Ahoj, vyrazil bych buď už v pátek či v sobotu 14.5. odlovit tuto serii, popřípadně spíš její část. dát ji celou za 1 den je už trochu hc. šel bych jí radši teda na dvakrát.
hledám někoho, kdo by se přidal
[gc]GC1ZVFW[/gc]
Ahoj, no premyslim o tvem navrhu, ja bych sel rozhodne v patek, to mam totiz volno A taky je tu problem mam ze sipky odloveno 41 az 26, tak bych rad lovil to co nemam. Zajimalo by me jak by sis to prestavoval, jestli nekam dojedem autem a pak pujdem a hlavne odkud zacnem.
klidne muzem jit proti smeru 25 a dolu, zacit teda z tech Racic,v patek mam taky volno, takze by to nebyl problem a kdyztak v sobotu muzu dotahnou zbytek s nekym jinym…geovozidlo mam bohuzel v jinym meste, takze doprava bud sockou nebo pokud mas auto ty?
Nejlepší volbou asi je nechat auto v Bukovince - od 12 k 35 vede cesta (mimochodem na ní leží ta krabička tak divně umístěná uprostřed šipky). Tak to dělají snad všichni až na vyjímky (např. mě, já parkoval v Račicích), protože tato cesta krásně půlí šipku. Pokud budete parkovat u hrotu, nebo v zadní části šipky, pak po odlovení poloviny šipky nemáte moc jinou možnost než se vrátit k autu přes zbývající polovinu - stihnout se to ale dá, já to šel cca 8,5 hodin…
Pokud můžu radit, tak nechápu, proč si přidělávat starosti s károu. Pokud jste z Brna, tak na hrot Vám jede přímý bus z Brna a z Račic zase bus do Adamova a pak vlakem do Brna anebo bus do Vyškova a pak zase vlak do Brna. Je to pohodlné a bez starostí. Nač máte i dé es jé em ká?
Pokud jich je na celé auto, pak je doprava autem často levnější než IDS-JMK. Pokud chtějí dát šipku na 2x, pak je blbost jet na hrot či do Račic (to má smysl pouze v případě odlovu celé šipky najednou). Z Bukovinky jede přímý autobus do Vyškova, na Brno se 2x přestupuje. Hromadná doprava má své kouzlo, např. kouzlo posledního spoje z Bukovinky do Vyškova (17:58) či do Brna (19:06). Geovůz má výhodu v tom, že jede v době, kdy to znavený poutník potřebuje a nemusí čekat 2 hodiny, až pojede ten příští spoj, protože mu ten předchozí právě ujel…
Co na tom nedává smysl? Pokud chci dát šipku na na 2x, tak přijedu busem na hrot, dojdu do Račic a jedu do Brna a při druhé návštěvě přijedu do Račic, dojdu na hrot a odjedu z blízké zastávky do Brna.
Jinak se dá krásně naplánovat, spousta lovců uvedla při logování časy odlovů (např. i já v říjnu 2010 - šel jsem šipku na 2x - a hodně vycházkovým tempem).
Ten zbytek už je na jinou debatu a je to věc názoru:p Tady bychom však byli OT… Jak říkám já, člověk nesmí zdánlivými nevýhodami veřejné dopravy maskovat vlastní pohodlnostB) Rozhodně však není třeba do Brna 2x přestupovat a rozhodně nejede poslední bus v 19:06:)
Hmmm… tak to se už nedá tedy věřit ani IDOSu - ten tvrdí, že pokud se chci dostat z Bukovinky do Brna v SOBOTU, pak mám poslední možnost v 19:06 (spoj 157 Vyškov- Křtiny) do Bukoviny, tam přestoupit na spoj 201 (Jedovnice-Židenice) směr Stará Osada a odtud do centra šalinou č.2. Ale třeba jízdní řád IDOSu je ve skutečnosti jiný, nežli ho uvádí na netu.
Je pravdou, že jsem se příliš upnul na myšlenku víkendu a na příjezd/odjezd ze stejného místa.
Nicméně Račice - směr Vyškov naposledy 18:06, směr Křtiny 18:56 - prostě víkend a hromadná doprava se nemají moc rádi. Pátek - to je jiné kafe.
