Teď jsem trávil týden u městečka Golčuv Jeníkov v nedalekých lesích jsem oběvíl podle turistických map že je zaniklá tvrz Červenice a tak jsem nelenil a sháněl informace a hledal co se o tom místě dá zjistit.nalezl jsem dvě stránky s popisem a dokonce jsem i napsal do Vilémova starostce a ta mi obratem odpověděla co to vlastně v těch lesích je.Tak jsem připravil listing mám připravenou keš jel jsem to tam nafotit a prohlídnout ale na místě jsem usoudil že kdybych nenapsal co tam má kačer hledat tak je to jen kopec v lese.Krabičku jsem tam nenechal.Teď ta otázka měl jsem jí tam zanechat a poslouchat díky za keš a nebo prostě by vás takové místo lákalo.Jinak obtížnost bych dával asi tak na 3/2,5 (pokud by člověk přišel z té správné strany)
no to je na dalku tezko rict - ja bych rek, ze mel
repektive - ale pokud chces slyset odtavce chvaly - ne jen dekujeme za kesku (mysleno uprime) - musis udelat nejlip multinu, s napadem, vymyslet si pribeh, fyzicke stage atd…
takovahle tradicka treba mne bude pripadat fajn prochazka, pocteni, mistni se urcite radi dozvedi, co jsi zjistil, co oni nevedeli o mistu za humny. ale nemuzes ocekavat, ze i kdyz se to lidem bude libit ze se nejak zvlast rozepisou pri cca jeden az dvoukilometrove prochazce lesem.
Tot otazka. Abych pravdu rekl, tak prave diky geocachingu jsem poznal nemalo mist, ktere bych jinak nenavstivil a ani nenasel a ani nehledal. Samozrejmne takova zricenina hradu je atraktivni a pokud na danem miste uz nic nestoji, tak vetsina jen ulovi krabicku a podekuje, ale zas se najde par geocacheru, kteri si radi prectou neco v listingu a poznaji historii daneho mista. Za ta leto co zajimam o geocaching jsem poznal, ze uspech maji cache, co jsou na najakem atraktivnim miste, nebo maji originalne a remeslne zpracovanou schranku. Mista takzvane v lese, byt na miste s historii, ale uz fyzicky neviditelnou vetsinou moc velky uspech nemaji. Vyjimkou jsou pouze hradiste, kde uz nic nestoji, ale ta historie je stale videt.
Takze babo rad.
Sam jsem nedaleko teto oblasti chtel kdysi hledat hrad Bikanec ci Bykanec (dnes uz neexistujici, ale zacal jsem se nejak moc zajimat o geocaching a tak se k tomu mistu priblizuji po kouskach uz 4 roky. A hrad jsem zatim nedohledal. I archivy jsem tehda prohledal, ale bez vetsiho uspechu.
Takze rozhodnou se musis sam, asi ti nikdo moc neporadi.
Možná jsi ji tam měl nechat. Kolem Kladna kde bydlím vymetám místa která bych normálně nenavštívil a díky geokešingu se o nich něco dozvím a nezřídka zjistím, že je to tam i celkem hezký i když podle mapy to tak nevypadalo.
Ve vzdálenějších krajích se snažím hledat to nejzajímavější a to si obejít v omezeném čase co na výlet mám. Tam se pak keška na zalesněném kopci bez ničeho dalšího zajímavého nemá moc šanci nominovat. Ale na druhou stranu na Bukovou horu u Andělský hory jsme lezli jen protože to je jedna nejstarších keší. Jinak tam krom fajn procházky nic zajímavého nebylo. ![]()
Pokud jsi si už dal tu práci se zjištěním informací o tom místě, tak už vlastně máš něco zajímavého z historie toho místa a rázem to není "jen" zalesněný kopec. Když napíšeš do listingu že tam není nic než pár kamenů a stromy a doplníš to fotkou, tak si nikdo nemůže stěžovat že čekal něco dech beroucího. Ostatně taková místa najdem i bez geokešingu.
Asi jsi tam tu krabku fakt měl nechat ![]()
No nám by se taková keška určitě líbila. Co může být lepšího než procházka lesem a poznámí místa, kam bych se jinak nedostal.
tak jsem se rozhodl a dnes jsem umistil a zameril kesku.zrusit ji muzu vzdy do povidani napisu at v tom kacerksky narod nehleda nic vic nez kus stareho mista.Pokusim se dnes udelat listing a pak uz jen pockat na prvni odezvy.diky za pomoc pri rozhodovani zda jo a nebo ne.
Díky, už se na ni teším, až na jaře pojedu zase tour de hroby do nedalekých Žlebů ![]()
tak je venku
![]()
Mě trápí podobný problém kousek od Tábora sem náhodou našel na turistických mapách tvrz,připravil large krabku i ňáké informace k listingu ale když sem přijel na místo našel jsem jenom dva valy,ostroh a dubovou džungli:( proto bych se chtěl také zeptat zda bych měl schranku umístit zde nebo někam jinam?
víš najde se spousty kačeru co ti pak napíšou jen íiky za keš ale tady mě přesvědčily o tom že tyhle místa jo jen napiš do listingu aby se na nic moc lidi netěšily a pak si myslím že si krabka najde své příznivce.
Myslím, že spousta hradů a tvrzí je dnes prakticky neviditelná, takže to, že nejvýrazněji bude místo tvrze připomínat keška, určitě ničemu nevadí.