Zajímavá hra MAFIE

Veškeré info zde http://www.mafie.podsveti.cz
Když to začnou hrát kačeři, tak by případné setkání u kešky mohlo dostat nový (další) rozměr :slight_smile:

Jo, ta je fakt dobrá. Už dva roky se snažím stihnout termíny a zúčastnit se; jinak DĚSÍR (Děti SÍdlištní Recese) pořádá ještě neméně zajímavou hru Fantom (síť je momentálně mimo provoz)

To by se mi líbilo! B) Ale nenapadá mě, jak to na geocaching napasovat. Ty setkání u FTF a na eventech nejsou zas tak častý.

Tak nevím nevím, byla by to zajímavá hra, ale hodně na dlouho :slight_smile: Protože krom jednoho setkání (eventu), kde jsem byl, jsem potkal při hledání za rok a půl jen tak 10 hledačů, což je na takovouto hru docela málo.
Ovšem byl by to alespoň motor pro zakládání nových pokladů - člověk by založil poklad a počkal by si tam ve skrytu na pár FTFkařů :slight_smile:

a vznikali by rychlokvašky (rychlokešky) jen s účelem někoho chytit. Děkuji ne. :slight_smile:

Což mě přivádí k myšlence - co udělat hru jen pro nás kešery na jedno odpoledne? Bylo by to formou eventu - v určitý čas by se přihlášení sešli na jednom místě, rozdělili by se do družstev, která by spolu navzájem soupeřila a hledala různé indície, které by je nakonec dovedly až k nějaké odměně. Přičemž ono soupeření by mělo ještě jiný rozměr - nejenže by se družstva snažila být rychlejší při řešení, než ta ostatní, ale např. modré družstvo by mohlo chytat zelené a být chytáno zase červeným, takže zjišťování indícií na území nepřátelského družstva by bylo značně zkomplikováno… :slight_smile:
Otázkou je, zda by do toho šlo hodně kačerů?

ja bych se obaval spis opacneho problemu: ze by do toho slo tak ohromne kvantum lidi, ze by to byla pekna makacka to zorganizovat a vymyslet, aby to pri odhadem 2-3 stovkach ucastniku fungovalo :wink:

edit: nebo samozrejme nepopularne omezit ucast

Souhlasím, že by se to muselo když tak administrativně omezit, ale vážně si nejsem jist, zda by bylo dostatek kačerů, kteří by byli ochotni hrát takovou hru - přeci jen by to nebylo jen o nějakém hledání indícií, ale taky o chytání soupeřů, což by bylo nezbytnou součástí hry…
No, pokud tu pár lidí projeví zájem, vytvořím zvláštní vlákno, ve kterém bych se trochu rozepsal o několika málo principech, co mě už napadly a klidně bych to zorganizoval :slight_smile:

Sutech:
klidně vytvoř.. o něčem takovém jsem přemýšlel uskutečnit na jihu Čech, jakožto první eventu. Bylo by to zajímavé zpestření třeba jednoho krásného jarního víkendu. :slight_smile:

Ten počet není zase takový problém, když je to hra jednodenní a je to jakási "bojovka". Hlavně nevěřím, že by se sešlo tolik lidí. Taky podobných her se pořádá v republice spousta. Například Tmou v Brně a spousta podobných her, co je o hledání indícií… Například při Tmou nám vypravili jeden rok dokonce speciální vlak :slight_smile: Lidí bylo snad 500 :slight_smile: Či hry jako jsou "Vyzvědači", kdy je naopak dobré, když lidí není pod 50… A čím více lidí, tím právě lépe (protože je pak blbé, když v nepřátelském území nepřítele skoro nepotkáte :wink: ) Takže jen do toho… I když se obávám, že buď nebudu mít čas, nebo to bude pro mě moc daleko :frowning:

Ano, takových her se jistě pořádá hodně, ale mě by zajímalo, zda je nějaká taková přímo pro kačery, tj. s luštěním souřadnic a jejich následné zadávání do GPSky?
Ptám se protože do toho půjdu jedině tehdy, pokud tu bude z vaší strany nějaký zájem…

No každopádně bych vlákno, kde by se něco podobného konstruovalo, sledoval. Takže pokud ještě nevzniklo, založ ho. :wink: