Nevím jestli znáte stránku http://www.google.com/insights/search/#, ale můžete si tam zadat jakýkoliv výraz a ukáže se jak moc ho lidi v průběhu času googlijou;)
tak jsem skusil geocaching pro čr a je to celkem zajímavy.
Stránku od googlu neznám, ale graf je velmi zajímavý. Vůbec se ani nedivím, že já jsem poprvé hledal v té největší špičce v roce 2009. Ikdyž možná o něco dřív.
Pro Wikipedii existuje statistické udělátko, kterým si můžete zjistit počet zhlédnutí daného hesla za den. Je to zobrazitelné po jednotlivých jazykových verzích a měsících, čili takhle dlouhodobý graf jako pro google z toho automaticky nevylézá, ale kdyby se snad někomu chtělo si s těmi výpisy pohrát…
Ony jen ty počty za nynější 1. až 28. říjen jsou pro vybrané jazyky (a jim odpovídající výrazy pro GC) docela zajímavé - s ohledem na počet mluvčích tedy Češi a Finové výrazně bodují. První pozice en: je možná až překvapivě nevýrazná. Španělsky mluvící země se taky dohromady zrovna moc nevytáhly. A dovolím si spekulovat, že většina z těch fr: stejně připadá ne na čtenáře z Hexagonu, ale z Quebeku, Valonska a Romandie…
A co te tak rozesmalo? Existuje zalezitost jako extrapolace casovych rad, kde diky predchozim datum muzes zjistit trendy a s urcitou uspesnosti predpovedet chovani "grafu".
Á, koukám všechno víš, všude si byl. Nic takového neznám, proto mě to překvapilo. Můžeme to v září 2010 porovnat, jak přesný dnes ten odhad je. Když je to na googlu, tak se tomu věřit dá B)
Ta ironie snad neni na miste ne? Pokud nahodou vim odpoved na nejake tema, tak velmi rad osvetlim.
Ale jinak se tedy omlouvam za pokus o vymazani svetleho mista s napisem "nechapu a proto je to smesne". Priste si to rozmyslim Preju mnoho dalsich podobnych radosti B)
Lukáši promiň, takhle sem to nemyslel. První příspěvěk odemě si špatně pochopil, to že sem se smál nebylo myšleno směšně, ale prostě mě to pobavilo, na tom není nic špatného. Jinak vysvětluj dál, rád se vždy přiučím.