Vyrobeni repliky geocoinu?

Potrebovala bych poradit, dostala jsem na Vanoce moc hezky coin, tak mam strach ho vypustit do sveta. Chtela bych vyrobit jeho repliku. Ale nejakou povedenou, aby to bylo hezke a rekneme temer plnohodnotne originalni minci. Meli byste nejaky napad jak to provest?

Koupit si ho jeste jednou a ten druhy vypustit :slight_smile:
Ne, pokud by to skutecne mela byt mince, tak vyroba jednoho kusu se ti skutecne nemuze vyplatit. Pokud byt to mela byt treba fotka tak zpusobu je milion od vystrihnuti a zafoliovani… Ale to jsi asi nemela na mysli?

Prakticky to nemá smysl vyrábět kopii, jenom výrobní cena té kopie byla by mnohonásobně vyšší, než je cena toho coinu. Pokud chcete kopii, tak je lepší si koupit ten samy geocoin ještě jednou a ten pustit. Jinak taky je možnost ten coin si nechat doma a nevypouštět, ale to zase příjdeš o ten pocit. A myslím si, že za ten pocit to stojí. :slight_smile:

No tedy čistě teoreticky, vlastně i prakticky, zkoušel jsem to, ale upozorňuji mé výrobní náklady jsou nula, bo všechno používám v práci. Zhotovit grafitovou formu a pomocí elektrolýzy, jde získat kovový film, který se posléze vyplní třeba epoxidem a přiklopí druhá strana a máš medaili. Grafitová forma -epoxid,grafit -čím jemnější a větší poměr s epoxidem lépe-,no a nějaký měděný kábl s co nejvíce prameny jako elektroda. Celé jsem to jednou udělal pro jednoho magora co sbírá medaile a chtěl udělat kopii. Jinak naprosto mrtvý směr, ale jde to.

Škoda že výrobci geocoinu nedělají taky verze bez tracking number, pro sběratele, nebo jako kopie pro majitele, formy už mají hotové a coin by byl levnější o náklady pro GS.

Tak mě už napadlo proč se coiny nedělají /neprodávají po 2ks. Jeden by byl s číslem a druhý bez. Ten s číslem by šel do světa a ten bez čísla na poličku.

Ale to se pletete, takové coiny se dělají. Bohužel jenom velmi málo.
http://www.geocoinshop.de/index.php/cat/c7_Geocoins-NonTrackable.html

Řešení by bylo udělat jenom trakovací štítek (jako TB) a přivěsit k hračce. Na štítku pak může být i fotka coinu. Nepotěší to stejně jako originál, ale vzhledem k úmrtnosti to je celkem akceptovatelný.

No, taky už jsem na webu na podobné narazil, myslel jsem že se nedělají běžně, hlavně ty unikatní, ale asi by pak klesl prodej těch regulerních…