Zakládání kešek na zakázku

Dnes jsem obdržel dost znepokojující mail tohoto znění:

Dobrý den,
mám pro Vás nabídku spolupráce na úkolu, který spojuje dobré s užitečným, a věřím, že jste ta pravá osoba pro tento úkol.
Pro našeho klienta zařizujeme letní reklamní akci. Kromě hlavní soutěže o hodnotné ceny jsme se rozhodli vytvořit ještě menší doprovodnou soutěž, jejíž odměnou budou ceny s nižší hodnotou, ale pravděpodobně daleko větší odměnou bude pro člověka samotné hledání a nalezení keše, ve které se bude poukaz na tuto cenu nacházet. Po ukončení soutěže bychom ale keše na místě nechali i nadále, a zvětšili tak počty kešů, které by sloužili fanouškům geocachingu.
Ve statistikách na serveru www.geocaching.com jsem zjistil, že máte bohaté zkušenosti nejen s nacházením, ale hlavně se zakládáním keší. Náš úkol s tím přímo souvisí - pro účely doprovodné soutěže musíme založit 10 keší v ČR a 10 keší na Slovensku. Každopádně nám jde o to, aby tyto keše co nejvíce zachovávaly původní ideje geocachingu a staly se oblíbeným cílem všech fanoušků tohoto sportu/hry. Proto bychom od Vás v průběhu spolupráce ocenili také rady ohledně velikosti a materiálu kontejnerů, volby umístění, případně navržení multikeší nebo mystery keší apod.
Rád bych se Vás tedy zeptal, zda máte zájem se přímo podílet na vytvoření asi 10 (nebo 20 keší, pokud by Vás zajímalo také umístění keší na Slovensku). Dodali bychom Vám veškerý potřebný materiál včetně poukazů na výhry pro prvních 5 nálezců každé cache (máme 50 cen na každou zemi, takže by se jednalo vždy o 10 keší s 5 poukazy, nebo 50 keší s jedním poukazem, případně nějaká jiná vhodná kombinace - necháme si poradit), které byste do kontejnerů umístil. Také Vám nabízíme úhradu cestovních nákladů v dohodnuté výši. Věřím, že Vás tato nabídka daleko více osloví jako fanouška geocachingu, než finanční stránkou, každopádně na tomto úkolu rozhodně neproděláte.
Pokud budete mít zájem o spolupráci na tomto úkolu, rád bych si s Vámi pohovořil o dalších podrobnostech. Každopádně pro další spolupráci si od Vás budu muset vyžádat podepsání smlouvy o mlčenslivosti, které po nás vyžadují závazky k našemu klientovi.

Bez díků jsem "spolupráci" odmítl s tím, že se to naprosto neslučuje s idejemi a pravidly geocachingu.
Nestalo se někomu z Vás něco podobného?

Mě se nic takového nestalo a jsem za to rád, pač by mě to asi dost naštvalo.

To tedy potěš koště… :o

A co ti na tom tak hrozně vadí? Že tě někdo požádal o radu a o pomoc? To není v souladu s ideou geocachingu? Nebo že nabízí využití krabiček po soutěži místo aby je vyhodil do popelnice? To už je trochu paranoidní, nemyslíš?

Ty mě bavíš [:D]
Není náhodou v pravidlech něco o komerci? Krabice spojená s reklamní kampaní určité firmy přece ani nemůže projít schválením… Ať si tu kampaň zrealizují na svých stránkách včetně zveřejněnní souřadnic, do toho jim nikdo kecat nebude, ale v rámci Graundspíku to to těžko projde. B)

Tos ovšem dokonale pobavil ty mě a přímo mi nahrál na smeč. Z toho mailu jasně vyplývá, že nejprve se budou hledat komerční keše s kupóny

tedy komerční část bez účasti Grounspeaku, tedy absolutně žádné porušení pravidel a teprve po skončení soutěže by se keše konvertovaly na nekomerční geocaching

tedy vlastně nabídka recyklace materiálu na nekomerční použití. Kde tady vidíš jakou komerci a porušení pravidel?

Nevím jak ostatním,ale mě osobně se toto moc nelíbí,stává se to moc komerční:@
Města zakládají keše aby nalákali návštěvníky,firmy chcou keše pro klienty,kam až to bude pokračovat?
Za chvíli nám do toho snad bude kecat vláda ne?!:@

Přečti si ten dopis znovu, oni nežádají o radu. V zásadě dodají krabičky s inventářem a on má vymyslet, založit, najít místa a publikovat na GC.com. To je špatně. Je to tam celkem jasně napsáno, jen je vidět že o hře slyšeli, něco okoukli, ale neznají pravidla.

V zásadě mi takováto kampaň není nepříjemná, pokud bude vedena na jejich stránkách a nebude se plést doučasně do geocachingu jako takového. A po ukončení je´jich reklamní akce dojde bud k odstarnění krabiček, nebo jejich přeměně a zaregistrování jako officiálních keší. Možná by stačilo toto oné PR agentuře osvětlit.

Co to je za kydy že se to neslučuje s idejemi a pravidly geocachingu?

to Zegga:
Přečti si to znovu ty. Oni žádají o radu. Pokud to není zcela jasné jim, pak by právě nějaký kačer jim měl poradit, že pokud ty keše budou pro jejich klienty a pak pro ostatní, tak ke schválení může dojít právě až ty kešky budou "čisté".
Čili bych spíš čekal, že jim někdo v klidu a zřetelně vysvětlí co a jak (případně jim s tím píchne, proč ne), místo toho aby se tady zase hrozně omdlévalo jak jde geocaching do kopru a jak to dopadne a podobný neduchaplný flamy.

Když už, tak bych to napřed publikoval na Opencachingu a po skončení reklamní akce tam přidal GS registraci. To by bylo řešení, ne ? Až na FTF…

Stejně si ty kešky udělají. Když jim s tím někdo zkušenější pomůže, tak je aspoň nesprasí a třeba budou zajímavé…

Přesně tak.

můžete si tu řešit co chcete, stejně záleží co pustí reviewer.

A je to tak správně. :slight_smile:

Nemyslím si to. Tohle není o pomoci, ale o provedení práce na zakázku pro firemní zábavu.
Nasázet někam dvacet zbytečných keší kvůli něčí firemní akci mi přijde DOST paranoidní.
Ale můžu ti přeposlat kontakt na toho project managera, pokud máš o tu "zakázku" zájem. Vidím, že zkušeností se zakládáním keší máš asi na rozdávání :D.

Kde v tom mailu vidis napsany publikovat na gc.com?

Přesně to co píšeš z toho mailu vyplývá. Proto kontaktovali někoho zkušeného kdo by jim poradil a ten jim místo rady vynadal a ještě se s tím hrdě pochlubil tady.

Klidně pošli. :slight_smile:

Založená schránka za účelem reklamní soutěže, kde hlavním obsahem jsou výherní kupony a souřadnice k ní jsou zveřejněny na stránkách pořadatele soutěže a výrobce reklamovaného předmětu je opravdu mimo mísu…

Chtějí zadat práci na klíč, to není rada.

"Každopádně nám jde o to, aby tyto keše co nejvíce zachovávaly původní ideje geocachingu a staly se oblíbeným cílem všech fanoušků tohoto sportu/hry."
Zde specifikují, že chtějí aby tam chodili kačeři a keše byly součástí geocachingu. Nikde nespecifikují že pro geocaching budou zveřejněny až po ukončení jejich kampaně.