zacatecnik - logovani a "neoficialni" TB

Dobry den
mam dva dotazy na ktere si po (neuplnem) cteni navodu, wiki a fora nejsem jisty s odpovedi.

1. zaznam “find it” v geocaching.com vyzaduje nejaky komentar. Prijde mi to jako zbytecne “vykecavani”. Je to takova zvyklost aspon rict jak tezke bylo nalezeni? Nebo v takovem pripade do systemu nezadavat nic. Nebo existuje jina varianta nez “log your visit”

2. do sesitu ve skrysi mam psat stejne uzivatelske jmeno jake mam na geochaching.com?

3. nasel jsem neco co vypada jako TB ale neni to ta “oficialni cedulicka”. K veci je pridelana cedulka s rokou psanym trojcifernym cislem. Z toho co jsem cetl jsem pochopil, ze aby to fungovalo musi byt ta vec predem vydana nejakou firmou ktera zarucuje trasovatelnost na webu (at uz na geocaching.com nebo jinde). Nebo jsou lide co se takto “spokoji” s uvedenim vyzvednuti a vlozeni jejich “vecicky” jen v textu bezneho LOGu? Uz se to tu probiralo, ale abych rekl svuj nazor komercni zalozeni TB me moc nenadachlo.
    Milan

[quote] milanh: Dobry den mam dva dotazy na ktere si po (neuplnem) cteni navodu, wiki a fora nejsem jisty s odpovedi.

1. zaznam “find it” v geocaching.com vyzaduje nejaky komentar. Prijde mi to jako zbytecne “vykecavani”. Je to takova zvyklost aspon rict jak tezke bylo nalezeni? Nebo v takovem pripade do systemu nezadavat nic. Nebo existuje jina varianta nez “log your visit”

[/quote]

Je minimálně slušnost poděkovat ownerovi za ukrytí a pozvánku na možná zajímavé místo. Ostatní komentáře jsou na Tobě. Jediné, co by neměly obsahovat, jsou nápovědy či informace vedoucí k prozrazení skrýše.

[quote]

1. do sesitu ve skrysi mam psat stejne uzivatelske jmeno jake mam na geochaching.com?

[/quote]

Ano. Vzhledem k tomu, že nickname je jediná informace o Tvé identitě, pak právě proto se tam píše. 

[quote]

1. nasel jsem neco co vypada jako TB ale neni to ta “oficialni cedulicka”. K veci je pridelana cedulka s rokou psanym trojcifernym cislem. Z toho co jsem cetl jsem pochopil, ze aby to fungovalo musi byt ta vec predem vydana nejakou firmou ktera zarucuje trasovatelnost na webu (at uz na geocaching.com nebo jinde). Nebo jsou lide co se takto “spokoji” s uvedenim vyzvednuti a vlozeni jejich “vecicky” jen v textu bezneho LOGu? Uz se to tu probiralo, ale abych rekl svuj nazor komercni zalozeni TB me moc nenadachlo.
    Milan
    [/quote]

Pokud nevíš, co s tím, ofoť si to pro své potřeby a nech to tam. Přečti si znova listing cache a třeba poznáš, že ten předmět tam měl zůstat a ta 3 čísla byla důležitá pro nějakou bonusovou cache. Možná to byl neoficiální TB, který se loguje jinde než na GC.com. Tuto informaci by měl mít předmět na sobě.

TB od Groundspeak jsou "komerčně založená" kvůli tomu, že bez komerce NIC nefunguje dlouho. I ten tenisák někdo musí vyrobit a kurty se musí kropit a zametat, aby se pak dalo "zadarmo" hrát [;)]