Jako čerstvý majitel GC nemohu přijíti na dvě věci. Při nahrání multikeše z geocaching.com do GC se v listingu objeví HTML kód waypointů a ne přímý odkaz na ně. Další problém je, že při hledání keše přístroj neroutuje, ale ukazuje přímou cestu ke schránce. Dělám někde neco špatně při nastaveni Colorada?
Podle mě máš přídavné WP stagí ve Zkratky - Kam jít. Stejně se tam ukládají další body přidané i k tradi - např. Parking u kesí atd.
Druhy dotaz nevim presne - je to nekde k nastaveni - cetla jsem to tu nekde, urcite nekdo odpovi.
Odpoved na druhou otazku:
Pokud si vyhledas kes, tak ze zobrazení kese dej:
Volby-Jít na pozici
Zároveň ale musíš mít v nastavení:
Trasování-Metoda vedení-nastavený něco jiného než mimo silnice
Ja mam v Kolouškovi tři profily a metodu vedení mám nastavenu takto:
Geocaching (mám nastaveno mimo silnice)
Kolo (mám nastaveno Na silnici pro vzdálenost)
Auto (Na silnici pro čas)
A k první otázce : additional waypointy (parking, stage atd.) se pri importu GPX ukládají do trasových bodů. Na ně se dostaneš přes menu:
Kam vést?-Trasové body.
Toto řešení je takový neohrabaný a při procházení multiny nepohodlný (přepínání z listingu na navigovaní na jednotlivé stage).
stím že to neroutuje musíš nastavit v trasování - metoda vedení-na silnici pro vzdálenost
pokud to nepujde upgraduj na verzi 2.51 mne to take nešlapalo a to s 2.50
Díky za pomoc. Routování již funguje, waypointy zatím ne, ale snad se to poddá.
Neohrabany to je, zvlast kdyz si clovek nacte PQ a tech bodu je tam tolik, ze vyznat se ktery je ten spravny snad ani nejde :@
Koukam, ze ty trasove body se ukladaji do /GARMIN/GPX/CURRENT/Current.gpx
ale kdyz je smazu, tak se zahadne stejne znovu objevi pri zapnuti :o
Už tu bylo probíráno
(a na Colorado wiki je to také řečeno , ale v angličtině) že current.gpx je pouze OBRAZEM paměti Colorada, který se vytvoří v okamžiku aktivní USB konekce.
Takže jej nelze použít pro editaci, lze jej využít pouze pro export z Colorada do PC. Takže editace current.gpx nebo jeho smazání nemá žádný vliv na data v "interní" paměti Colorada.
DOPLNĚNO: Doporučuji prostudovat http://garmincolorado.wikispaces.com/Data+Transfer
Tam je popsáno, jak Colorado zacházi s GPX v paměti a na SD (chová se k nim odlišně - např. GPX z SD karty reloaduje každým restartem)