výroba Tb z Gc

Ahoj,
chtěl bych si pořídit nějakej travel bug nebo něco podobného a napadlo mě jestli by nešel vyrobit z běžného micro Gc z ještěrkou za 45,- pouhým provrtáním dírky a provlečením řetízku. Co si o tom myslíte?

proč ne?trackovací číslo máš…jinak zdravím do HB,mého rodného městta

Mikro GC s ještěrkou za 45,- Kč? To neznám. To je něco nového?

TB resp. trekovatelný předmět uděláš z čehokoliv k čemu přiřadíš štítek (na tvaru nezáleží) s trekovatelným číslem. Bude to asi v tvém případě dělat trochu paseku v ikonkách, jelikož se bude zobrazovat jako GC a ne jako TB…

Co třeba toto pane moderátore.:wink: http://gccake.cz/71-czech-micro-geocoin.html

Pan moderátor nemusí sežrat moudrost světa…
… trochu se bojím životnosti takového štítku, ale jak jsem psal, bude to vnášet zmatek při logování.

Nebude, tahle mrcha ani ikonku nemá … navíc, třeba happy caching coiny máš taky v evidenci jako coiny, ikonku mají jako coiny, ale je v nich díra a lidi na to věší kde co.

Právě jsem jeden takový Geocoin přemisťoval: [gc]TB15G62[/gc]. Vyvrtaná dírka, na ní řetízek atd. Byl to tedy poctivý pořádný velký Geocoin, žádný plíšek, takže co se týče životnosti asi no problem, ale princip přesně takový.

Jak se již zde píše, na geocaching.com se to bude ikonkou zobrazovat jako coin, ale podle mě stačí udělat hezký listing s pěknou fotkou, na které bude vidět, co je k geocoinu připnuté, případně vhodně zvolit název vlastního coinu (namísto coin tam napíšeš "Můj nejmilejší plyšáček jede do Austrálie") a je to.

Ostatně spousta dalších geocoinů již připravenou dírku má a slouží podobným účelům. Např. 2 cents v Olomouci nese klíček k GWC směnárně - [gc]TB2TX2K[/gc].

Je pravda, že otázkou je ta životnost. Tuhle českou ještěrku jsem neviděl, ale plíšek určitě vydrží méně než pořádný coin.

Pokud ti jde o to, že namísto dogtagu chceš mít u TB něco hezčího, myslím, že je rozhodně z čeho vybírat, Cache Movers nebo Travel Express vypadají výborně (http://geocacheshop.cz/index.php?page=shop.browse&category_id=10&option=com_virtuemart&Itemid=26). Některé takové TB-Coiny jsou dokonce levnější než tradiční TB dogtag - např. Travel Slug nebo Micro Compas Rose. Pokud je ale tvou jedinou motivací ušetření 64Kč oproti nejlevnějšímu TB-Coinu, pak asi nic lepšího nenajdeš.