vzdálenost mezi souřadnicemi

když se podívám na vzdálenost mezi souřadnicemi, kterou vytváří stránky geocaching.com (například při generování PQ), tak se tato vzdálenost neshoduje se vzdáleností, kterou vypočítám s pomůckou geocaching_tools2

co počítá správně? předpokládal bych, že na GC.com to bude správně
můžete mi někdo poradit, jakým způsobem se dopočítat správného (stejného) výsledku

dík

Nějaký příklad?

myslím, že to bude fungovat na jakékoliv kešce, ale zjistil jsem to třeba zde:

PQ od bodu 49 44.833 13 22.650 do vzdálenosti 31km, na konci seznamu je cache [cache]GC275ER[/cache] u které vidím vzdálenost 30,9km

když dám to samé do geocaching_tools2 tak mi vyjde vzdálenost 31,325km

tipuju to na rozdíl v počítání na kouli a na geoidu, i když 400m mi připadá na 30km docela dost
co je správně nevím, ale pokud ti jde o seznam pro cache měsíce (jakože asi jo), tak bych uvažovaljako směrodatnou vzdálenost co přijde v pq a víc to neřešil

ano, jde mi o získání dat pro cache měsíce

problém je ale v tom, že ta vzdálenost udávaná na GC.com není ve vygenerovaném gpx souboru, ze kterého data čerpám. Takže pak vzdálenost počítám znovu ze souřadnic, před uložením do databáze na webu. No a rád bych je vypočítal správně :slight_smile:

Tak treba Geoget to pocita stejne jako gc.com, a pokud vim tak GG pouziva kouli - v GgStatu pouzivam elipsoid a pri 40 kilometrech je rozdil mensi nez 100metru, tak bych si tipnul ze geocaching_tools2 pocitaji hodne spatne.

GG vypocte vzdalenost 30,984 km

už jsem k tomu došel taky, geocaching_tools nepočítají správně

řešení které jsem hledal je snad toto:
http://www.movable-type.co.uk/scripts/latlong-vincenty.html