AHoj, rad bych si vytvoril vlastni polygon, v GG jsou nektere jiz prednastaveny. Kdyz dam zobrazit pres GG mapu kesek, dari se mi nakreslit polygon, ale uz nevim (a nejak se mi nedari najit v napovede) jak ten namalovany polygon dostat do GG. Jinymi slovy - mam tam prednastaveny polygon moravskoslezsky kraj, ale ten obsahuje pro me potreby zbytecne moc kesi na zbytecne velke plose. Potreboval bych nabidku polygonu doplnit o nejaky vlastni, ktery by mym potrebam vyhovoval vice.
To se řeší hledáním keší v okruhu xy Km od nastaveného referenčího bodu…
První krok, namalovat polygon, jsi dle popisu zvládl. Já dál pokračuji takto:
- v pod adresáři Polygon (ta,. kde má nainstalovaný GG) si otevřu nový soubor, např. Dovolena.txt (textový editor typu notepad)
- vrátím se k tvorbě polygonu, když ho mám celý vytvořený, kliknu na kapátko (tužku či co to je vlevo od polygon XXX km)
- v novém okně mám soupisku souřadnic (čísla), označím Ctrl+A, zkopíruji Ctrl+C
- vrátím se do editoru se souborem Dovolena.txt, vložím Ctrl+V a uložím
- v GG při filtrování již mám v záložce polygon i ten svůj
ach jo, tazatel se ptal na polygon, když nevíš, raději neodpovídej.
to pozorjed: můžeš mi říct, proč jsi mi to nikdy neprozradil, abych to nemusel složitě kopírovat z webu GSAKu ? ![]()
nevím přesně, odkdy to takto používám, začal jsem udělátkem
http://gsak.net/google/polygoneditor.html
a od nějaké verze klikám přímo v GG na cachemapu ![]()
Super, to jsem neznal a bude se hodit. Dikec.
Také jsem prošel obdobím filtr okruh kolem bodu, keše podél trasy a nyní jsem ve fázi tvorba a použití polygonů.
Např. cesta do Řecka, na stránkách GC.com nejde naplánovat trasu jako jeden PQ (jednak je tam limit 500 mil, a pak moc keší ve větších městech), takže mám stažené všechny potřebné keše v GeoGetu a vytvořený svůj polygon, kudy pojedu, či kde bych chtěl lehce odbočit a větší okolí kolem cíle. Tvorba polygonu mi zabrala asi 12-15 minut na trasu 1300km.
Ja to resim tak ze si polygon nakreslim v Google Earth (pozor…GG sezere jenom linii…takze proste carou obtahnu co je potreba a ulozim do kml)
Pozorjed to popsal naprosto perfektne. (Jen dodam, ze ta ikonka by mela byt tuzka…
)
Cela vec funguje i opacne, takze mas-li existujici polygon, tak ho muzes opacnym postupem prekopirovat ze souboru do toho editacniho okenka v mape, a on se ti ukaze.
A podobne to funguje nejen pro polygony, ale i pro trasy, nebo i jednotlive body.
Jo, a objevilo se to tam spolu s tou predelanou cachemapou pred par verzemi.
Za tuhle funkci GG a jeho tvůrcům tleskám.
Fíha, netušil jsem že to existuje. Určitě to v budoucnu využuju.Díky za tip
Tvurcum? Ten je snad jen jeden. A klidne se k tomu potlesku pridam za vsechny funkce, ktere GG ma. ![]()
fíha, to jsem netušil, to je bomba, protože mohu své polygony i opravovat, viz. obrázek
A to si zaslouzi potlesk! ![]()
Úžasné. Konečně mohu na jedno kliknutí vyexporotovat své dvě pravidelné kešovací oblasti a okolí cesty mězi nimi. O téhle funkčnosti jsem neměl ani ponětí a moc mi pomohla. ![]()
Diky Pozorjedovi za navod. Kdovico za vychytavky jeste GG umi.
děkujte autorům, jak vlastního GG, tak udělátek kolem (statistiky, pluginy, …), já jsem jen prostý uživatel, co občas dostane radu, občas něco pochopím, jak použít a občas poradím i dál ![]()
Dokud to GG neuměl a já to neznal, dělával jsem to přes cykloatlas.cz, kde si naklikáte trasu či polygon a uložíte do GPXka. To pak v GG naimportujete.
Takže to je další možnost. Případně Trekview.cz a podobné.
Ale co toho nová cachemapa umí, to se pochválit musí ![]()