozdýchala. :smiley:

Tak jsem to zvladl i bez stojanovky.Koupil jsem si na to vrtak na suky a drevo mi darovala kamaradova postel.Narysovany jsem to mel hned a vyvrtany taky.Zena chce jeste stojan namorit.
Vypada dobre a za par korun.