Zdravím,
tak mě trápí wherigo keše v okolí domova, a nějak nemám vybavení na odlov. Tak jsem po známých probral co kdo má, a vzniklo z toho tohle -
netbook s Windows 7 a bluetoothem a nokia LD-4w.
Poradil by mi prosím někdo, jak by se to dalo nějak spojit dohromady, aby to fungovalo, a aby na tom jelo aj wherigo?
Díky ![]()
A máš nějaký mobilní telefon?
Wherigo se dá defakto hrát už pomalu na každém mobilu.
Předpokládám, že když máš nokia LD-4w tak kešuješ s mobilem ke kterému máš ten nokia LD-4w připojený přes bluetooth.
Wherigo lze hrát na techto zarízeních:
- Garmin Colorado, Oregon a Nuvi 500, které mají jiz nainstalovaný SW od výrobce.
- PDA s Windows Mobile, kde si musíte nainstalovat SW pro hru Wherigo Player.
a na ruzných mobilních telefonech s GPS modulem:
- s podporou Javy - zde si musíte stáhnout SW OpenWIG.
- s operacním systémem Android - zde si musíte stáhnout SW WhereYouGo.
- s obrázkem nakousnutého jablícka - zde si musíte stáhnout SW PiGo.
Na mobilu to právě nejde. Jak tak pročítám, propojit to tedy s mým netbookem taky nejde. Tak nic, díky.
A kdyby někoho něco napadlo, napište ![]()
A co máš konkrétně za mobil?
Nokia 2690
EDIT: A kolega má 5310
A zkoušeli jste tam nainstalovat OpenWIG což je Java aplikace.
Nokia 2690 Java 2.1
Nokia 5310 Java 2.0
Čistě teoreticky… Nejde hrát wherigo pouze na notebooku (s následným navigování podle obyčejné turistické navigace)?
přidávám se k dotazu: nešlo by mi to na NB, na kterém mám ANDROID?
Rozumím tomu tak, že vůbec
ale kdyby mi někdo poradil… tak mám wherigo za chalupou a nevím jak na něj
díky
(nový mobil si kvůli němu rozhodně kupovat nemíním)
Na wherigo potřebujete GPS, která přímo komunikuje s přístrojem, na kterém hrajete a odesílá mu informaci o vaší poloze. Takže hrát na notebooku a navigovat turistickou navigací nelze, snad nějaký GPS modul připojitelný k notebooku, jestli něco takového je?
Existuje desktopova verze openwigu. Uz jsem na ni uspesne odehral nekolik wherigo v teple domova…
Tak ja se taky pridam se svoji troskou do mlyna.
Sve uplne prvni Wherigo jsem odehral s timto zarizenim:
Notebook s nainstalovanym emulatorem PDA (bylo to primo od Microsoftu na emulaci mobilnich windows), na tomto emulatoru byl nainstalovan Wherigo Player od Groundspeaku. K notebooku byl pres seriovy port pripojen Garmin Legend a ten mi daval GPS data. Vse slapalo jak melo az na tu vahu takto vytvoreneho zarizeni, fakt se mi behem odlovu notebook slusne pronesl a vypadal jsem asi jako slusny exot. A i Legend na drate mi porad padal. ![]()
No nevim dat si treba Marhanovy schody s netbookem :D. osobne bych se poptal po znamejch zda nekdo nema v supliku nejakej vyrazenej mobil a nebo za cca 600Kc koupil nejakou starou Nokii - ja hraju na 6230i - sice mi neuklada ve hre, ale hratelny to je … anavic kdyz ji rozslapnu nebo tak nebudu truchlit. Znam par lidi co kdyz ji u telefonu (sedej dovoz) prestane fungovat mikrofon, tak si koupej novej a opravy neresi – a takova N78 byt bez mikrofonu za par susni a mas pokoj.
mám kilogramový NB, Dakotu20, ted jen pochopit co s tím dohromady
\![]()
třeba nějaká dobrá duše poradí ![]()
Pokud vím, tak dneska nic takového neexistuje. Kdysi na to Garmin měl extra program, nRoute se to snad jmenovalo, ale se současnými GPS to už nefunguje, pravděpodobně proto, že to chodilo pouze přes COM rozhraní… Ale to bylo ještě pod Windowsy, takže by si s tím Android asi stejně těžko poradil.
Možná o tom ale někdo napíše víc.
Kdepak to roste?
Nojo, ale opisovat tam (a přepočítávat) souřadnice z mapy.cz, to je za trest. Nebo na to máš nějaké udělátko?
Roste to TADY. Druhá shora (DesktopWig)
Udelatko nemam, ale pro odecet souradnic pouzivam google mapy (tusim ze se to musi zapnout v laboratori) a to hazi souradnice rovnou v tom formatu a jdou i kopirovat.
ProKesTom: dik, tohle uz mam hodne dlouho, ale ty souradnice jsou prave dost velka onanie.
Tak mi to nedalo, do noťase (Win7) stáhl DesktopWig, přes bluetooth připojil můj modul LD-3W a nevěřícně zírám na displej, kde mám šipku, která se hýbe, když hýbu modulem a ke startu hry mám právě 11.55 km.
Další funkčnost samozřejmě neposoudím, ale co se týče souřadnic, jsou v kompu a nic v této konfiguraci asi opisovat není třeba.
Tak jsem to taky zkusil a musim potvrdit zlicinakova slova.
Tak myslim, ze tohle je reseni tiskarova problemu ![]()