Mám jednu drobnou poznámečku, možná je to nesmysl, posuďte sami:
Jezdím hodně po horách v rámci republiky a znám spousty nádherných míst - jako stvořených pro uložení kešky. Ale… O kešku by se měl její majitel náležitě starat. S tím bez výhrady souhlasím. Jenže abych měl šanci kešku patřičně obhospodařovat, nutně ji musím umístit někde v okruhu cca 30 Km od domova. Kolem Ostravy už je kešek docela dost - a např. do Jeseníků se nedostanu častěji, než párkrát do roka (rodina, práce a pod.).
Nestálo by za úvahu vytvořit sekci “Oblíbená místa”, nebo nějak podobně, kde by se ukládaly pouze souřadnice těchhle míst s popisem s tím, že by tam kešku založil někdo, kdo by měl možnost a chuť se o ní starat?
Případně by tyhle lokality mohly být pouhým tipem ku zhlédnutí (bez bonusu ve formě bodu za Log).
Pokud jsem tady otevřel téma již dříve diskutované, tak se omlouvám za zbytečný spam Jen mě to zajímalo… Časem bych rád něco vlastního spáchal, ale záhy jsem zjistil, že veškeré zajímavé lokality v blízkém okolí jsou už obsazeny. A zakládat kešku jen proto, abych ji měl - to se mi moc nechce. Což je i pozdní reakce na nejspíš už smazané vlákno o poměru nalezených a založených keší.
Vlákno o zajímavých místech a tipech na kešku zde opravdu před krátkým časem běželo. Ale dokud nebude na toto téma někde vytvořena nějaká stálá sekce, rozdělene třeba podle krajů, tak je to takřka bezvýznamné, protože to vlákno brzo zapadne a vrátí se někdo k němu jen zřídka kdy a navíc je třeba pro začínajícího cachera, který by chtěl načerpat inspiraci z tohoto vlákna velmi komplikované se tou houštinou prodrat a vybrat sobě to co hledal. Opravdu by to chtělo vytvořit něco jako stálou burzu nápadů, ať již tématických, či místních. Možná by se snížil počet takzvaných: keška pro kešku.
to si rozhodne nemyslim, IMHO prave ten seznam mist, muze kacerum(treba zacinajicim) z okoli tech mist bez vlastni kesky a napadu nejakou kes zalozenou usnadnit, nez aby ji praskli nekam za barak jen aby nejakou kesku meli. Myslim ze na ten seznam budou ta mista davat prave ti jedinci kteri to maji tech 100km a nemaji sanci udrzby.
To jako, že někdo, kdo se v mojem regionu ukáže 1x do roka mi do 10-ti minut vytipuje nejlepší a nejzajímavější místa na cache?
No nevim, já se budu držet vého, kam dojedu na kole, tam dělám cache a ostatní ať si to dělají jak chtějí, ale pak tu jsou cache, které mají 1/2 roku disabled …
Kdyby jen půl roku Jedna z perfektních ostrovních kešek na Vltavě jižně od Prahy je disablována už víc jak rok :-((( Ale ta nejspíš skončí archivací, což bude škoda.
no je pravda ze clovek kdyz nekde zije tak zna okoli asi nejlip, ale najdou se i vyjimky kdy clovek je temer porad doma, v praci a sve okoli poznava az diky keskam , nebo prave onen vyletnik ktery stravi v oblasti tyden najde nahodou pekne misto, o kterem se ani mezi mistnimi moc nevi.
Uvedu priklad co se mi stalo treba v oblasti tobe jiste velice zname kdyz jsem jezdil po vinicich na znojemsku na kole(bohuzel v te dobe jsem jeste o GC nevedel, ale stejne tam jeste nebyla zadna kes:)), no meli jsme pruvodce ze Znojma, mladej kluk, kterej mel okoli hodne projezdeny a prochozeny, ale nevedel vubec o vyhlidce na Sobes, ktera se nachazela kousek dal od silnice, i kdyz je fakt ze se nachazela mirne v oblasti NP, na tu ho tata musel zavest .
