WGS 84

ahojte..potrebuju radu…mám souradnice v systemu WGS 84 ve formátu:491546.2 N, 14045.3E.Mam problem s tim ze je mam ve forme tabulky v excelu kterou si ulozim jako dbf a nactu do gisu.pak z tabulky vytvorim vrstvu funkci add xy…to vsechno mi je srozumitelny…nastavila jsem system wgs 84 pro data frame…kdyz ale tohle vsechno udelam ty moje vysledny body jsou uplne mimo…srovnavam to s vrstvou z cenie kterou taky transformuju do WGS 84…ve vysledku ale vubec tyhle vrstvy se spolu neprekryvaj…v cem je problem???

Ty souradnice opravdu vypadaji takhle? Cekal bych spise neco jako 49.15462 N, 14.0453E, tedy hodnoty tisickrat mensi. Jsou to uhlove stupne, tak jestli ti to pri tom tvem formatu nekolikrat neobkrouzi zemekouli…

no prave podle mne chyba je v tom zapisu souradnic v atributove tabulce…tak prave proto nechapu jak to tam mam zapsat ale zkusim to podle tebe ve formatu 49.15962N…diky za radu

podívej se podle mapy kam to ukazuje a uvidíš hned jestli je to v pořádku nebo ne.

no praveze jsem se podivala podle mapy a je to uplne mimo…

Bych si tipl, že na vině bude formátování buněk v Excelu. Na to on je expert :@. Klidně bych si to vyložil jako 49° 15’ 46.2" N, 14° 04’ 5.3"E

ja nevim ale myslim ze tenhle format gis nebude chtit…na tohle je zase on expert:)co se mu nelibi to nebere…

takze v otmhle formatu to gis vubec nechce akceptovat…zblaznim se z toho…no nevim jak to vymyslet

1. zjistit co ta čísla znamenají
  2. převést je na formát co GIS vezme, tj. asi formát desetinného čísla (Decimal). Převod napsat není problém, učí se to děti na základce.
    V Excelu vzoreček je malina…

no tak nakonec se mi to povedlo…problem v tom excelu a ne v gisu…byl tam blbej format ketrej gis nechtel vzit…takze uz je to ok;)