Ano, i owner to dělá zadarmo, souhlasím. Také máme kešku. Jinak ta doba, kdy s sebou lidi nosili spousty věcí na opravy, snad ještě trvá. Vždyť my nosíme náhradní mikrošky (víc typů), náhradní logbooky (víc typů), náhradní tužky, sáčky… A píšeme dlouhé logy, fotíme A určitě je takových víc.
Pakoni, nech si nemístné řeči o honibodech a zamysli se. Já osobně jsem vděčný všem, kteří stav keší zlepšují, protože pak můžeme s klukama nacházet pěkné kešky.
Jo, byl případ, že finálka se ztratila, pouzdro zůstalo, owner obnovil a příští hledač tam pak našel krabice dvě na sobě. Je hodně záslužné doplnit tužku, logbook nebo logovací papír, nakonec i vyměnit rozbitou krabici, víčko, ale zakládat novou jen po domluvě s ownerem, který může souhlasit, protože se tam třeba hned nedostane. Už mnohokrát jsem viděl jasnou skrýš, a krabička byla o kus jinde. Kdybych ji na tom jasném místě založil, byly by tam dvě a byl by zmatek.
Pravda, taky mám rád ty, kteří stav keší zlepšují, ale nemám rád ty, kteří, když keš nenajdou, tak na místo dají bez souhlasu majitele jinou, jen aby si nález mohli zalogovat. Pak se může stát, že na místě jsou dvě keše a pro majitele někdy problém tu falešnou najít.
Jistě, pakoni, my jsme ti opravdoví honibodové Než začneš vyhlašovat takové hlouposti, bylo by vhodné si přečíst, co jsem vlastně napsal - kdy a za jakých podmínek vlastně novou krabičku dáváme.
Já bych ti žádné zlé úmysly nepodsouval. Naopak. Jen bych připoměl, že dobrými úmysly jsou dlážděny cesty do pekel.
Zkus se kouknout na věc obrátene. Končící krabka je také něco pozitivního. Uvolní místo pro novou. Pokud to stojí za to. Pokud ne, tak se nic neděje. Krabky přibývají a ty neopečovávané a nezajímavé by měly mizet.
S tím jen souhlas… někteří si myslí, že prostě bez bodu neodejdou a raději založí novou a přitom někdo třeba za druhým rohem loguje nebo jen krabku přehlédli tenhle trend se mi nelíbí …
Najdu mám nález…
Nenajdu nemám nález
Najdu poškozenou - pokud mohu opravím a nebo dám vědět autorovi
…Případně ještě provedu úklid krabky (vyčištění neb někdy je tam fakt HUMUS)
Tyhle tři činnosti jsou podle mě dostatečné a zakládání krabky nebo nechávání papírku pod kamenem je prostě nepatřičné…
Jinak ale s chováním kačerů i těch mladých zase až tak špatné zkušenosti zatím nemám ale to může všechno přijít. Zatím to většinou berou všichni dobře… B)
No já to beru tak, že jestli si chce owner číst dlouhé logy, tak má dát velký logbook, pokud má jen Mikrokešku, tak nemůže po mě ani očekávat dlouhý log. Takže já jen vlastně plním ownerovo přání, které si takto logicky vydedukuji a loguji krátce.
Dobré řešení to je, pokud owner k adopci svolí. Já už dělala např. údržbu krabičky - http://coord.info/GCKXM1. Kompletní výměna prasklé krabičky, odnesení všeho promočeného, dlouhodobě plesnivého, nový logbook… zpráva ownerovi (který tam mimochodem ještě předtím měl spoustu zpráv a NM logů) o údržbě i prosba, že rádi tuhle keš adoptujeme a budeme se o ní starat. Owner ale neodpovídá, nereaguje. Ani do logů, ani na emaily. Momentálně tam čtu, že už je krabička asi zase prasklá, je v ní vlhko…
No ona vůbec tahle keška (Hrad a zamek Stare Hrady) sloužila jen k vybírání vstupného, protože jinak než zaplacením vstupného v návštěvních hodinách se k ní nedalo dostat a to je myslím proti pravidlům, dělat keše za účelem komerce.
Tohle řeším tak, že vezmu starý salátový logbook domů a nahradím novým. Kontaktuji ownera s tím že mu ten původní v případě zájmu pošlu poštou či předám osobně, v případě nezájmu putuje do sběru. Novou krabkou bych to fakt neřešila, akorát vznikne chaos.
Je pravda, že krabička je za hradbami. Nevím jestli nedošlo k přesunu krabičky, nebo k nějaké změně, ale krabičku jsme v pohodě odlovili bez placení vstupného.