Wherigo v chytrém mobilu??

Radši se zeptám, než abych složitě hledal a zkoušel - určitě nejsem první s tímto problémem B)

Je možné rozchodit Wherigo hru v mobilu (pohocpitelně + Bluetooth GPS modul)? Mám k dispozici SE W810i (jen Java) a Nokia E51 (Symbian)…

oficiálně ne, ale existuje OpenWIG http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=27&thread_id=7215

POMOC
Mám N73 a stáhnul jsem si "neoficiální" verzi OpenWIG programu. Chodí to. Neumím ale "zadat" v tomhle telefonu cestu k uploadovaným souborům (přípona wheriga .gwc). Možná přesněji - nejsem schopem lokalizovat, kde je (ukryta) výchozí složka programu (nabízí default - resource:/openwig/cartrige.gwc). Používám Nokia PC Suite a "zaboha" nemůžu složku (openwig) najít v telefonu ani na kartě. Instalace proběhla bez závad, BlueGPS se připojí ale jen a jen pořád dokola mi to nabízí ten jejich defaut soubor.
"Gdo mi poradí, gde dělám chibu"
Dík předem!

default - resource:/openwig/cartrige.gwc

Podle mne musis vytvorit na pametove karte/interni pameti adresar openwig a do nej nahrat ten soubor a melo by to jit.

M.

Ne, ne. Resource: je odkaz dovnitř JAR souboru (tj. dovnitř Javovské aplikace. Chceš-li přístup k externímu souboru, musíš zadat např. file:///e:/mujadresar/mojekartdridz.gwc. e: je paměťová karta, lze použít c:, to je paměť telefonu.

Jinak je lepší použít http://ati.land.cz/gps/wherigo/. Tento nástroj zoptimalizuje obrázky z cartridge a vestaví cartridge dovnitř JAR a tím úplně odpadne zadávání cesty k ní.

PS: Nazdar Stando! Mimochodem, mám stejný telefon, jen ty Wherigo kešky tady nějak nejsou :smiley:

Díky přátelé
Už jsme se dostal dál… Jdu dále zkoumat…
Pro další zájemce - Vše ověřeno, chodí naprosto bez závad (ten převod do JAR souboru), obě varianty nezklamaly.
PS: pro PeBo - hmmm, tak ňákou pro sebe vymyslíme, jen co to fšechno pochopím!

Cool, v noci jsem to zkusil, na to ze mam symbian, bomba. Ted uz jen do terenu. Takze si zkusim treba ty nejblizsi vodniky v Pze. Vypada to slibne.
M.

konečně je u nás WIG pixla, takže jsem stáhl open WIG a chtěl jít na ní. Jenže - na mé E51 jsem narazil na problém - nebyl jsem s to najít správny gwc soubor. rada s použitím cesty file:///… funguje, ale je to příšerně otravný - a nahrávat se s tim do jaru taky nehodlam. Na S40 (N6300) to funguje perfektně, spustim, nalistuju požadovaný gwc a jedu, žádná příkazová řádka, prostě si nalistuju co potřebuju, jedno jestli v tel nebo na kartě; snad s tim u S60 pomůže příští verze.
rozdíl v chování je taky po nahrání gwc; S40 ihned zobrazí popis keše a čeká na start; S60 seznam o 4 položkách: zóny, inventář, okolí a úkoly, u všeho svítí 0. zatim jsem to zkoušel jen od stolu, bez GPS, tak jsem zvědav co se bude dít zítra na místě…

děláš něco špatně - na E51 jsi asi nahrál starou verzi a na N6300 novou?

nn, na obou mam stejnou verzi; zkoušel jsem to už i v terénu a na symbianu se to ukázalo nepoužitelný kvůli dalšímu problému; po připojení gps nelze zadat text do vstupních polí, vždy se vymaže poslední zadanej znak; slyšel jsem, že se to dá obejít vkládáním mezer mezi jednotlivý znaky, ale to jsem už nezkoušel.

určitě nemáš stejnou verzi - protože to co popisuješ pro S40 je chování nové verze, ve které ten starý způsob (zadávání cesty přes file://) vůbec není.
zkus to na obou telefonech přeinstalovat z nejnovějšího JARu (dneska někdy v průběhu odpoledne budu vydávat novou verzi, kde je mj. logování) a vyzkoušej.

to s tím symbianem zní zajímavěji, u které cartridge a u kterého vstupu se to dělo?

Nokia E51 … výběr souboru naprosto bez problémů. Mobil u nepodepsané aplikace sice trochu otravuje s potvrzeními, ale cartridge se dá natáhnout odkudkoli (paměťová karta, vnitřní paměť …). Taky bych řekl že určitě nepoužíváš aktuální verzi OpenWIGu.

Mám prosbičku.
Pročetl jsem ostatní témata o wherigu, ale nějak pořád nevím.
Stáhnul jsem si do nokie N95 nejnovější verzi OpenWIG, potom z netu asi šest wherigovek ve formátu gwc a teď když dám v aplikaci start, dojdu do složky kde je mám uložené a kliknu na nějakou, píše to: error
Failed to load cartridge
invalid cartridge file.

Poradíte prosím kde dělám chybu?

máš ty cartridge asi špatně stažené ;e)
vyzkoušej si je otevřít v emulátoru, pokud nepůjdou, je to jasné.
druhá možnost je, že jsi narazil na chybu v openwigu … co to je za cartridge a kterou variantu jsi stahoval? můžeš zkusit některou z nich nahrát na net, podívám se, jestli jsou v pořádku

Asi hloupá otázka. Co znamená otevřít je v emulátoru?

Při stahování jsem kliknul na For Pocket PC Device - může být tady problém?

to je správně.

no, nainstaluj si builder, pak ho spusť, v jednom z těch menu si najdi emulátor, a tam si otevři složku kde máš ty cartridge uložené.

Ten Builder je pro Windows a já to všechno stahuju rovnou z mobilu. Nejsem v tuhle chvíli u compu. Tam to asi nainstalovat nepůjde. Ani nezáleží třeba na pojmenování té složky nebo umístění na kartě?

nemělo by.
jestli stahuješ přes operu mini, tak to nefunguje -> zkus to přes vestavěnej prohlížeč.

Stahoval jsem to přes Operu mini, zvolil jsem z výběru "For Pocket PC Device" a uložil v telefonu na kartu do vytvořené složky nazvané "Wherigo". Když u každé cartridge kliknu na detaily, normálně se objeví koncovka gwc, tak by to snad mělo být v pořádku.
No a zapnu OpenWIG, v nastavení jsem zaškrtnul interní GPS, jinak nic neměnil. Kliknu na start, zvolím cestu k souboru, no a kliknu na některou cartridge a …
error
Failed to load cartridge
invalid cartridge file

Tak to jsem blázen.

Asi před půl rokem jsem na tomhle telefonu už OpenWIG měl a při otevření cartridge si matně pamatuju, že to ukazovalo vzdálenost k první buňce. Pak jsem mazal kartu a teď už mi to takhle zlobí…

opera mini neumí stahovat cartridge.
nevím proč, ale když se pak podíváš, tak ten soubor má jenom něco jako 50kB místo správné velikosti.
stáhni si to vestavěným prohlížečem té nokie