Zajímavá mapa Slovenska

Náhodou jsem narazil na stránku http://www.turistickamapa.sk/
Mají tam spoustu zajímavých vrstev a možností. Mimo jiné i zobrazení keší. Může se hodit k plánování výletů.

Moc pěkné. Jen škoda, že u nás by se to nazvalo porušením autorských práv Groundspeaku a po týdnu by se to muselo stáhnout. Ale osobně bych to ocenil i u nás.

Ono je to porušení autorských práv i u nich, jen je asi ještě nikdo nenapráskal na Groundspeak.

Nemyslím si, že je správné porušovat zákon proto, že jsem daleko a nikdo si toho nevšimne !!!

Já ne. Pořád tady láteříme nad tím, že je geocaching příliš medializován a teď ještě aby byly všechny keše v nějaké veřejné mapě? Umíš si představit jaký by to byl nápor na některé krabičky v turisticky exponovaných místech?

Jo, taky mi vsrtva krabiček na mapy.cz nechybí. Byla by silně kontraproduktivní.

Na druhou stranu: s ohledem na to že registrace na groundspeaku je záležitost dvou kliknutí (a pochybuju že většina lidí čte ty podmínky které odsouhlasuje), tak nevidím moc velký rozdíl v tom jestli mou cache najde "mudla" s GPSkou nebo novopečený "zasvěcenec". Jediné, co se tou slovenskou mapou podle mě trochu změní, je všeobecné povědomí o tom že něco jako geocaching existuje.

Nebo jinak: pochybuju že se najde někdo, kdo díky té SK mapě půjde rabovat kešky, zatímco bez zmíněné mapy by se na registraci u gc.com vykašlal a šel by místo toho třeba rozbíjet odpadkové koše u zastávek :).

Aky je rozdiel medzi Google Earth a plugin+GCplugin a turistickymi mapami s modulom gc?
Ja v tom nevidim ziaden rozdiel , oba ukazuju kde su krabicky ale zasadny rozdiel voci original listingom je v PRESNOSTI. Podla takychto suradnic z GE by ste hladat nechceli…

Já vidím rozdíl v tom, že plugin do Google Earth si stáhneš u Groundspeaku a nainstaluješ sám, zatímco ta slovenská mapa ukazuje keše hned.
Jinak řečeno, na slovenské mapě vidí keše každý mudla, v GE jen ten, kdo se zaregistruje a stáhne KML.

Registrace je sice jednoduchá, ale je to už úkon, který vyžaduje nějaké úsilí. Pokud někdo chce krabičky likvidovat, nezastaví ho ani registrace, to je jasné. Zde by mohlo jedině zrušení BM s tím, že by všichni kačeři museli být PM.

Ano to je samozrejme pravda, hoci neviem o akej instalacii tu pises. Kml subor sa spusti tak isto ako kazdy iny kml alebo kmz…
Na druhej strane co prezradza informacie ze kdesi na namesti je keska ked nevies jej presne miesto a nepoznas ani hint…

Ano to je samozrejme pravda, hoci neviem o akej instalacii tu pises. Kml subor sa spusti tak isto ako kazdy iny kml alebo kmz…
Na druhej strane co prezradza informacie ze kdesi na namesti je keska ked nevies jej presne miesto a nepoznas ani hint…

Mlha predemnou, mlha zamnou. :wink: Nevis sice presne souradnice, ale hint vis, vis i cely listing!

Vzdyt u kazde te truhlicky je proklik na nejaky piratsky web, ktery nejen ze pise ty hinty, on tam pise i cely listing i se vsemi logy. To vsechno asi vykradene z originalniho gc.com. B)

Neviem ako funguje slovensky web o geocachingu ale nazyvat ho len tak od boku piratskym???

Je divný, že lze přejít rovnou na geocaching.sk, kde bez registrace vidím všechno!

Ty tam snad nekde vidis nejakou informaci o tom, ze ta data pouzivaji legalne? Ja to tam nevidim!

A ted si to porovnej treba s timto webem, jaka data ma povoleno zverejnovat a i tak musi byt dole takova ta tucna hlaska…

Na zaklade tohoto se mohu pravem duvodne domnivat, ze ten slovensky web pirastky je.

Nuz urcovat podla tucneho pisma na konci webu ci funguje so suhlasom alebo nie …
2sobikovi - ano vsetko okrem suradnic…tie az po prihlaseni.

Cesky geocaching s Groundspeakem smlouvu ma a chlubi se tim. Ba dokonce ona ta veticka, ktere se snazis chabe vysmivat, je podle mne soucasti te smlouvy. Slovensky se nicim nechlubi. Proc asi? A protoze vim, jake si kladli podminky u nas, tak silne pochybuji, ze by nejakou na slovensku meli.

Ale ja se nedivim, ze se toho piratskeho webu zrovna ty takto zurive zastavas. Vid? :smiley:

Zurivo a posmesne utocis len a len Ty, len Ty si osobujes pravo hodnotit cokolvek a kdekolvek…
Nemam sa preco zastavat toho webu, nie som do neho nijako zaangazovany…
Len si myslim, ze strkas nos do niecoho, do coho Ta nic nie je…

Turistickou mapu Slovenska často využívám a nejen pro geocaching. I na toto fórum jsem už psal její adresu.
Pro potřebu geocachingu je dobrá pro hrubou orientaci. Např. jestli mám na trase výletu nějakou kešku nebo kudy přiblžně přijít ke skrýši.
Ani podle nejpodrobnějšího rozlišení se podle ní hledat nedá! (Zkoušel jsem to, když na začátku července spadl gc.com a já jsem jel na výlet na Slovensko.)
Je určitě lepší, že je nastaven proklik na gc.sk než kdyby byl proklik na gc.com. Na gc.com si můžu google mapu s keškama mnohem víc přiblížit (zvlášť satelitní) a získám i bez přihlášení přesné umístění.

Kde se v neprihlasenem listingu na gc.com zobrazuje nejaka mapa?

Fuj, to je asi tak jako kdyby Klub českých turistů ukradl Groundspeaku data a začal to tisknout do svých turistických map. Strašná představa.:o