Vývojová verze mapy (7)

Pro ty co mají chuť testovat je tu další vývojová verze http://www.geocaching.cz/mapa7.php.
Novinky:

• v kontextovém menu je gps souřadnice místa kliku
  • lze zadávat vlastní body (přes pravý čudl)

pro zobrazení uživatelských bodů je nutné aktivovat příslušnou vrstvu (zatím se neukládá).

Upozornění. Tato verze je na začátku vývoje a je určena pouze pro testování. Může dojít k jakýmkoliv nefunkčnostem, změnám nebo ztrátám vložených dat.

IE6 nezobrazuje vubec mapu, pouze prazdny ramecek

A IE7 pro změnu ukazuje to samé :frowning:

Díky za upozornění, už by to mělo naběhnout

betatester hlasi, ze mapa nabehla :slight_smile:

IE6 - uzivatelsky bod mi jde zadat, ale uz ne smazat :slight_smile: a potom se mi zobrazuje neustale, bez ohledu zapnuti/vypnuti vrstvy

Mapa je super…Mel bych vsak dotaz - jakym zpusobem se zanést do te mapy? Resp. abych se nasel na miste meho bydliste v te mape?

FF běhá perfektně. Bude někde i správa uživatelských bodů (jako je správa nálezů?), abych si je mohl (ty vlastní) stáhnout do oziho?

BTW. ty vlastní body mají nějaké mouchy při vytváření a editaci: Jednak bych zakázal vytvoření uživatelského bodu pokud člověk nemá zaškrtnuto zobrazení příslušných vrstev, nebo je naopak automaticky zobrazil (a zaškrtl v dialogu Vrsvy)l. A jednak tam občas zůstává bezprizorní bod od toho vytvoření (má souřadnice, nemá jméno a nechce zmizet dokud nereloaduju mapu).

Nicméně vím, že se to dalo čekat když používán fíčuru označenou "vývoj".

odkaz navody :slight_smile:

Pravym myšítkem a "Nastavit domov". A jestli se chceš vidět (a ostatní) tak ve Vrstvách zaškrtnout uživatele. Jinak někde se tu válí Pepovo návod k mapě.

P.S.: Odkaz na návod k mapě (ten co je tady ve fóru) by se mohl v mapě ukázat vedle "Ke stažení"…

O některých mouchách vím, ale nebrání používání, tak jsem to s nimi jako vývojovou verzi pustil.

Se stahováním souřadnic počítám pro vlastní i veřejné body.

Už jsem tam napsal příslušné instrukce.
Pokud nedojde k nadměrnému zaplňování databáze limity zavádět nechci.

Ono to má kontextové menu? V tom případě hlásím, že v Opeře (9.23) nefunguje ;-(

Bohužel je to vlastnost Opery. Ale prý by to v ní mělo jít někde nastavit.

Změny:

• v mapě by neměl zbytečně zůstávat ten pomocný bod vznikající při založení nového uživatelského bodu.
  • při uložení a smazání se skryje editační okno

Je to volba "Povolit skriptu přijímat kliknutí pravým tlačítkem myši", ale bohužel ani se zapnutou to nefunguje.

Tak to je nemilé. Předělávat způsob ovládání se mi nechce.
edit: pokud někdo zjistí, jak programově vyvolat kontextové menu, tak to v opeře nějak udělám. Nedokumentovaná funkce showContextMenu, která by menu mohla možná zobrazit, ale vyžaduje nějaké parametry a zrovna nevím, jaké by měly být a bez nich nefachčí.

Bude možné vkládat uživatelské body pomocí souboru? Jde mi o to, např. nahrát si do mapy vyluštěné mysterky pomocí gpx, který si vyplivnu z GSAKu…

Možná časem

Děkuji za info/naději:D

Nalezené mušky:
1.
Když bod nezaškrtnu jako veřejný a dám uložit, pak na něj kliknu, tak je zaškrtávátko "Veřejný" zaškrtnuté, při opětovném pokusu odškrtnout to udělá stejně tak.

Bublina s kontextovým menu je rozhozená - v dolní části je uříznutá, pak je tam chybějící pásek a pak je zakončení bubliny…

Prohlížeč: FF 2.0

Jinak musím říct, že tahle mapa dalekými kroky utíká té na GC.com…B)

coz (jak jsem vyzjistil studiem pepovych prispevku) volne prelozeno znamena "zitra to tam mas" :smiley: