Ne ze bych po 4 mesicich nebyl jeste take zacatecnikem, ale nez jsem zalozil prvni cache, tak jsem si dukladne precetl co a jak.
Vcera v noci jsem se seredne spalil pri honu za FTF. Pres hodinu jsem hledal a take cekal, jestli se neobjevi nekdo dalsi. Nakonec jsem musel sklopit hlavu a odejit s neporizenou. Zalogoval jsem DNF a dnes rano mi od autorky prisla omluva, ze cache jeste nebyla ulozena. Ze si zazadala o schvaleni a necekala, ze ji jeste ten vecer nekdo schvali a uz vubec ne, ze ji uz pujde nekdo hledat…
Stalo se vam neco podobneho? Mozna by neskodil podnet Groundspeaku, aby jako alternativu ke stavajici strance reportu zalozeni cache udelali nejaky wizard, kde by to bylo neznale krok za krokem s dukladnym popisem. Na veci jako FAQ, knowledge base apod. bohuzel nekteri kaslou. Nebo aspon "Yes, this listing is active" by melo byt defaultne vypnuto, aby si to zapnul jen ten, kdo vi, co dela.
no jeje. vitej do klubu historicka udalost nastala 29.5.2006, kdy jsme se s timhle fenomenem setkali poprve. jeste s mikesem a cejdou jsme lezli pres hodinu v noci za husteho deste po zemi, abysme prostarali sokly pod kasnou na uhelnem trhu a jeste pri tom dostali nekolikrat pozvanku od popohanecu do panskych klubu, abysme toho nechali a sli se radsi pobavit
S tim Yes, this listing is active souhlasím. To by bylo určitě fajn. Každopádně znám takovou příhodu..tzv.čekání na FTF:D To se takhle setkal M@x s macikem v Doudlebach na ezopovem zamku. Ezop si u mě byl večer pro pixlu a že to tam ráno hodí. Večer ještě byl aktivní a tak to nškdy pozdě poslal a hag hned odpálil:D Druhý den ráno tam byli již výše zmínění. Jelikož m@x už měl na ezopa telefon tak ho pěkně vzbudil a s macikem si počkali až jim FTF cache autor přinese pěkně až k lavičce…škoda že jsem u toho nebyl:(
Proboha, jak může někdo aktivovat listing dříve než tam fyzicky uloží cache??? :o Aktivace listingu je přece až to poslední když je všechno v takovém stavu že cache může uvítat svého prvního nálezce! (nebo se ve své naivitě pletu?)
Nehlede na to, pokud si dobre pamatuju je pri zakladani kese kolonka Date Placed, ktera znamena datum, kdy jsem tam tu pixlu ulozil. Pokud zadate datum v budoucnosti, tak vas to nenecha jit dal a kesku nezaregistrujete.
Takze nejak osetrene to je a jestli to nekdo nepochopi, tak asi nepochopi ani jine wizardy a navody.
Docela mě to pobavilo
A taky docela dobře si dovedu představit, že se něco takového může stát. Když jsem připravoval svoji keš, tak už bylo hodně po půlnoci a udělat v takovou chvíli nějakou botu není žádný problém.
Když udělá takovýto kopanec začátečník, vůbec bych se na něj nezlobil, chybama se člověk učí a je to taky tak trochu riziko FTF lovců. Když ji ale udělá nějakej dlouhodobej kačer flink, tak bych ho hnal.
Murphyho zákony platí i v této branži, takže když někde chyba udělat jde, tak ji uděláme ať se bráníme sebevíc. Stalo se mi to taky.
Když keš vychází, snažím se být k dispozici online aby mě právě pak někdo nekamenoval.
Zažil jsem jeden hon za FTF kde mě byl dokonce autor v patách aby se ujistil, že nebude někde cestou problém s indícií nebo zaměřením. Byla to krásná vlcevova Katova tun. Tomu říkám zodpovědnost
Přesně, tohle absolutně nechápu. Rozhdně nejprv ukládat, a až pak zadávat. A pokud se bojím, že se publikace nedožije, asi bych ji tam vůbec neměl dávat
Přitom to vůbec není výjimka - s naštvanými logy neúspěšných FTF lovců se setkávám docela často. Samotnému se mi to naštěstí ještě nestalo, jen minulý týden při hledání mikro bez hintu v lese jsem se dost obával špatného zaměření (o desítky metrů) - asi po půldruhé hodině jsem našel, a bylo to FTF… zaměření mimo jen o 7m…
Naopak, nedávno se mi stalo, že jsem cache uložil, ale protože to je mysterka s netriviálním zadáním, snad týden trvalo než jsem listing sepsal a nechal publikovat B)
Když už mám náhodou čas na psaní listingu ale ne na cestu do terénu, tak si to přeci můžu sepsat do Notepadu, Wordu, Frontpage… co já vim - a pak jen zkopírovat… a i kdyby se náhodou stalo to, že odjíždim na dovolenou, 14 dní budu offline a při odjezdu chci cache umístit (což by se ani dělat nemělo, ať už kvůli připomínkám reviewera nebo v horším případě odladění dětských nemocí - špatné zaměření…), pořád tu existuje minimálně možnost listing zadat ovšem s reviewer note "publikuj až zítra"…
Zkrátka - ty, kdo dají listing k publikaci aniž by cache byla uložena, bych kamenoval. Prostě je to zhovadilost a neberu argumenty "jsou to nováčci" nebo "je to daň za FTF" - nováčci by raději cache vůbec zakládat neměli, a daň za FTF může být nepřesné zaměření, chyba ve vzorci multiny, ale proboha ne to, že cache není na místě!
Jak uz jsem psal, problem je v tom, ze ve strance reportu je "Yes, this listing is active" defaultne zapnuto a kdyz nekdo necte popis u toho, je nestesti hotovo. V delani listingu dopredu nevidim problem, kdyz si na tohle da owner pozor. Ja si taky nachystal listing na novou multinu uz pred tydnem, o vikendu zkontroloval zamereni a ulozil. Pak uz mi stacilo jen enable. Je to daleko od domova a moznosti pripojeni k Internetu jsem mel hodne omezene. Taky jsem aspon mel dopredu nazev waypointu (GC162ED) a mohl jej dat do popisu na krabici.
S autorkou jsme si to vyrikali, byla poucena pro priste a cache uz je dnes na miste. Teenager, ktery nejspis pred mesicem videl reportaz v jakemsi mladeznickem porade na CT2 a vrhl se do kesovani. Datum registrace tomu odpovida. Jinak listing samotny je velmi pekny a umisteni cache tez ukazkove.