Po precteni vlakna Colorado 2.54Beta me napadlo, ze vlastne vubec netusim, jak zalohovat GPS :o. Tedy jeji vnitrni soft pro pripadne obnoveni. Mam 60CSx a jeste se mi po pripojeni nikdy nepovedlo dostat se primo do GPS. Pri dalsim nastaveni pripojeni jako USB diskova jednotka jsou viditelna jen data na SD karte. Jake jsou vase zkusenosti pripadne postupy. Predem diky za info.![]()
Já tedy u své Nuvi 350 po připojení USB vidím komplet vnitřní FLASH a jako disk si to celé mohu zazálohovat. Jsou tam různé adresáře na MP3, obrázky a podobné nesmysly a adresář Garmin, v němž jsou mapy, Poi , waypointy a vše okolo navigace. Ale když na to tak koukám, tak vlastní programová aplikace je asi někde v zákulisí, protože nic co by na ní vypadalo tam není. No a a když mám v GPS kartu, tak se mi to objeví jako další disk.
Takže kompletní zálohu asi udělat nemůžu, ale vše kromě FW jo.
Když připojím Colorado je vidět jako jeden disk vložená karta a druhý disk je vidět Colorado tedy adresáře Garmin, Wherigo a soubor autorun.inf. Samozřejmě jsou tam další podadresáře obsahující další data, které si čas od času zálohuji - kopíruji do počítače. Jestli by to ale stačilo na případné oživení Colorada to netuším. ![]()
No to je právě ono. Kdyz jsem kamaradovi rozjizdel Nuvi 200 z USA, tak se mi take jevilo jako disk a karta dalsi disk. Colorado to ma zrejme zrovna tak, ale u 60 CSx se mi to nikdy takhle nezobrazilo. Pripojim Gps, vsechny prenosy funguji tam i zpet, ale Gps neni v systemu videt. Jeste bych tak umel downgrade na starsi firmware pomoci exe souboru, pokud ho mam nekde zalohovany, ale zaloha cele 60 tky tzn. firmware vcetne basemapy, poi a waypoints pro me zustava nadale zahadou.:(:(![]()
Mám obavu, že na to u sebe nenajdu odpověď. Bude asi dobré zeptat se nějakého systémového programátora či systémového analytika. Bohu žel v okolí nikoho takového neznám B)
Stále mi to vrtá hlavou. Majitelé 60CSx podělte se prosím o svoje zkušenosti. Vidíte po připojení 60tky k počítači vnitřní flash GPS jako další disk či nikoli. Mně se to ještě nikdy nepodařilo. Zkoušel jsem snad všechny možnosti. V manuálu jsem se nic nedočetl.![]()
60-tky a Visty (a všechny starší GPSky) se po připojení k PC nezobrazují jako disky (nevím jak se tomu přesně odborně říká, že nepodporují "mass storage?" nebo tak něco).
Takže do nich není přímo vidět, pouze karta je dostupná.
Od Colorada přes Oregona se již zobrazuje zvlášť karta a zvlášť GPS, takže tam se to dá.
Díky! Konečně vím na čem jsem.![]()