Turistickou navigaci mám(Garmin 60CSx) i tel. s datovým tarifem (Nokia 3110). Pls. o radu, co si pořídit - s min. náklady, abych mohla lovit wherigo keše.
Do Nokie by ti měl pasovat OpenWig - zadarmo. Garmin nemám, ale v něm to jde tuším taky.
Škoda, ze mas Nokii. Ty jsou trosku slabší. Ale jestli umí Javu, tak muzu doporučit bluetooth modul - treba Nokia LD-4W. To je asi nejlevnější. Ja k němu mam Sony Ericsson k850i. A maximální spokojenost. Stáhnes si OpenWig a je to.
LD-3W se da sehnat levneji. je to sice starsi model nez ta 4 ka, ale je to vesmes to stejne. ja osobne mam LD-3W a naprosta spokojenost (vyhovuje mi, ze nema integrovany akumulator takze muzes kdykoli pohodlne vymenit - pokud mas nahradni
)
jinak mam nokii 6233 a pouziavm openwig a slape to jak hodinky!
Tak tak. Tomu slabší jsem nějak neporozuměl ![]()
Nokia 3110 - viz http://www.forum.nokia.com/devices/3110_classic/ Java má požadované JSR, takže po této stránce OK. Jenže tím dobré zprávy končí. Malá paměť, malý display. No, za vyzkoušení OpenWIG nic nedáš. A když nový, co třeba http://www.forum.nokia.com/devices/5230/ - stojí cca 3600,- a už se o něm tady na fóru psalo.
Robbisek: Slabší? Asi tomu moc nerozumíš, že? Ale o tom tohle téma není.
LadyBird: Nejlepší je vyzkoušet, OpenWIG je zdarma, tak ho stáhni a zkus, modul snad někdo v okolí půjčí. Když budeš chtít změnit telefon, kup si dotykovou 5230 za skvělé peníze a budeš mít i integrovanou GPS s bezplatnou navigací OVI. A OpenWIG půjde skvěle.
A nebo se poptej po okoli kdo vyrazuje nejakej starsi mobil – ja mam nekym vyrazenou Nokii 6230i a k tomu Evolve Itraxx (vloni stal 800) a slape – je pravda, ze ma problem s ukladanim a i ta pemet je mala, ale pro zacatek to staci. Teda fakt je ze se ted objevuji cim dal tim technicky slozitejsi cartridge (treba Celtic Adventure) …ale pro zacatek a zkousku – navic modul se da pouzit i kjinemu telefonu
Díky všem. OpenWIG vyzkouším. Uvažuju i o nákupu novýho mobilu. Ta 5230 je zajímavá. Nemám ale představu, jak GPS v uvedené NOKII funguje v porovnání s klasickou GPS. Když používám navigaci, musím být připojená k netu?
Nemusis bejt pripojena k Netu --u OpenWig urcite ne. K netu se muzes pripojoat HandyGeocachingem pro stahovani kesi v nejblizsim okoli – ale zase NEMUSIS se pripojovat kdyz nechces
S tím internetem bych to tak jednoznačně rozhodně nenapsal. Nokia 5230 má možnost aktivovat až 4 "GPS" - tedy způsoby určování polohy.
Viz co jsem psal na CZC.cz:
U všech Nokií se Symbianem platí, že primárně si stahují mapy on-line, tedy aktualizované. Stahování lze zakázat a lze přes PC nahrát předem vybrané mapy dle vlastní volby (po státech).
POZOR ale na nastavení GPS: lze zapnout AGPS, interní GPS, BT GPS, GPS podle sítě. Třeba i několik najednou. Ta poslední možnost přenáší hodně dat, bez neomezeného tarifu nedoporučuji. Ta první stáhne jen při zapnutí GPS něco málo dat (v podstatě almanach). To je OK při základních tarifech i neomezených, při tarifu typu "Internet na den" se může prodražit. Dvě zbývající data z internetu netahají.
Jak píše ProKesTom
A-GPS ti vezme jen pár KB, pokud nemáš tarif a nemáš ty zloděje O2, tak se jedná o náklady v řádu korun při občasném užití GPS. Já to užívám, protože se přístroj mnohem rychleji fixuje. Ovšem není to nutnost, můžeš užít pouze pasivní GPS. A Ovi mapy, do nich mapové podklady stáhneš přes MapLoader v PC, nastavíš Off-Line režim a od té doby už žádná data nejsou…
Nemluvě o dalších navigacích, třeba Garmin Mobile XT je plnohodnotný Garmin. Locify je zdarma a také nabízí spoustu funkcí. 5230 je Symbianový telefon, tzn. nahrát do něj téměř cokoli není problém…umí toho opravdu hodně…
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jakou GPS si pořídit abych mohla hrát Wherigo. Zatim jsem vyčetla, že to jde na Coloradu, jde to i na nějakých jiných?
Díky za odpověď
Nemusíš-li šetřit, jdi do Oregonu (550), jsi li limitována penězi zvol telefon s dotykovým displayem a Androidem (používá se aplikace Where You Go).
Mě by se nejvíc líbila GPS navigace Garmin GPSMAP 60 CSx, s tou to ale předpokládám nepůjde že?
Tuším že nepůjde a také tuším že již má nástupce 62.
to je dost špatná rada. wherigo přehrávač na oregonu je asi úplně nejhorší, kvůli padavosti a pomalosti.
pysklatko, záleží na tom, jestli je pro tebe důležitější hraní wheriga, nebo kvalitní navigace. S oregonem je to tak, že je to velmi dobrá GPSka, na které se navíc s trochou štěstí a příznivou konstelací skvrn na slunci dá občas odehrát nějaké wherigo.
chceš-li obojí, doporučil bych buď starší Colorado, nebo dva samostatné přístroje - na navigaci třeba tu 60/62CSx, na wherigo nějakého androida. případně použít mobil s Javou, který možná už máš, a k němu bluetooth GPS modul
Mám SE W810i, půjde to na něm? A jak poznám který bluetooth modul k němu bude pasovat?
Jinak děkuji moc za rady. Chci si začít šetřit na lepší GPS a vybírám jakou. Chtěla jsem aby už v ní bylo vše a měla jsem vše v jednom. Ale protože se ráda toulám lesem a bahnem a tak… chtěla jsem spíš odolnější navigaci, která vydrží i špinavé ruce a pád do kaluže.
-
Otázka zněla jakoký přístroj na WHERIGO, nikoli jakou navigaci či jaké vybavení na geocaching.
-
Žvaníš nesmysly, po vzniku URVIGA a převodu většiny Wherig do něj dochází k problémům opravdu výjmečně. Což platí i u Androidu, kde hry programované ve Builderu dělají problém a nenabíhají další kroky v zonách.
-
Bylo by fajn abys uvedl kolik Wig máš odehraných na jakých přístrojích (i na jakých přístrojích si souběžně viděl hrát kolegy) a u kterého Wiga jsi měl jaký problém.
Mezi mobilem s Javou + modul a Oregonem je asi takový rozdíl jako mezi máslem a herou…, funkční, ale na chut nic moc.
Pokud chceš plně funkčný, celkem odolný přístroj, zvol OREGON. Dá se sehnat již od 6K, když pohledáš. (rok starý, v záruce, s folií jako nový, podobné koupě proběhly i tady)