BTW:ted mirne offtopic dost me nastvali ze kvuli novemu silnicnimu zakonu uz nelze jezdit od sklipku ke sklipku, bylo to prijemne i kdyz je fakt ze pro ty co vylozene chlastali to bylo nebezpecne
Je to velmi off-topic, ale uz jsem z toho tak otraveny, ze musim. Oblibena formulace ‘kvuli novemu silnicnimu zakonu’. Pit alkohol ‘za volantem’ jizdniho kola bylo zakazane uz podle stare vyhlasky, stejne jako pit a pak jet domu na koni (vim o historce kdy chlapek dostal tezkou pokutu za tohle). Stejne jako uz podle stare vyhlasky bylo zakazane prekracovat rychlost, nedodrzovat predepsane prestavky (u profesionalnich ridicu) ap. Ze na to vsichni kaslali, protoze v nejhorsim zaplatili pokutu a jelo se dal, to je uplne jina vec. // Co se tyce piti na kole, zakazane to bylo vzdycky, a zalezelo na konkretni hlidce, jestli to bude resit domluvou nebo prikroci k pokute. A stejne tak i dneska zalezi na konkretni hlidce, jestli bude cvakat body, nebo to bude resit domluvou. Taky asi bude zalezet na tom, jestli pojedu od skarpy ke skarpe, nebo dychnu 0.5 po lehke degustaci ve sklipku…
klidně “burza nápadů”. Nejde jen o zajímavé místa, ale i o témata na mystery kešky. Zrovna jeden máme a jedinej tématickej objekt je v Brně a jako pražáci to opravdu udržovat nemůžeme.
Aha. Já jsem to zase mezitím pojmul jako kategorie:
* Kategorie:Burza nápadů
* Kategorie:Témata na mystery keše
* Kategorie:Zajímavá místa v ČR
* Kategorie:Zajímavá místa v Povltaví
* Kategorie:Zajímavá místa u přehradní nádrže Kamýk
Napsat odkaz na kategorii myslím není tak složité, a pokud ještě taková kategorie nebude existovat, tak se objeví na seznamu žádaných kategorií a někdo ji pak už dodělá. Ale nějak jsem nepřišel na to jak jednoduše vytvořit sirotčí článek - správně by se sice sirotčí články vytvářet neměly, ale pro některé seznamy myslím úplně stačí jenom zařadit článek do kategorie (tak jako je to třeba u FAQ) a netřeba vytvářet ještě nějaký rodičovský článek.
Tedy, nejsem si tak uplne jisty, zda chapu dotaz spravne (chces clanek ABC aniz by o nem byla zminka v dalsim clanku?), ale staci otevrit si k editaci libovolny clanek nebo jest elepe Piskoviste, napsat pozadovany odkaz na nazev noveho clanku, neukladat, ale dat nahled a z nahledu si novy clanek otevrit k editaci. Jinak osobne jsem k tak podrobnym kategorii, jak vyse predstaveny, dost skepticky. Pokud jde o uzemi, bude asi krajska uroven prozatim az az.
Asi ano, ale pro mne je orientace podle povodí tak nějak názornější než podle územněsprávního členění; já ani pořádně nevím jaké kraje teď máme. Taky se orientuju podle toho na které mapě KČT to je, ale uživatelé jiných map nebo mapových GPSek to asi budou vidět jinak.
Napsat odkaz na kategorii složité neni, ale půlka lidí to neudělá. Navíc pokud nebudou dopředu definovné, tak si to každý pojmenuje podle sebe. A nejspíš to dopadne tak, že někdo bude kategorizovat podle povodí, někdo podle okresu, někdo podle kraje, pak se to bude chaoticky zařazovat do nadkategorií…
Asi máš pravdu že bude stačit jen ta jedna stránka s tabulkou. Moc lidí do wiki nepřispívá, takže zatím nehrozí že by se z Burzy nápadů stal takový český Waymarking, který by potřeboval podrobnější kategorizaci.