Ahoj,dostal jsem takový nápad jak usnadnit prespolnim kacerum lovení v cizích městech. Pojďte vytvořit Bookmark free připojení WiFi včetně těch veřejných,zaheslovaných (kavárny,restaurace apod.) Ne všichni máme neomezeně datové připojení a při neočekávané potřebě se připojit k internetu to jistě každý ocení.
Představoval bych si to tak že by byl v bookmarku název WiFi,souřadnice,heslo(pokud ho připojení vyžaduje)a něco jako třeba hint pokud by stačilo např.jen někde postát na nároží.
Jestli máte někdo chuť se toho ujmout popřípadě přijdete s nějakým tvůrčím nápadem tak budu jediné rád.
Mám pár tipů na heslo na Wifi v Tišnově: N 49° 20.7557’, E 16° 25.2491’ - Cukrárna diana, dosah cca 200 metrů (notebook až u Alberta) - bez hesla, na 2 hodiny
ééé nestačí. nejsou tam ty zaheslovaný a když každý přispěje se svoji troškou do mlýna tak to bude super pomůcka.
Navíc už vidím někoho jak běží např přes celý Hradec Králové na hotspot když po cestě nevědomky mine 10 free WiFi a pět kavaren(heslo dodá a zaktualizuje vkladetel bookmarku) a pak zase běží šest kilometrů zpátky ke keši když zjistí že tam opravdu je(aktualizace logu např.) jde hlavně o to že díky kačerské komunitě bude b.m. často aktualizovany.
Nevim zda jsem to dobre pochopil, ale nezda se mi zrovna ferove jednani zverejnovat hesla wifi siti z kavaren apod..( pokud s tim ta dana kavarna nesouhlasi…) .
Na ty free je opravdu nejlepší poi.cz, a ty zaheslovaný - je to neoprávněný přístup do informační sítě, teoreticky trestný čin - to heslo přece nezveřejní majitel kavárny, že ?
No jsou podniky s wifi free, ale stejne to chce heslo. A to vam zrejme sdeli personal. Nevim, nezkousel jsem. Mozna zdarma, mozna za poplatek, mozna ho casto meni.
Přesně tak - mají to pro své hosty. Třeba v obchoďácích to bývá úplně volné, ale jinak většinou mají heslo. Nebudou přece Internetem živit široké okolí.
Nejsem tedy vubec zadny odbornik a mozna to nejde, ale treba by nejaky sikovny ajtak dokazal z php na http://www.free-wifi.cz/big_map.php extrahovat souradnice. Jsou tam vzdy pod
var point = new GLatLng (50.054497, 14.436793);
Temto zalezitostem nerozumim, ale asi se tu najde nekdo, kdo ano.
samozřejmě, to je jedna možnost, v podstatě na to stačí obyčejný textový editor trochu lepší než notepad. ale je to opruz… a musí se to dělat pokaždé znovu - i když, dal by se na to napsat skriptík.
Arne1: kdyby se to delalo jednou, tak Notepad ano, ale pro dlouhodobejsi vyuziti by bylo lepsi se bud domluvit s provozovatelem, nebo si napsat skript, ktery to vyparsuje.
Nejak nerozumim tomu, proc obchazet uzamceni wifi - pokud je to Free WF napr v kavarne, tak staci rict obsluze a pokud to neni verejne, tak proc se do toho nabouravat?