Je otazka, jestli vyzvanit z priposranosti mudlovi kde je kes je koser a jestli to neni tak trosku potupne, a to i kdyz ma mudla na sobe uniformu :-). Kazdy by mel v zajmu konspirace mit pripravenou verohodnou, ale nezavadnou vymluvu :-).
No vzhledem k tomu, ze jsem sam jeste notnou dobu potom nevedel kde cache je, tak jsem policajtovi samozrejme nerekl kde je. Jen jsem mu rekl, ze ji nekde tady hledam. Navic jsem mluvil o "necem" co je soucasti hry, nikoliv ani o geocachingu.
Navic na hornbachu je to v oblasti krys a pavouku, tak jsem skutecne vylucoval, ze by nejaky mudla mel zajem to tam hledat a i kdyby, tak bych byl rad, kdyby mi to nasel a ja bych se jen zalogoval;)
No když jsem hledal Jamalalichu u chemičky vedle asi 10 zákazových cedulí, tak bych se ani neodvážil naznačit, že mám foťák. Měl jsem připravenou originální výmluvu, že tam hledám poklad
Fotografování je dobrá věc, ale nic se nesmí přehánět… při lovení pražské Jewish cache jsem unudil jednoho sekuriťáka - poté, co jsem na sebe přilákal jeho pozornost neobvyklou fascinací živým plotem - že jsem dvacet minut přes hledáček hypnotizoval budovu naproti synagogy. Pokukovali jsme nanápadně po sobě, kdo vydrží dýl a on prohrál! Ale zase jsem si na tom domě všiml detailů, které bych jinak přešel bez povšimnutí
Předevčírem jsem byl na rodiném výletě v Praze a při té příležitosti jsme se stavili na kešku za Národním muzeem. Když jsme s tátou po pěti minutách šťárání do okapu nic nenašli už už jsme chtěli jít jenomže nás odchytla jedna stará paní v ponožkách a chtěla po nás vědět co teda s tím okapem je že tu furt to chodí strašně moc lidí kontrolovat a ona se bojí jestli ji to nemuze nejak ohrozit. Ujistili jsme ji ze jde pouze o drobnou zavadu a rychle odesli. Snad se nam cache podari odlovit treba pristi rok:D
Přesně u tédle keše sem měl podobnou příhodu. Na balkóně v první patře stála hodně stará pani a kouřila. Čekal jsem než zajde, ale nějak se k tomu neměla a celou dobu mě pobaveně sledovala. Asi po 15 minutách mě řekla že o nás ví, že si nemám dělat starosti a mám hledat. Že už nás tam viděla hodně.
Já jen jednou, když jsem hledal Army cache v době, když už byla archivovaná (šel jsem náhodou kolem a chtěl jsem se kouknout) a v dáli jsem slyšel střelbu. Myslivci to fakt nebyly, pokud už nemají opakovačky. No a za okamžík přijela hlídka. Prostředí tam je na střelbu dobrý, ale naštěstí mi uvěřili, že se fakt jen kochám zbytkama betonových bunkrů a odjeli.
Jo, tak policie si mne zatím nevšímá, ale minimálně jednou jsem se divila. Na Zátopkovu cache jsme jely s veverkou z Edenu a udělaly jsme ze sebe "Amazonky" - černé čmouhy po obličeji a i jinak jsme vypadaly jak strašidla. Zaparkovaly jsme na konci vilek u lesa a začaly chystat noční manévry v těsné blízkosti mého Volva (nemohli tušit, že je moje). Tu se krokem blížilo policejní auto. Přestože nás viděli na pár metrů, vůbec jsme jim nepřišli podezřelé, nezastavili a pokračovali k krasojízdě. Na druhou stranu jsme byly odchyceni s Atlasem při půlnočním FTF na Sv. Petru, jak "krademe z kostela římsy a okapy" vrchním z nedaleké osvěžovny. Volání policie zabránila moje ukecanost. No a maskování jsem měla při odlovu holešovické tržnice tak dokonalé, že se se mnou přišel rozdělit nějaký starý pán o kousek sýra, že prý to, co najdu v těch dírách bude zkažený