Zalozeni cache v zahranici

Uvažuju o založení keše na Ukrajině, kde jich je jinak jako šafránu. Nevíte někdo, jestli je to možné, když jsem registrovanej v CZ? Pravidelnou údržbu bych asi taky nemohl provádět. Existuje nějaký reviewer pro Ukrajinu… kontakt?

dík za pomoc

Obavam se, ze pravidla GC toto primo zakazuji. Majitel musi bydlet blizko cache, aby mohl provadet kontroly a udrzbu. Nekde jsem to tam cetl, ale ted jsem to tam hledal a nejak to znova nemuzu najit. Snad da nekdo odkaz.

Staci, kdyz ma nekoho z mistnich, kdo by se o ni staral.

Presne tak, chystam se zalozit kesku na Kamcatce a jsem domluven s Erikem a s tamejsim rybarskym pruvodcem, ze se o ni postara, bude-li treba. Otazkou je, jestli ji tam spis bude nekdo hledat :o)))

vedecky vzate (no skor nevedecky :slight_smile: co som videl v zahranici na strankach gc.com cache, kde je napisane ze sa o ne bude starat niekto miestny, tak dopadnu tak, ze sa o ne nikto miestny nestara… Inac Haggaeus je zaroven reviewerom pre Ukrajinu a aj pre Rusko, ak sa nemylim, zeby to bolo take male obchadzanie, Pitr? :slight_smile:

uz jsem to nasel:

(a zda se, ze to lze pouze po dohode s reviewerem a s uvedenim nejakeho mistniho kacera, ktery bude provadet udrzbu. Ale otazkou je, zda to plati i pro kese v jinem state.)

Placing Caches on Vacation / Beyond Your Maintainable Distance

http://www.geocaching.com/about/guidelines.aspx#vacation

Placing caches on vacation or outside of your normal caching area is unacceptable and these caches may not be listed. As the cache owner you are obligated to be in a position to manage your caches, and caches placed on vacation require someone else to maintain them for you. It is not uncommon for areas to be cleared, trails to be blocked or closed, objects used for multi-cache or puzzles to be moved or removed, etc. You must be able to react to negative cache logs and investigate the location quickly. Please be responsible. This guideline applies to all types of caches.

The territory in which a geocacher is able to maintain caches responsibly will vary from one person to the next. An active geocacher who regularly visits areas hundreds of miles apart can demonstrate their ability to maintain a cache 100 miles from home. A geocacher whose previous finds and hides are all within 25 miles of their home would likely not see their cache listed if placed 250 miles away from their home.

If you have special circumstances, please describe these on your cache page or in a note to the reviewer. For example, if you have made arrangements with a local geocacher to watch over your distant cache for you, that geocacher’s name should be mentioned on your cache page.

Myslim, ze jsem se ptal Haggea, kto dela Rusko a on mi rikal, ze Erik. Takze to mozna neni obchazeni. Ja mam v budoucnu v planu rozcachovat Bajkal, snad se mi to pristi rok podari. Chudaci pribuzni, budou se muset starat o spoustu mrtvych schranek:)))))

Tak to nevim, kdyz jsem to v zime zjistoval, bylo to jeste v kompetenci Erikove, ale i kdyby to ted schvaloval Marek, zmenilo by se neco ? Puvodne jsem tam dokonce chtel zalozit dve, ta prvni mela byt “fly-in”, jenze plany expedice se zmenily a tam by ji fakt nemel, kdo udrzovat, takze z toho bude jen jedna komercnejsi ve vulkanu jedne ze sopek cca 8 hodin nakladakem z Petropavlovska, kam pravidelne vozi cekajici rybarske vypravy z celeho sveta, kdyz je spatne pocasi a nemuzou vzletnout jejich MI-8, takze mistni pruvodce navstevuje misto v sezone i 2x mesicne.

Dík za odpovědi. Přes Erika už bych se nějak mohl doptat dál.. To jsem potřeboval vědět. Největší problém bude patrně s maintenance a případným odstraněním, pokud by se cache ukázala na špatném místě. No uvidíme…

Přesně tak - na takové extrémní kešky příjde někdo jen občas (doufejme v sezóně).

Viz:
GCQZ8B Tilicho Lake - Pearl of Nepal by RaRoch
N 28° 40.656 E 083° 51.866 In Nepal
Hidden: 10/2/2005 Found: 0

Small note on cache maintenance: Krishna Prasad Acharya and his fellow tour guides will act as cache guardians.