web Garminu.com a geocaching

Ahoj,
nevím nakolikk jste ostatní proběhli web garminu.com, ale po celkem jednoduché registraci je možno vcelku bez problémů možno stahnout do navigace všechny tradiční krabičky v daném okolí. Trochu problém pro všechny co to berou aspoň mírně vážně, takhle může dojít k likvidaci/vyrabování kešky, ztrátě GC,TB a pod. Někdo kdo má souřadnice s komlet listingem "pokladu" a není registrovaný na GC.com asi nebude plýtvat časem s vyplňováním listu…

No, asi stím nic nezmůžu, jen by mě zajímal názor těch co tak bojovali proti mapě keší, nebo souboru na POI.cz a oháněli se nelegálností, ačkoli o to měli zájem aktivní kačeři. Teď má šanci každej mudla…

Posli odkaz a my, mistni rozumprdi, Ti na to odpovime :slight_smile:

To je zase paranoia :frowning: Už vidím ty zástupy mudlů ničitelů, co sledují garmin.com a stahují si souřadnice keši do svého Garmina…

Take si myslim, ze jsou to prehnane obavy - kolik lidi se bude registrovat na garmin.com, pripadne si kupovat navigaci proto, aby nicili nase cache?
A kdyby se to vzalo do detailu, tak po celkem jednoduche registraci na gc.com KAZDY ziska veskere udaje o VSECH cachich na svete…B)

Na ztraceni cestovatelu bohuzel staci jenom jeden, co to tak udela… :frowning:

Ano, to je pravda… ale všude je prezentován geocaching.com nebo geocaching.cz, kam nikomu nic nebrání zaregistrovat se. Pokud jsem šel po stopách ztracených TB/GC, zatím vždy končily na gc.com

Ne že by to nevyznělo blbě, ale.. čím víc potencionálních geocacherů, a mimo to i čím víc ztracených TB a GC, tím větší kšeft pro Groundspeak, ne ? :wink:

Zdravím, asi jsem se špatně vyjádřil - v čem já vidím problém:

1. registrace a celé menu ohledně kešek je na garmin.com v češtině. Pro někoho může být vyplnění registrace na GC.com problém a případné odrazení.
  2. kešky zde nejsou prezentovány jako skrýše nějaké hry, ale vyslověně jako "Poklad". Dobře, pro někoho jsou vlasrní kešky pokladem, ale zde přímo vybízejí "Hledejte poklady ve svém okolí". A ve všeobecném povědomí je, že nálezce pokladu je i jeho vlastníkem.
  3. Na garminu není nikde řádná zmínka o geocachingu, při registraci na GC.com se jistá zkušenost a obeznámení předpokládají. Kačer asi začínajícího kačera pošle na GC.com a GC.cz pro víc informací.
  4. Uložit zmíněné poklady jde do jakékoli navigace Garmin. Oregon a Colorado to má i s listingem.

Jde mi jen o to, že se zde asi budou řešit častěji problémy se zmizením GWC,GC a TB a to bude zejména z Tradičních kešek, jiné zatím web Garminu ke stažení nenabízí (ale zato se jich nechá stáhnout 15 na dvě kliknutí a přiznám se - je to velmi pohodlné)

Snad v kazde krabicce je popis o Geocachingu a odkazy na stranky. Pokud uz se nekdo zajima o poklady a objevi prvni krabicku s popisem hry, snad se zacne zajimat i o pravidla a dane stranky navstivi.

Tak pokud najdeš někdy opravdický poklad a naložíš s ním podle téhle představy, tak se budeš divit.