Začátky s GeoGetem

S tímto programem se teprve učím pracovat a potřeboval bych poradit. Ne webu geocaching.com mám zaplaceno premium member a mám navigaci Oregon 300. Jak mám do této navigace exportovat keše z Geogetu, přes jaké makro? Dále bych potřeboval poradit s multikešema, jak jednotlivé stage poslat do navigace, aby to bylo co nejpřehlednější( uživatelsky). Toto fórum jsem pročítal, ale moc tomu nerozumím, prosil bych polopatický návod. A nezlobte se na mě… Díky…

Ahoj,

osobne pouzivam makro od Medwyn_cz http://geoget.ararat.cz/doku.php/doc:user:garmingpx

mrkni, zkus a pak se ptej…

Od Medwyna :wink: :slight_smile:

Jeste bych kdyztak odkazal na dokumentaci v PDF pripravenou k eventu

[cache]GC24AG1[/cache], ktera je k dispozici zde.

Predevsim ale na stranky geoget.ararat.cz a dokumentaci tam.

To je hodne siroka otazka. Jako zaklad bych doporucil geogeti web. Neco se najde i jako prezentace prednasejicich na geogetim eventu.

1. Import dat. V podstate si musis nechat poslat PQ a soubory importovat do GG.
  2. Export do GPS: viz vyse zminovane zdroje. Pomoci nejakeho makra vytvoris soubor, ktery primo nebo neprimo (pomoci jineho programu) posles do GPS. Hodne zalezi na tom, jak s temi posilanymi daty chces pracovat a je asi vhodne, aby sisi to sam osahal a ozkousel - kazdemu vyhovuje neco jineho. Ja pouzivam vsechny kese v GPS jako POI body, pouzivam k tomu Medwynovo makro.
  3. multikese jsou kapitola sama pro sebe. Moznosti je opet cela rada. Je to o to slozitejsi, ze multiny nemuseji mit vsechny body dopredu zname. Osobne opet vyuzivam POI a body doplnuji tak, jak je pocitam v terenu jako WP.
    Rozdel si to na nekolik casti a ptej se postupne. Tohle je na celou knihu :slight_smile:

EDIT: tak guru Medwyn byl rychlejsi. :wink:

hlavně mi jde o ty multikeše, může mi někdo podrobně popsat jak zacházet s tím makrem na poi?

POI a multikese? jak to spolu souvisi? Nemotas to trochu?

1. nainstaluj makro podle pokynu a nastav potrebne promenne v config.pas
  2. v GG si zobraz seznam kesi, ktere chces dat do GPS
  3. spust makro (v nastavenem adresari ti vytvori adresarovou struktiru s gpx soubory)
  4. pripoj gps k pc
  5. spust POILoader a zadej mu ten adresar, v kterem makro vyytvorilo adresarovou strukturu

Jde mi o to, když si stáhnu PQ s kešema a budou mezi nimi nějaké multikeše, jestli v geogetu je možné jednotlivé stage těchto multikeší spojit v jedné trase a ke každé ze stagí ještě třeba přidat úkol, který se na této stagi má vyřešit a celou tuto trasu exportovat do Garmina 300… Jestli to jde, prosím o polopatický návod… Díky moc…

Měl bych také dotázku: Jak dostat trasu do GG? Mám za to, že by měla jít trasa z Map.cz dostat do GG. V té mapě je export jako GPX. Ale kam ho uložit? Aby ji GG viděl a naskočila mi do toho okna , kde se trasa zadává? Díky za radu.

A v tom okne, kde se trasa zadava, nevidis to velike tlacitko ‘Import GPX’?

Jasně že vidím, ale nevím, jak to z té mapy importovat ?:frowning:

No, na mape dal ulozit jako GPX, a ulozis si nekam ten GPX soubor. A ten pak pomoci tohoto tlacitka naimportujes, zepta se te to pak jeste na jmeno, pod jakym to chces ulozit, a je to.

HaLuMa: Díky!! Vypadá to , že to funguje.

Ano, je na to makro "Export WPT jako trasa" viz. příloha.

Kazdopadne neni mozne ke stagim pridavat ukoly a jiny popis, takze je to reseni stejne polovicate. Asi se ani nepodivas pri navigaci na route do listingu kesky, protoze se na ni ve skutecnosti nenavigujes… a podobna zverstva :frowning:
Proste multiny a Garmin - to nejde dohromady. Ja osobne se vracim do praveku a pisu si na papirek krypticky udaje o tom, co mam kde na dalsi stage objevit.

Já dávám multiny do PDA (nebo v poslední době dokonce tisknu na papír - do takových sešitků A6) a Oregona jen na "Where To / Extras nebo Coordinates". Bohužel …

Trasu jsem si přes geoget již vytvořil, ale když ji chci exportovat do Oregona, Poi loader mi ji nechce v příslušné složce v počítači najít, ačkoliv tam je, takže ji musím přetáhnout do složky GPX v Oregonu ručně. Nevíš, čím to může být?

Je to tim, ze POIloader neslouzi k nahravani tras. Slouzi jen a jen k tomu, aby z bodu v GPX vyrobil soubor s ‘body zajmu’, alias POI. proto se take jmenuje POIloader. :wink:

Na nahravani trasovych bodu, tras nebo proslych stop slouzi napriklad program MapSource.

Pripadne ji pretahnout do slozky Garmin\GPX\ (a treba klidne jeste Garmin\GPX\Route, aby tam byl poradek) a nedelat to pres mapsource.

Neni to chyba, je to vlastnost. Krome toho mi to prijde asi 100x pohodlnejsi nez to delat pres poi loader :wink: