uz se to tu zminovalo - ptal se napriklad Osik http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=18&thread_id=11782, ale trochu to zapadlo - ale nedavno (?) udelal Groundspeak na serveru docela zasadni zmenu - a pri editaci noveho listingu je moznost "Yes, listing is active" defaultne zaskrtnuta jako aktivni. U lidi, kteri listing uz predtim psali, nebo umi aspon trochu anglicky, s tim snad vetsinou problem neni, ale dokazu si predstavit, jak to prekvapi novacka nebo nekoho se slabsi anglictinou.
A jako jasny dusledek se nam pak objevuji publikovane kesky, ktere jeste nejsou na miste (autor totiz stihl tak tak napsat listing).
Takze se ptam:
Nemyslite, ze vam to takhle pridelava praci? (Musite vic kontrolovat novacky, jestli je cache na miste, pripadne disablovat po FDNF)
Kam je dle vaseho nazoru rozumne napsat nesouhlasny nazor na tuto zmenu a prosbu o opravu? (Forum na gc.com mi pripada jako podobna kecarna jako tady a nejsem si jisty, kdo cte maily typu "Dear Groundspeak" na nejakym info@…)
Mate jako revieweri nejake slovo - mluvi s vami nekdo z GS o techto zmenach? (Idealni cesta jak spojit bod 1 a 2)
Diky za odpovedi, ktere urcite budou zajimat nejen me.
A PRO VSECHNY - TOTO JE PRISPEVEK V SEKCI REVIEWER, nikoliv volna diskuze. Diky za pochopeni.
Zrovna teď jsem od jednoho cachera dostal naprosto identickou žádost, abychom trochu u GS zaorodovali o zrušení defaultního nastavení aktivního listingu.
Podrobněji to asi vysvětlí kolega TTR, který o tom někde v RWH četl a opraví mě v nepřesnostech, ale jde zhruba o toto:
GS se bojí více toho, že cacheři nezaškrtnou toto tlačítko, až bude cache připravená, než že jej zapomenou odškrtnout, když ještě není. Protože sice hotová cache, ale neaktivní, se nezařadí do fronty, a tak cacher čeká a nic se neděje, což ho může jednak otrávit, jednak může např. psát zbytečné dotazy na fórum, či přímo na GS, nemluvě o tom, že tato cache zbytečně zaplácává databázi.
Proto GS prosazuje politiku, že je lepší, aby byl listing rovnou aktivní a vkládá velkou důvěru do reviewerů, že ty předčasně odeslané včas rozkryjí a zneaktivní. Že se to vždy nepovede, to jste si jistě už zažili na vlastní kůži.
Takže toto je zhruba postoj GS, nikoliv však postoj můj
Ano je to jak píše DarkLord - myslím že se to i chvíli experimentálně zkoušelo (nejsem si jist) a opravdu častěji pak dochází k tomu, že hotový listing je stále neaktivní a kačeři se nedočkají schválení a píšu na GS atd., než že nehotový listing je předán. Proto je aktivace defaultní, bez ní by se revieweři o listingu holt nikdy nedozvěděli…
Jo a k H+ - tato změna není nedávno, já snad pamatuji ež aktivace byla defaultně zaškrtnuta skoro vždy (pokud ne tak hodně dávno), no a právě kvůli "utopeným" listingům, tj zadaným ale nikdy nepublikovaným aniž by autor věděl proč, je aktivace default no.
Zamykám, pokud některý z rev.kolegů či autor vlákna H+ budou chtít reagovat, mohou dočasně samosebou odemnknout jako u jíných příspěvků této skupiny.
Nevim, jak nedavno se to stalo - ale odhadnu, ze minimalne pri mych prvnich dvanacti-patnacti kesich to aktivni nebylo, ale to je jedno. Pak jsem chvili nic nepublikoval a nevsiml si, kdy se to zmenilo.
Ovsem to nic nemeni na tom, ze je to podle me ze strany GS alibismus - radsi nez abychom nechali zapadnout listing (s lehkou nadsazkou) idiota, ktery si nedokaze ani precist, co tam je napsany, tak naopak jemu umoznime listing publikovat, aniz by o tom vedel.
Jestli tomu dobre rozumim, TTR takovy postup celkem schvaluje, DarkLord uz mene.
Zopakuju otazku - kam si mam, dle vaseho nazoru, na tenhle nesmysl stezovat? Myslim, ze s tim nazorem nejsem sam a za napsani par radku mi to stoji.
Za kolegu se vyjadřovat nemohu, ale já osobně sdílím tvůj názor. Nebudu si hrát na otroka GS, co vždy udělá a myslí si to, co GS - podle mě by bylo lepší to nechat defaultně nezaškrtnuté a kdo neumí číst, jak sám píšeš, ten má prostě smůlu.
Kam ale napsat, to ti asi bohužel neporadím - přímo na oficiálním fóru to asi zapadne, do RWH, kde je k tomu prostor, se taktéž nedostaneš, takže zbývá asi jen mailový kontakt na GS. Ale předem ti garantuji, že to zamítnou…