V létě sem byl za příšernýho vedra kešovat na kole .Cestou zpět sem zajel do hlubokých lesů ,prozkoumat místo kam bych mohl dát kešku.Cestu sem si dobře naplánoval doma nad mapou.Dojedu zhruba do místa ,kde se měl onen objekt nacházet.Pro jistotu sem si ještě hodil do pda screenshot mapy blízkého okolí , protože mapa v ozim měla rozlišení asi 300m na pixelB).
Beeline ukazovalo něco kolem kilometru k waypointu onoho objektu ,což se mě nezdálo.Tak sem si řekl ,že sem si špatně opsal souřadnice , zorientoval se trošku podle mapy v místech objektu a vydal se ho do lesa hledat. Všude byli stovky much ,které kolem mě poletovali ,jak družice okolo země ;).Došla mě voda , a začal se na mě projevovat první stupeň dehydratace.Hodinu a půl jsem lítal po lese s kolem a hledal.Nakonec jsem to vzdal s tím,že jsem na špatném místě a vyrazil ku domovu.Naštěstí asfaltka po které jsem vyrazil mě dovedla na hlavní silnici a byla celá z kopce.Už jsem vážně hodně vysušenej a začalo se mě dělat špatně ,tak jsem zapadl do první hospody.Řeknu vám , ta kola byla asi naředěná vodou ,ale nejlepší co sem kdy měl:).
Přijel jsem domů , vyexoval dva litry vody , dal si sprchu a nad mapou zjistil ,že jsem odbočil o jednu křižovatku dřív , a to po správný cestě vedla turistická trasa , kterou jsem celou dobu sledoval.Navíc jsem se potuloval nakonec jen asi 300 metrů od mého cíle.
Tebhle kiks jsem přisoudil tomu vedru a za dva dny se vydal znovu a našel to bez problémů.
To jsou tedy zážitky! Teď se to čte vesele, ale ve skutečnosti jsou to krušné chvilky.
Já jsem měla jen jednou trochu obavu, jestli s geokačenkou najdem auto, a to u "naší" dvakrát lovené keše NEKLIDNÁ HRANICE, která je kousek od Božího Daru. Prvně jsme ji lovily v zimě (holt nevidim v Koloušovi, že je tam atribut-nelze za sněhu :|), vypravily jsme se hurá za keší. Goráče po chvíli byly na nic, protože jsme uvízly asi kilák od auta v rašeliništi pod sněhem, dobře po lýtka. Nutno dodat, že hlavně já, Bára si cupitala zpočátku po namrzlém sněhu, asi to je o zemské přitažlivosti ;). Nicméně jsem si také zapomněla označit WP auta, tak jsme měly co dělat ho následně najít, ale žádá hrůza se nekonala. Naštěstí. Pro doplnění: druhý odlov proběhl asi o půl roku později za vichru, děště a mlhy (ale auto už bylo označeno, inu chybymi se člověk poučí).
Když se hledá, kačer se motá v daném místě, když v lese je horší signál, nejsou záchytné body, směr se v zápalu hledání krabky ztratí cobydup (a to prosím snad orientační nesmysl mám).
Takže - hlavně ukládat WP geovozidel, silnic atd. :o
heh ted jsem si vzpomel pri odlovu jedne kesky ve spanelske granade (GCQWZH) zaparkuju auto v nejake ulicce ve meste a jdem ke kesi, kterou jsme nemohli najit kvuli tomu ze jsem si papir s hintem a popisem nechal v aute, tak se najednou zmenilo hledani kese na hledani auta, ulice vsechny stejne, souradnice kde jsem parkoval jsem si samozrejme neulozil, hledali sme to snad tak dlouho jak tu kes (hodinu?)
dneska jsem mel zase zajimavy zazitek, hlavne zapricineny mou nepripravenosti –> http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=348b99f1-b219-4362-bad6-3d79f3b9d203