Zákaz používání GPS v Egyptě

tak jsem narazil na zajímavou informaci, o tom že v Egyptě nebude možno legálně používat zařízení s GPS bez zvláštní licence pro uživatele udělené Egyptskou telekomunikační regulační agenturou.
Egypt se tak připojuje k zemím kde je volné GPS zakázáno! (nyní Sýrie a Severní Korea).
jsem zvědav jak to projde a nakolik bude dohlíženo nad vykonáváním uvedeného prohlášení, mělo by to vliv nejen na normální používání GPS, vlastnění telefonů s GPS(ve zprávě také zmíněných), geocaching - jak se pak postavit k samotnému zakládání cachí ? a co prodej map pro GPS ? nebylo by to taky trestné ? :o :wink:

odkazy:
http://www.dailystaregypt.com/printerfriendly.aspx?ArticleID=16972
http://www.navigadget.com/index.php/2008/10/13/no-gps-use-in-egypt

jéžišmaria:o v jedné keši v egyptě mám svoji geocard :frowning: - takže tam asi dlouho zůstane - ještě že existují google maps a google earth a hinty :wink:

Nemel by byt problem vytvorit GPS prijimac maskovany jako nejake ne-GPS zarizeni.

Otazkou je, proc to zakazuji. Jestli proto, aby GPS prijimac az prijede v autobuse na predem zadane souradnice odpalil naloz pod sedadlem, tak v pripade "prozrazeni" ze mas skrytou GPS v nejakem jinem zarizeni asi hned tak Egyptske katakomby neopustis. :D:D:D

Vzhledem k tomu, ze je GPS naprosto pasivni zarizeni, prijit se na to v podstate neda.

No, konečně bude zase někde GC pořádnou zábavou ve stylu Indyho Jonese a ne rodinný výlet s GPSkou do Stromovky … :smiley:

Když jsem tuto zprávu dnes objevil, chtěl jsem o tom něco napsat na Navigovat. Potom jsem si ale všiml, že onen telekomunikační zákon platí už od roku 2003. Není to teda žádná novinka.

Když jsem byl nedávno v Egyptě na dovolené, tak jsem neměl ani tušení, že provádím nějakou nelegální činnost. GPSku jsem k navigaci používal často při výletech. Teď už chápu proč se na mě taxikáři dívali divně, když jsem kontroloval cestu na GPS. A závěrem bych dodal, že moje egyptské FTF [cache]GC1DC4Z[/cache] bude moje poslední zahraniční FTF na dlouhou dobu.

P.S.: Láďo omlouvám se za tu geocard.

to honzik a pavlinka

to nevadi - aspoň je nějaká kartička ve světě;). spíš mě trápi to , že někdo ukrad kartičku v hradecké noční keši vampires nightmare od poetky :frowning: - vzali si ji podle logbooku 3kačeři , kterým jsem napsal a nic se zatím neděje :frowning: . tak nějak za to může jeden kačer , který chtěl původně posunout kartu do dolomit a dělo se houby :@