Ano, už jsem líný trávit hodiny čekáním na zastávkách a na cestách, které autem či na kole trvají zlomek času - např. do práce to mám autem 15 minut, na kole 25 minut a autobusem s 1 přestupem 15 minut chůze a 20 minut jízdy + přesně daný odjezd (a co když budu čekat za závorami a kvůli tomu mi ujede bus? Čeká se tu klidně i 30 minut než došibují a projedou všechny vlaky… Další spoj jede za 2 hodiny)
Nejraději mám právě kombinace auto (dojedu kam potřebuji) a kolo (sundám ze střechy a pak si v pohodě obkroužím široké okolí). Ale Šipka se na kole moc nedá dělat…
Tak toto stále ještě dostatečně přesně nedokáži I když si naplánuji krásně celou cestu, pak tady najednou hledám krabičku o pár minut déle, nežli jsem čekal, tady musím ujít o pár km více, protože povodeň strhla jediný most a přebrodit se to nedá (zrovna v sobotu v Hejnicích, zdržení 30 minut), tady se zdržím, protože se chci pokochat krajinou, nebo pokecat s jiným kačerem. Šipku jsem si užíval, les je úžasný, ale ne všude byla za mě místa dostatečně geozjevná a na několika místech jsem našel ownerem čerstvě obnovenou krabičku - evidentně jí někdo předtím ukradl. Nyní je to možná jiné.
taky by se to dalo udělat, ze by se nechala kara u hrotu v ochozu, pak dojet busem do racic a vracet se k autu … vyresili by se tim problemy s vecernim spojem
Jo tak to sorry, já se nějak upnul na ten pátek, o kterém se na začátku vlákna také mluvilo:D sobota je samozřejmě horšíB)
Jinak pokud jedeš do práce busem o hodinu déle než autem, tak samozřejmě auto je asi jediná volba. Ztratit denně tolik času, to by se mi také nechtělo.
S tím autem jsem to nemyslel zle, jen mám někdy pocit, že člověk zbytečně řeší blbosti typu kde nechat auto, jak se k němu dostat a přitom veřejnou dopravou by to měl jednodušší. Ale chápu, že někdy to bez auta nejde… i když já všechny kešky v ČR mimo Prahu dal vlakem (a právě Šipka je snad jediný případ, kdy jsem to častečně kombinoval s busem)… jednak si rád po náročném odlovu zdřímnu místo řízení a jednak jsem samolovec a žádným jiným prostředkem se nedostanu na cenu kolem 40 haléřů na km. Mám jiné priority než to dávat za benzín:-) Ale to už jsme OTB)
Myslím, že všechny tyto záležitosti jsou v mých časech zahrnuty:D dlouhé hledání, bloudění, svačinka, kochání, hledání GPSky v potoce, pokec s několika skupinkami kačerů… samé prostoje:D ono je vůbec škoda, že se ve většině případů loguje bez uvedení času:@
Tak se podívej na mé logy z 7.5., tam máš časy. Zohledni přestávku cca 10 minut na č.1, do 20 minut na č.12 a přibližně 30 minut na kešce U pěti javorů. Dále ber v úvahu to, že jsme byli v 4-5 a tedy rychlejší odlovy díky rojnici
Hele sorry, ale resime taky kdo pojede na odlov, tak tu prosim nereste IDS a pod :-)) pak to tady ctu hodiny
Tajfun : jestli se nebudes zlobit tak jsem to tak trochu naplanoval, sli bysme od 29,28 az ke 12 prvni 4 kese jiz mam, ale to by mi nevadilo je dat znovu stejne bysme sli cestou kterou bysme zacinali, a hlavne bysme se vratili krasne k vozu. Co budes pouzivat za navigaci? Mobil nebo turistickou? Ja mam mobil a vnem mam ulozenou celou sipku, akorat mobil moc dlouho nevydrzi, cca 4 hodiny se zapnutym GPS prijmacem. V kolik si predstavujes odjezd a odkud jsi? jinak je nezbytne nutne myt na sobe dlouhe kalhoty a i mikinu, je tam dost klistat, zatim jsem zadny nechytl a na kalhotech jsem jich mel nekolik.
Jinak pokud bysme meli dostatek casu tak bysme mohli pokracovat, pripadne ji dat celou, coz se mi ale moc nechce, ale co kdyby, tak mrkni na sipku c 5 (mysterka) ja ji moc nechapu, ale kdybysme sli dal tak abysme byli pripraveni.
pouzivam Oregona, takze vydrz celej den, s dlouhyma kalhotama pocitam + zeru B-complex, to taky moc nemaj radi jsem z Brna, primo z centra, odjezd bych videl nejak dopol, treba v 9-10? na mysterku se mrknu a jak si to predstavujes s tou dopravou, kam chces dojet atd??