Ahoj,
nevím nakolikk jste ostatní proběhli web garminu.com, ale po celkem jednoduché registraci je možno vcelku bez problémů možno stahnout do navigace všechny tradiční krabičky v daném okolí. Trochu problém pro všechny co to berou aspoň mírně vážně, takhle může dojít k likvidaci/vyrabování kešky, ztrátě GC,TB a pod. Někdo kdo má souřadnice s komlet listingem "pokladu" a není registrovaný na GC.com asi nebude plýtvat časem s vyplňováním listu…
No, asi stím nic nezmůžu, jen by mě zajímal názor těch co tak bojovali proti mapě keší, nebo souboru na POI.cz a oháněli se nelegálností, ačkoli o to měli zájem aktivní kačeři. Teď má šanci každej mudla…
Take si myslim, ze jsou to prehnane obavy - kolik lidi se bude registrovat na garmin.com, pripadne si kupovat navigaci proto, aby nicili nase cache?
A kdyby se to vzalo do detailu, tak po celkem jednoduche registraci na gc.com KAZDY ziska veskere udaje o VSECH cachich na svete…B)
Ano, to je pravda… ale všude je prezentován geocaching.com nebo geocaching.cz, kam nikomu nic nebrání zaregistrovat se. Pokud jsem šel po stopách ztracených TB/GC, zatím vždy končily na gc.com…
Zdravím, asi jsem se špatně vyjádřil - v čem já vidím problém:
registrace a celé menu ohledně kešek je na garmin.com v češtině. Pro někoho může být vyplnění registrace na GC.com problém a případné odrazení.
kešky zde nejsou prezentovány jako skrýše nějaké hry, ale vyslověně jako "Poklad". Dobře, pro někoho jsou vlasrní kešky pokladem, ale zde přímo vybízejí "Hledejte poklady ve svém okolí". A ve všeobecném povědomí je, že nálezce pokladu je i jeho vlastníkem.
Na garminu není nikde řádná zmínka o geocachingu, při registraci na GC.com se jistá zkušenost a obeznámení předpokládají. Kačer asi začínajícího kačera pošle na GC.com a GC.cz pro víc informací.
Uložit zmíněné poklady jde do jakékoli navigace Garmin. Oregon a Colorado to má i s listingem.
Jde mi jen o to, že se zde asi budou řešit častěji problémy se zmizením GWC,GC a TB a to bude zejména z Tradičních kešek, jiné zatím web Garminu ke stažení nenabízí (ale zato se jich nechá stáhnout 15 na dvě kliknutí a přiznám se - je to velmi pohodlné)
Snad v kazde krabicce je popis o Geocachingu a odkazy na stranky. Pokud uz se nekdo zajima o poklady a objevi prvni krabicku s popisem hry, snad se zacne zajimat i o pravidla a dane stranky navstivi.