Na adrese http://home.debitel.net/user/geocaching/data/ jsou aktualizované sobory keší okolních zemí. Většina je s příponou .db . Víte někdo, co je to za formát, čím se to dá zpracovat do něčeho lidského (gdb,wpt apod.)?
Jsou k dostání tato data i někde jinde v lepším formátu? Nejlépe jako jeden soubor jedna země.
Já taky. Je to sice část nějakého zdrojáku, ale to je všechno, co vím. Mi ale jde především o to, zda to nejsou data pro nějaký hotový sw o kterém nevím. Napadlo mne udělat cachemapu celé Evropy pro Mapsource pro případnou zábavu na dovolené. Když jsem viděl, že o té loňské jsem měl okolo sebe na místech, kde jsem nocoval apod. několik desítek a možná stovek keší… Zatím mám zpracovanou Skandinávii až po Špicberky, PL,SK,D,A,UK. 20000 keší zabírá asi 500kB. To lze mít v gps pořád a pokud se člověk pořád jen za něčím nehoní, není třeba ani tak aktuální data. Jde jen o zábavu, že…
Není třeba někdo tady schopen vytahovat aktuální data evropských zemí do formátu gpx tak jako se vytahují pro ČR? A bylo by to umístěno na těchto stránkách…to by byla pomoc celé Evropě. Nebo někde něco takového je? Jde o to, aby se to nemuselo pořád ručně přehrkávat různými postupy do něčeho, co schroustne i Mapedit a Mapsource, nejen nějaký velbloud :-). Nemám holt jeho žaludek…
Já je zpracovávám pomocí malého (asi 200kB) souboru v prog. jazyce awk a několika pomocných bat souborů. Výsledkem jsou soubory gpx (XML), mpp, ozi text, nebo top 50 ASCII.
Pokud máš ještě zájem, pošlu ti to i s nápovědou na mail.
Byl zaznamenan v teto otazce za ten rok a kousek pokrok od velbloudu k lidem? (mimo Wernerovu soustavu bataku)
Budu vdecen za jakykoliv dostupny postup pro prevod .db → .gpx ci neco rozumnyho.
Dik Gr.