Myslím, že nadpis je všeříkající, ale zajímalo by mě, jak jste došli na svůj nick. Kdysi mi zajímalo, jak třeba Maroš došel k číslu 251, proč má Abakus zrovna tenhle nick a proč je potafleurs zrovna květináč, proč ne třeba kropicí konev a proč zrovna francouzky. Naložte s timhle tématem, jak chcete, ale za sebe říkám:
hauskaa je z finštiny (kterou mám rád na poslech - zní dobře) a je to slovo vyjadřující zhruba český ekvivalent "pohodář".
Co vy?B)
No, tohle téma se mi líbí, takový příjemný a poučný odlehčení.
Jak jsem došel ke svýmu nicku? to bylo kdysi v roce 2000, v únoru.
Ale co tomu předcházelo a jaký myšlenky? Netuším. Ale vím, že to tehdy bylo volný na xchatu.
A vysvětlení co ten nick znamená, jednou mi bylo řečeno, že to má být něco ve smyslu "malý vřed", později ještě jiný, který už si nepamatuju.![]()
K tomuto tématu se rád připojím a využiju ho, abych obhájil svojí přezdívku.
Na první pohled je to jasné - nějaký notorik, co chlastá denně a sem tam se ráno probudí u nějaké té kešky ![]()
Ale opak je pravdou… Na češtině při literce jsme se učili o Janu Husovi. Dozvěděli jsme se, že napsal nějaký spis o opilectví a v tom úryvku se psal opilec tak jako muj nick (opylecz). Tak mi to zaujalo jako zajímavost a už mi to nikdo neodpáře ![]()
Takže žádný alkohol, ale historie… ![]()
Pred třemy, možná čtyřmy roky sem hrál jednu (dost pitomou) fantasy hru. I když jsem věděl, že fantasy se píše se S, nějak se mi do nicku dostalo Z. Jinak Tob, jelikož se jmeenuju Tobiáš a takhle to všichni zkracovali. No rok se s rokem sešel a já nick používal všude. Obhajovalo jsem Zetko tím, že FANTAZY je šifra. Kdybych začal kešovat dneska volil bych spíš nick mistr Kadó, ale stávající mi nevadí.
[i]Jednou si mistr Kadó jen tak vyšel na procházku do polí a vrátil se odtud s rozbitým čelem a s odřenými koleny. V náručí nesl velký, těžký kámen. Žák, který toho dne z mistrovy chatrče vyháněl mouchy, se podivil. Proč ten kámen? Ač vyhlíží jako každý jiný, pravil mistr Kadó, právě tento kámen na mne číhal na cestě, aby se mi připletl pod nohy. Nevím, jaký k tomu měl důvod, a také nevím, co ještě hodlá proti mně podniknout, proto jej chci mít stále na očích.
Ivan Wernisch, Cesta do Ašchabadu neboli Pumpke a dalajlámové, Petrov 2000
[/i]
Tak ja se taky priznam. Asi v roce 2002 jsem vymyslel prezdivku pouzitelnou na sve webove stranky o uzlech. Hledal jsem na webu vse co se nejak vztahuje ke gordickemu uzlu a z googlu na me vypadla zkratka G.O.R.D. Uz si presne nepamatuji, co znamena (urcite se to da dohledat), vim jen, ze ji lekari pouzivaji pro nejakou krcni chorobu. Ja z toho vyhazel ty tecky a vysledek se mi zalibil pro svuj "jasny puvod" ve staroveke Gordii.
stačí přeložit z angličtiny
howgh a je tu rowing - už tento sport dělám asi 20 let
Hehe tak s tímhle mám taky problémy :D:D:D
A kupodivu to v mém případě má s alkoholem společnýho ještě míň. Někdy možná udělám tématickou cache, jestli bude v té době ještě kam ji umístit. ![]()
To je kód, to se zdarma nevyzrazuje.
Update: No dobrá, iniciály a rok narození, stejně jste určitě vyluštili. Je to primitivnější než primitivní mysterka.
Jednou se můj kamarád snažil přijít na význam mojí přezdívky:
mdennah = Můj DEn Na NA Ho..o
Žádná smutná pohnutka mě k tomuto jménu nevedla, naopak. Jako malá jsem dostala satelitní atlas světa a prstíkem ďobla do saharské Afriky. Zrovna pod ním leželo pohoří Mdennah. A protože se mi to jméno líbilo stejně jako představa, že na tomhle pohoří stojím s velbloudem, zokupovala jsem si ho pro sebe.
