Zakládání keše - váš názor

Ahoj,

jako začátečník v nejbližší době keš vytvářet neplánuju (a možná ani později), ale chtěl bych se zeptat na váš názor na GC2MYG5 Jak se ztratil Jardatrek (Unknown Cache) in Jihomoravský kraj, Czechia created by teamkogi+fotrik+tomarctus. Samozřejmě jsem četl různé návody a rady na založení keše, ale tuhle moc nechápu. Je fajn, že ji mám blízko, ale nějak nerozumím smyslu založení. Jediné, co jsem pochopil je, že nejaký, (zřejmě celkem známý), kačer se na akci opil, cestou domů zapoměl vystoupit z vlaku a tak na následující zastávce musel čekat na odvoz, což byla událost tak významná, že zde pak byla založena keš.

Mystery keše se mi líbí, většinou mají originální myšlenku a človek se poučí nebo potrápí mozek a google, ale zde jsem si byl nucen akorát přečíst jakýsi zápis z nějaké akce a dozvěděl jsem se jakouže to zastávku dotyčný přejel a kde vystoupil a tam tedy očekávám, že u žluté bedny bude krabka - kdybych nebyl "místní" tak mě to zabere max. 30 nahlédnutí do mapy.

Celkově mě to tedy zrovna "mystery" moc nepřipadá a ani nevím co může na nějakém lokálním nádraží zajímaveho pro všeobecnou geo-veřejnost.

Ale jak říkám, jsem nováček a budu rád když mě někdo poučí - třeba jsem prostě jen něco nepochopil správně.

Díky

T.

Keše se musí dávat pouhopouhých 161m od sebe, takže je místa dost i na takovou sranduB)
Víc za tím nehledej.

Vem si z toho poučení:
a\ tenhle příspěvek patří do jiného vlákna
b\ jedno z prvních a základních pravidel zní "Nemusím mít všechny keše světa" = vhodná na ignore list
c\ i když je možná stupidní má určitě řešení a může být tvoje

Je to jako s ženskýma. Líbí se ti jenom některé, ale užít si lze s každou …
:D:D:D

Kešek i ženských je dostatek stačí si vybrat jen to co ti vyhovuje.

Jako zacatecnikovi ti radim, aby sis hned od zacatku rikal, ze to je jen HRA a ze neni duvod se nejak rozptylovat nad necim, co vypada jako nesmysl nebo blba keska. ;):wink:
Reseni tato mysterka mit musi. Stejne jako u rady jinych, ho tam clovek jen hned nevidi. ;):wink:

presunuto

Jak se ztratil Jardatrek GC2MYG5 Jak se ztratil Jardatrek (Unknown Cache) in Jihomoravský kraj, Czechia created by teamkogi+fotrik+tomarctus.

Vše říkají logy… však je to hra a děláme to pro radost že jo … :stuck_out_tongue:

Diky za nazory - ja sem prave precetl pred tim dost ruznych clanku a aj diskuzi a tak, tak se znazim celkem dodrzovat pravidla (co delat s GC nebo TB), jak funguje cache trade (Ne deti nesmite si vzit 3 veci kdyz tam davame jen jednu :wink: a taky uz jsem videl moc pekne kese - jak co se tyka popisu tak ulozeni. Proto me pak treba prijde zvlastni kdyz najdu v krabce prosle vstupenky do divadla nebo jizdenky MHD - nebo takovouhle kes - to me pak napadaji myslenky jako - toz taky si zalozim a budu met status Hidden: 1 :slight_smile:

Tu asi založil někdo ve stavu snížené způsobilosti k zakládání ;):smiley: Vezmi si raději příklad jak se to má správně dělat z jinýho kačera:
http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=bfbcae60-9b47-44f2-9a15-278c7290699f
:smiley:
S tou jeho keškou je aspoň sranda :smiley:
http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=a1a19fe6-b0eb-4007-8f89-87a5fdc8ba74

Tak tu jsem ani nepokousel - to nemam zapotrebi, stacila dneska ta mikro co je na Vankovce na jizni strane. V prave poledne si clovek opravdu kouma jak nenapadne uprostred mesta osmatrat potencionalni skrys :slight_smile:

Že ty si z nás děláš srandu?

A kdo tě k tomu proboha nutil :o.
Proboha lidi neberte tu naši hru tak smrtelně vážně :D.

Založ .. Bude to tvá vizitka buď +;) nebo - :frowning: když budu okolo kouknu na ní . pokud najdu . že .. :smiley:

Prostě se budeš muset smířit s faktem, že jsou keše s nějakým hlubokým smyslem a pak jsou keše jen tak že to někoho bavilo ji někde založit. A je docela možné, že těch druhých je více.

Bohuzel nejsem nezaujaty pozorovatel, ale spousta lidi uz nekdy prebrala a pak nekde zabloudila a pak horko tezko hledala nejakou cestu domu. Nam pijanum to proste prijde sranda, no… A ukol je tak jednoduchy, ze i prespolnimu staci jeden pohled do vhodne mapy. Pokud v ni umi cist znacky.
Posledni dobou se mi takove lehke zabavne mysterky, kde staci vlastni usudek, libi daleko vic nez ty guglici nebo nejake silene sifry. A ze uz mi jich par rukama proslo.
To jen tak pro vysvetleni proc. Nechci ti tim ubirat pravo na kritiku. Sam se s ni na kesich, ktere se mi nelibi, netajim. Tesim se na tvou prvni. Vypada to, ze by mohla byt blizko. :wink:

EDIT: Pokud me pamet neklame, v teto nejmenovane malebne vesnici jeste jina kes neni, coz je skoda.

Do náhrobních kamenů ownerů zmrdomysterek tesat!