Jakou cestou zadavate souradnice do 60 Csx ?
Ručně po stisknutí tlačítka Mark, pokud se jedná o souřednice keší používám program Mapsource, je součástí mapy. Kliknu na odeslat do přístroje, vyberu přístroj v nabídce zaškrtnu trasové body a je to.
Po kliknutí na LOC waypoint file v listingu se mi rovnou mapsource spouští.
Jo, tak s tim Mark tlacitkem to delam stejne. Jen se chci jeste zeptat: nektere souradnice jsou v ruznych formatech, nektera jsou ve formatu N a E, jina v S a V, atd…mam v tom trochu zmatek…
Ja to delam stejne, ale to zadavani pres sipky me vubec nebavi. Kdyby tak Garmin vydal firmware, kteryt by kazdemu z 10 tlacitek priradl virtualne jednu cislici, tak by to bylo super.
S = sever = north = N
V = vychod = east = E
Nekde je to anglicky, nekde cesky, to je cele. Cisla nastesti prekladu nepodlehaj. ![]()
ps. sorry, zas jsem si spletl tlacitka, takze poznamku o editaci citovaneho prispevku prosim ignorujte.
edit: Ale ted koukam, ze treba Legend pismena nepreklada, tak mozna kecam a mas na mysli uplne neco jineho, a nebo 60ka preklada, to ted bohuzel nejsem schopnej zjistit.
No ono nejvic matouci je asi S jako sever vs. S jako south. Ale faktem je, ze je to chyba, na kterou se vetsinou prijde okamzite.
Já bych se taky zeptal jak převádíte souřadnice Garminu myslím tím hddd.mm.mmm které jsou základní na gecachingu.com na souřadnice které jsou třeba na www.mapy.cz a podobných? Přesněji který formát to je?
Myslím v "Nastavení", jednotky v Garminu.
Nastav si v gpsce hddd°mm’ss.s’’ a budeš to mít stejné jako na mapách.cz. A nebo si vynásob desetinnou část minut šedesáti a vzniknou ti z toho vteřiny. (jako u hodin) ![]()
Já používám http://radius.schoolnews.cz/gc/dms.php
Umí to různé formáty a nabídne rovnou i odkazy. Prostě super.
no to nemá chybu díííííky.![]()
To je dobré akorád nevím jestli zápisi které mám v garminu se mi nepřevexlují na stejný formát bych pak nečuměl:o:D
Teď úplně nevim, jak to myslíš. Pokud tam zvolíš nějaký formát zobrazení souřadnic, budou se ti v něm zobrazovat všechny souřadnice, které už v přístroji máš, nebo budeš zadávat. Ale jen zobrazovat, pokud si zvolíš zpátky původní formát, bude zas vše jako předtím… pokud jsi měl na mysli tohle.