S odstupem času, musím uznat, že to nebyl úplně nejideálnější nápad, protože se Mdennah špatně vyslovuje a rovněž se špatně používá k oslovení. Ale už jsem si na něj holt zvykla.
jo to u mne sem jednou, u sveho prvniho pripojeni k internetu potreboval nejaky login pro pripojeni k chatovaci mistosti ( chtel sem zjitit copak to ten chat je a esli to neni nejaka prasecinka ![]()
tak sem dumal nad necim neutralnim, nicim nerikajicim(abych zustal v anonymite, lechce vyslovitelnym hlavne aby se to dobre psalo na klavesce ![]()
Prekrucoval sem slovicka, az sem se dostal ke slovu rasasak … uz si to dost dobre nepamatuju ale je mozne ze to bylo prekroucene slovo "rosomak" .. no to uz je jedno xD
jak sel cas, tak sem to zacal pouzivat jako svuj login pro vsechny pristupy… az sem ho jednou napsl i na jednom nejmenovanem servru ( je tam hodne fote lidi
)
no a tu ve skole na mne nekdo vola Heeeej rasasaaakuuuuu
nejdriv sem byl trosku zmateny, protoze jsem toto osloveni vlastne nikdy z necich ust neslysel … vzdycky bylo jen psane na monitoru pocitace … ale celkem se ujalo… a ted sem holt rasasak _)
tudiz ztratilo puvodni vyznam, a to jest anonymita.. a ja valim vymyslet jine _D _D _D _D
Ja se ke sve prezivce dostal na Skautu tam mam prezdivku Housenka no a zkráceně Housle :D:D
Ma prezdivka Mejstro vlastne ani prezdivkou neni :-). Jedna se o zkracene a zkomolene jmeno Mejstrik, kterym jsem byl titulovan v "blahych" letech vojenske zakladni sluzby. Jeji prvni "elektronicke" pouziti se datuje od roku 1997, kdyz jsem na jakesi mezinarodni vojenske konferenci v Praze pomahal zabezpecovat prekladatelske sluzby a servis pro delegaty. Tehdy jsem nutne potreboval pouzit e-mail, a tak jsem si zalozil svoji prvni schranku na Yahoo… no a nick Mejstro byl prvni, ktery me napadl. ![]()
A proc mame vlastne ve znaku krecka? (ano je to krecek
)
Zhruba pred tremi lety jsme si s manzelkou poridili krecka Hoblika a od te doby jsme temito hlodavci tak trochu postizeni ;). Nedavno nam Hoblik umrel, takze po chvili truchleni jsme si poridili jineho…a svete div se…take Hoblika ![]()
Mě odjakživa všichni říkali Čop, nebo Čopák. A na gc.com je Cop dost profláknutý, takže Copak…
Milda = Miloslav
Pajda = furt jsem mel nohu v gypsu, pokazdy jinou, ale temer vzdy s tim samym … vyrony v kotniku, zlomenej kotnik, plastiku slachy v kotniku - hold volejbal, gymnastika a judo jsou nebezpecny sporty..
… takze kazdou chvili o berlich a nebo pajdavej… ![]()
Bejval jsem jen "Milda" v dobach BBS, to bylo v pohode, pac to moc rozsirene nebylo… pozdeji uz jsem mel smolika, protoze nick Milda ma kdejakej Milos, Milan, Miloslav atd… i domenu ma nekdo zaregistrovanou driv nez ja…
Takze jsem k tomu jen prifaril toho Pajdu… ![]()
Zadna veda.. ![]()
Z mladi mam jeste oblibenou "Slamak" - oblibena pokryvka hlavy, ale dneska uz mi tak nikdo nerekne…
jeste taky slysim na "Jester 12" … B) viz www.jesteri-paintball.cz B)
Avatar? = CWG (ve vyrobe) i razitko (ve vyrobe) … kyticka… to kvuli moji zene… ona je kytkolog… teda fyziolog/anatom pres kytky … ![]()
SeznamMapovské:
Loc: 50°33’39.627"N, 15°54’45.733"E
Vždy, když se mi podařilo vyřešit nějaký zapeklitý problém, začal jsem křepčit šamanské tance. BBS (kdo z vás ví, co to bylo
) ale neuměla nabodeníčka a Saman nic neznamená.
Vzpomněl jsem si na Neffova Pána modrého meče (vycházelo na pokračování v Sedmičce pionýrů (kdo z vás ví, co to bylo
)), kde se hlavnímu šamanu říkalo Medcin - a nick byl na světě.
A avatar - ořízl jsem první obrázek, který mi přišel pod ruku a používám ho už přes 15 let.
Sakra, takze tu opravdo (jako já) nekdo z dob Liany?
Jé, to byly krásné doby 300 a 1200 Baudových modemů! To byla rajská hudba, když to fungovalo.
Branky, body, sekundy ? ![]()