Vytvoření gpx cesty pro Find caches along a route?

Kde a jak to zvládnout nejjednodušeji? Pro cesty po ČR používám mapy.cz a funguje bez problémů.
Teď se ale chystáme udělat okruh v zahraničí a potřebuji cestu upravovit se všemi zajížďkami, kam se chystáme na výlety. Na google mapách jde trasa perfektně naplánovat, ale bohužel tam nikde nevidím export. :frowning: Zkusila jsem nainstalovat google earth, ale podařilo se mi naplánovat jen přímou trasu, není tam vidět klasická mapy, při zazoomování vidím okolo trasy jen šedozelenočernou tmu a ani jsem nepřišla na to, jak přidávat další body a jak to exportovat… celkově se mi GE vůbec nelíbí a přijde mi jak kanón na vrabce.
Tak jak na to jinak? Díky moc.

Ja osobne pouzivam prave google earth. Pravda, je tam mnoho funkci a clovek si s tim musi pohrat, aby se zobrazovalo to co ma a naopak, nezobrazovalo to co nema. Ale na planovani trasy mi to plne vyhovuje. Zadas cestu odkud kam a pak uz jen mysi presouvas body trasy, takze napr. chytnes trasu v Pisku a presunes do Strakonic, takze tim das jasne najevo ze nepojedes pres tabor ale pres trakonice a krivka se ihned zmeni. exportuju do KML.

Mozna jsem hloupy, ale me ty body v Google earth presouvat nejdou. Jsou dve moznosti - naplanovat trasu (zadat odkud a kam a GE spocita optimalni trasu - nevim podle jakych kriterii) ale nepodarilo se mi prijit na to, jak ho donutit aby jel jinudy (typicky Brno-Praha naplanuje po dalnici, ale kdyz chci odbocku, mam smulu). Nebo se mu da zadat "cesta", kdy natahnes krivku kudy chces a tu pak vyexportujes v KML.
Kdyby nekdo mel fintu, jak preplanovat tu jeho automatickou trasu pres mista kudy chci jet, byla by to bomba. Mám verzi GE 4.2.0198.2451 (beta)

2hlasil:

treba ti to pomuze, je to scrip pro firefox a jeho rozsireni greasemonkey

EDIT: Aha tak zpet, tohle staci dat jenom do zalzek :o), ale ten gm script na to je taky nekde :smiley:

Tak přesně týž problém mám také.

S GE jsem si hrála dobře přes hodinu, studovala nápovědu, ale přesto se nedaří. Poradí někdo přesný návod, jak zobrazit v GE klasickou mapu (protože v tom defaultním foto-zobrazení já tedy nepoznám, kde je Písek a kde Strakonice) a jak přesouvat ty body cesty? Děkuji.

Taky jsem hledal možnost zobrazit klasickou mapu nad glóbem. Nenašel jsem ale ani mail na autory, abych jim napsal o tuto možnost. Myslím si, že to není takový problém to do GE zakomponovat. Mají to mít na webu nebo na glóbusu?

Tak tohle by bylo DOKONALÉ, ale bohužel funguje jen pro přímou cestou, kterou najdou mapy samy. Jakmile ji edituji tahem (a mapa i popis se zaktualizuje), tak vygenerovaný gpx obsahuje jen cestu z bodu A do prvního puntíku, který jsem přetáhla, a tam cesta končí. Pak je v tom souboru ještě druhá cesta, ale ta už obsahuje jen cílové souřadnice. Když je spojím ručně v jednu, stane se z druhé části přímka, což při delších vzdálenostech nestačí :(( Musela bych těch bodů naklikat spoustu a pak ještě ručně gpx editovat :((

Nemáte někdo odkaz na ten skript pro GM? Zatím se mi ho nepodařilo najít.

Prave se tu morim uz nejakou tu hodinu s pokusem prevest trasu z googlemap pres gmaptogpx do mapsource a nejde to a nejde :frowning: Skoda, ze to google nema osetrene nejak primo na strankach, jako to maji mapy.cz :frowning:

Nakonec jsem to vyresil tak, ze jsem tech par bodu co jsem potreboval naklikal tady rucne, treba se to bude nekomu hodit:

http://www.marengo-ltd.com/map/

Asi som divny, ale problem s vygenerovanim gpx riesim z uplne inej strany. V mapsource si naplanujem trasu, naklikam body kadial chcem prejst, zapnem zaznam prejdenej trasy a necham trasu prejst simulatorom. A vo vysledku mam gpx, ktory detailne kopiruje trasu, cize je mozne pomerne presne spocitat kesky v tesnej blizkosti okolo cesky :slight_smile:

Urcite nejsi divny, jen pouzivas metodu, kterou neznam :slight_smile: Jasne, trasu naplanovat v mapsource, to mi hlava bere. Ale co s tou simulaci? To jde nekde v mapsource? Nebo musis route nahrat do gps a tam tu simulaci spustit? Diky za osvetleni.

Já osobně vždy používám mapy.cz, kde se dá trasa naplánovat perfektně a i export do gpx je v pohodě, následná práce s plánováním je bez problémů.

Jasne, po Cechach taky pouzivam mapy.cz jak uz jsem psal, ale ted bych spis potreboval mapy.hu :smiley:

Jenže mapy.cz zvládají celou evropu…

:open_mouth: Maj pravdu velebnosti. To tedy cucim, to me fakt vubec nenapadlo :o Dekuji za nakopnuti, to je parada. A ja se nad tim blbec vcera tak trapil :smiley:

Není zač :smiley: Hodně štěstí na lovu a hlavně šťastný návrat bez nehody… B)

Uz som to davno nepouzil tak som to zblbol :frowning: Trasu som simuloval v nroute, ale tym prehadzovanim trasy medzi mapsource a nroute je to zbytocne komplikovane, takze som vlastne ani nic neporadil :slight_smile: Tento tyzden som proste za blondynku :slight_smile:

Uz nie prave najnovsie swf subory o tom ako to pomocou google map riesi MoZiGo
Trasa z mesta do mesta
Alebo aj tu
Teraz su tam mzonosti exportu do kml/gpx/, ktory sa da naimportovat spatne do google earth a tam presnejsie editovat …
Na pozretie swf musite mat v PC prislusny prehliadac…