začátečník - dotaz

Ahoj, su "hloupý" začátečník, cache jsme hledali dosud pouze s kamarádem, ale jeho systém s mobilem jsem nepochopil… :frowning:
Zítra mně ná přijít GPSka /oregon od garminu/ a můj dotaz je prostý:
poradil by mi někdo, prosím, blbuvzdorně, jak dosáhnu toho, že cache budu v té gpsce mít??? předem moc děkuju!!!

Pečlivě si přečti manuál k GPS a vyzkoušej si, co se v něm popisuje. Pak se zeptej znovu (pokud to ještě bude potřeba).

čau. Tak já mam sice Garmina, ale dávám to tam tak, že to propojím s compem, a pak v kešce,kterou chci najít a mám jí otevřenou si pod souřadnicema najdu -send to GPS, na to kliknu a objeví se mi taková tabulka. Když se komp v té chvíli s GPeSkou najde, zvýrazní se mi kromě jiného v té tabulce i tlačítko -Write. Na to kliknu a mám to v GPS nasypaný. Zkušenější kolegové to dělají určitě jinak, existuje GeoGet a td, nebo když budeš přihlášený Premium members, tak se ti to tam nasype asi i s listingama(teda nechci tě mystifikovat, alespoň si to myslím-když tak mne někdo opraví..:-)), ale takhle to prozatím dělám já, Wrana123. A listingy si opíšu na papír nebo vytisknu. Hodně štěstí. Čus

Pročti si fóra o oragonech a vyplatí se zajít na nějaký ten event, je jich včil přehršel a všude a ptej se a ptej se.

Oregon mam - tam je to naprosto jednoduche. Bud jsi PM a muzes si tam nahrat PQ tak jak ti prijde - pripojis Oregon k pocitaci pres USB, on se ti prihlasi jako dva disky, vyberes ten s nazvem garmin a PQ ukladas primo do adresare GPX - a to je vsechno. Cache se objevi v oregonu na mape a v polozce menu "Schranky s poklady" - vcerne popisu, hintu, atd. Oregon se da dokonce pouzit k zaznamenani nalezu (i kdyz to ja nepouzivam).
Nebo jsi BM - pak muzes cache ukladat po jedne. Pripojis oregon pres USB, kliknes na ikonku "Odeslat do GPX" u cache, a ono ti to nabidne instalaci komunikacniho programu pro garmin, kterou provedes - a je to. Cache pak ukladas uz rovnou kliknutim na tu ikonu a potvrzenim. Komunikacni program instalujes jen jednou.
Kdyby ti to nejak neslo, klidne mi napis na profil nebo na mail ci na ICQ. Zkusim ti pomoct.

Když už to tak podrobně popisujete, funguje to tak i v linuxu?

Hlavně si pro to stahování kešek ze stránek GC.com nezapomeň do počítače nainstalovat ten Garmin Communication Plugin, bez něj to opravdu nepůjde B)
A pokud vím, tak jako BM se dá stáhnout najednou až 20 kešek…

S Linuxem asi bude problém obecně, vůbec netuším jestli jsou pro Garmina ovladače… Možná se ale pletu…

Já mám taky Garmina oregona. Stáhni skrýšotlač, v něm stáhni kešky ( třeba zadáním waypointů), dáš vygenerovat výstup- tím nahraješ listing dáš to uložit jako gpx. Dál nainstalu EasyGps a v něm otevři ten soubor gpx. Označíš vše a dáš send to gps. Není to tak složité, ale i já jsem měl ze začátku s tímhle peklo…hledej na foru už je to tady popsáno dost podrobně..:wink:

Myslím, že úplně nejlepší je následující postup:

1. Zaregistrovat se na www.geocaching.com
  2. Stát se "Premium Member" (roční poplatek)
  3. Nastavit si jedno či více "Build Pocket Queries" (u každé nastavíš místo, druhy keší, okruh od místa a jak často mají posílat) a další ..
  4. V intervalu, který sis nastavil ti na email přijde ZIP soubor, který obsahuje všechny kešky dle pravidel, které sis nastavil v bodě 3
  5. Tento soubor rozzipuješ a překopíruješ do Oregona
    Tod vše, snadné, automatické, rychlé (jeden soubor) :slight_smile:

Souhlasim. Naprosto. Kdyz uz jsi utratil tolik penez a koupil sis Oregon, tak rozhodne doporucuji si za tech asi 600 korun koupit PM a vyuzivat ho naplno. Pomoci PQ je nahrani cachi vterinova zalezitost. A nikde nic nenastavujes. Proste vezmes soubor co ti prijde, rozbalis ho a nahrajes do Oregonu. A hotovo.