Zákon schválnosti

Čím to je, že se nové keše objevují na místech, která jsem těsně předtím opustil? Taky se vám to stává?

Zrovna včera jsme s manželkou projížděli cestou z Hořovic oblastí Točníku a Žebráku a když jsme jeli malebnou vesničkou Hředle, povídám jí: "Stejně je to divný, kolem dálnice jich je u Zdic tolik a tady v tom krásným údolí potoka nic." A dneska po obědě mi přišel do práce mail: Nová keška - ve Hředlích. ;-)))
A hned vzápětí: "A další v Žebráku … a na Točníku taky."

A tohle nebyl první případ. Když jsme jeli s kamarádem na vodu na balkánské řeky a já měl v plánu i nějakou tu kešku tam, moc toho k odlovu nebylo. A asi čtrnáct dní po našem příjezdu se objevily Earthky jak v kaňonu Tary v Černé Hoře, tak na Neretvě. A když jsem se teď díval, přímo na mostu přes Taru se objevila Earthka s dnem založení naprosto přesným s termínem našeho pobytu tam. Zpětně ji logovat nebudu, ale je to fakt zajímavé.

Obdobné je to i s řeckými ostrůvky a Albánií - vždycky se tam rozsypaly kešule chvíli po našem odjezdu. Manželka už si ze mě kvůli tomu dělá srandu. B)

Tak to máš ještě dobrý, mně zase kešky, které jsem našel, zmizí než dojdu domů, jako by nikdy neexistovaly. :slight_smile:
Ale Tara a Neretva, tam je to fakt pěkný a já tam taky neměl žádnou.

:slight_smile: taky se mi to už stalo:)

jojo, klasika. Kdyz jsme ted ze soboty na nedeli na Noci Tapuru sedeli a lustili jednu sifru v Kosirich pred kostelem, taky jsem nevedela, ze sedime asi dva metry od kesky, co bude publikovana v pondeli :slight_smile: asi jsem se mela vic rozhlednout :slight_smile:

Já jsem si už celkem zvyknul, že když přijedu na týden do Olomouce, tak se publikují keše v okolí domova a o víkendu, když jsem doma, se publikujou olomoucké… Prostě zákon schválnosti.

A to je duvod, proc si ve vylovenem okoli vzdy nejakou necham na jindy. Pokazde, kdyz okoli vylovim docista docista tak se tam behem tejden objevi nova. Ted mam nastesti nedaleko HC Prazskou petku -Krcak a tu jen tak nedam, tak muzu vylovit ty bezpecnostni (Eartku Modranska rokle treba - taky se objevila sotva sem vybral vsechno kolem)

Také potvrzuji platnost tohoto zákona;)
Viz Murphyho zákony v místní Wiki http://wiki.geocaching.cz/wiki/Murphyho_zákony

To jsem takhle založil cache kousek od domova. Dal jsem ji na místo a odjel jsem domů na kole takovými zkratkami po polních cestách. Doma jsem zapnul počítač, aktivoval listing nově založené cache a jen tak namátkou jsem se podíval na cache ve svém okolí a co nevidím - v místech kterými jsem projel je úplně nová cache publikovaná doslova pár minut před tím, než jsem tamtudy projel!

Mě se letos zase stal opak, keše přede mnou mizely:-) Byl jsem týden ve Švédsku, keše jsem měl nachystané cca týden před odjezdem. Na místě jsem jich několik nenašel, ač měly být snadné a doma jsem zjistil, že je mezitím owner archivoval a zároveň s archivací i fyzicky odstranil. Aspoň, že cestoval v opačném směru, takže část jeho krabiček jsem stihl odlovit, ty kde jsem byl dříve než on, potom se naše cesty někde minuly a pak už jsem jeho krabky nenacházel. Docela mě mrzelo, že je tak rychle po archivaci odstranil, protože na ta místa se hned tak znovu nepodívám.

Nejsem fanda internetu v mobilu, ale asi na tom něco bude - být na netu i když jsem na hajzlíku …

Já před časem lovil nejmenovanou Earthku, ke které jsem se s vypětím sil vydrápal do příšerného koppce (abych nenapovídal, skutečně nebudu jmenovat) a při focení na místě jsem se posadil na hromádku kamení. V práci se pak kolega plysa mohl zlomit smíchy, když mi líčil, že v té hromadě je krabička nedaleké mysterky.

Taky jsem už dvakrát přijel z prázdnin, kde nebývám připojen k netu, abych doma zjistil, že jsem těsně míjel nové krabičky. A k nim se dostanu zas až za rok.

Tak já také přispěju svou troškou. Ohlíželi jsme Křížový vrch v Českém Švýcarsku s úmyslem tam založit kešku. Vyhnal nás tam odtud nepříjemný studený vítr a nedostatečné oblečení. O několik dnů později tam pípla keška… v té době co jsme ohledávali místo už tam musela být. :slight_smile:

Zákon schválnosti - funguje dokonale, nejen u zjevování kešek. :slight_smile: Tolik situací se mi stalo dost, takže nejnovější.. Plánoval jsem výlet na kole a v oblasti se objevila nová tradička. Bohužel dostupná pouze s vybavením, žádná stromová. :frowning: Dle listingu je moc pěkná, ale pro mě nedostupná. Jak jsem podotkl - schválností se stává dost, to je na román. :smiley:

[cache]GC2BW0W[/cache] - první logy…

To máš stejný jako když něco koupíš, několik měsíců se pak nesmíš dívat na ceny. U keší se po odlovu nesmíš dívat na mapu. Mě se taky stalo, že se keš objevila těsně po náročném cykloodlovu, tak pak musela počkat pár měsícu, než se okolí objevilo i pár dalších kousků na stejném místě.

potvrzuju, ze recky ostrovy jsou snad zaklety… Jeli jsme na Naxos, ze tam teda poprve zkusime ten geocaching. Odlovene dve kesky, vydali jsme se kamsi do hor do vnitrozemi, skoro bez civilizace… V mistech kde projede auto jednou za uherskej rok se objevila keska presne v dobe kdy jsme projizdeli my (internet v mobilu nemam dodnes). Ale pobavila me predstava, ze bych mela FTF pri teprve tretim odlovu v zivote, kdesi v r.ti. Btw. FTF nemam dodnes a zrejme si jeste nakou dobu pockam B)

Me se to ted stalo taky - v Rusku moc kesi neni a obzvlast mimo Moskvu a Petrohrad (respektive kesi je dost ale Rusove maji vlastni system mimo GC-com). No a samozrejme nedlouho pote, co jsem se vratil ze Sibire, tak v Ulan - Ude vybehla nova keska [cache]GC2FWWD[/cache] - to fakt zamrzi, FTF vic jak 6.000km od HC by potesilo … :wink:

Nemusíte jezdit ani nikam daleko :slight_smile: Včera ráno jsme vyrazili z naší vesničky do Prahy ke tchýni a na Geodrakiádu. Jen jsme dorazli tak píp, keška 400 mertrů od HC. Chvíli na to multinka 4,8km daleko. V dopolední zácpě nestíhatelný. Manželka je na mateřský, takže je skoro furt doma a jen co vytáhne paty, tak tohle :slight_smile:

Nečekej a přijeď na FTF Hunt ([cache]GC2DM2Y[/cache]) na západ Čech.