Nedávno jsem navštívil kešku Štamberk [cache]GC13B8Q[/cache] a nedaleko kesky byla ve skále cedulka s něčím, co vypadalo jako šifra (viz příloha), ale taky to může být něco jiného. Dlouho jsme luštili šifru, ale na nic jsme nepřišli. Tak kdyby někdo věděl co to je a případně jak to vyluštit, byl bych mu vděčen. Konečně bych mohl bezproblému usnout. Díky

Jo, rozhodně je to působivé…působí to na mne spíš jako nějaké grafické dílo než jak šifra ![]()
Grafické dílo to jistě je, ale nemyslím si, že by ta čísla tam autor dal úplně náhodně, pravděpodobně něco sdělit chtěl.
Všimněme si třeba, že uprostřed čiší přímo 49°, to by byla velká náhoda.
Mno pokud budu chtit tak cisla vypadajici jako souradnice vypoctu vzdycky treba i z rodneho čisla
je to dle meho nazoru ciste graficke, krom toho se tam objevu vzrustajici rady, viz NULY dole a cisla vedel, velke 4 a cisla vedel nich
Nehledejte souradnice vsude ![]()
me spis zaujala ta š, takze to primo rve ze to chce neco sdelit :o
Jé, tak to abych si vyběhla nahoru na Štamberk a jen tak se na to podívala, když to mám teď kousek..
Je spousta šifrovacích her, možná právě na tohle mají třeba takový ten list papíru s vyříznutejma okýnkama, takže pomocí toho se jim mezi spoustou čísel zobrazí zrovna ty, co sou potřeba..
Myslím, že něco tím říct chtěli..Protože proč zrovna 49?
Z Jakého to je materiálu? Vypadá to jako leptaný kov…to by pak nevypadalo na hru
ale možné je vše, lidi jsou blázni… ![]()
Tak sem zpět a ceduli sem našla. Zdá se, že je z plechu a ty čísla sou tam vyražený a ještě provedený lakem. Drží to tam těma nýtama a silikónem.
No a samozřejmě z toho moudřejší nejsu.
Táta říká, že na mnoha místech, co maj výletníci oblíbený, jsou jakési pamětní desky těch, kteří třeba zemřeli na otravu alkoholem nebo tak, a na čundr již proto nemohou jezdit, takže jim je kámoši udělali. Tohle by třeba mohla bejt deska nějakýho matfyzáka.
Nicméně já sama tomu moc nevěřím.
Zkusil jsem cist po sloupich zhora dolu, soudruh google nasel http://www.memo.ru/library/Faszisty/list2.htm - ve strance hledejte retezec "3-4 (19-20), 6-7 (22-23)".
Můžete to někdo přeložit? Třeba to nakopne…
Jo mě to rozhodně nakoplo:D
Našel jsem tam Leoš Košín Pavel Doležal. A teď zas někdo další ![]()
Jediná spojitost, kterou jsem mezi nima nasel je, ze oba napsali nejaky clanek o horach, pan Košín jeden článek, Doležal toho má povícero.
Pak tam jsou letopočty od 1988 až po 2007. Zbytek mi přijde jako čísla dnů …
Nakreslete si tabulku, a pokud nějaké číslo X je protažné přes více sloupců, znamená to, že v každé buňce je stejné číslo X. Pak vám tam vyjdou zajímavá data (místo písmen je třeba dosadit 9 nebo 0, aby vyšel rozumný letopočet). Čteme po řádcích a vždycky dvojice dat pod sebou
3.4.1988, 4.4.1988
26.3.1989, 27.3.1989
15.4.1990, 16.4.1990
…
7.4.2007, 8.4.2007
Vždycky je to po dvojicích a vždy v březnu a dubnu => bingo, to jsou data Velikonoc (neděle+pondělí)!
Robert Antonio ja smekam! Dost dobra prace!!!
Tak na to bych nepřišel.. Dobrá práce, RoberteB)B)
Roberte, dobrý B) Smekám
Hustý ![]()
o:o:o:o:o
Klobouk dolu, Roberte!